Cum se combină alimentele ca să nu ai arsuri sau balonare

Combinarea alimentelor nu trebuie să fie un lucru foarte complicat, trebuie doar să ştii ce grupe de alimente nu se asociază cu altele pentru a preveni problemele digestive cu care ne confruntăm

Combinarea alimentelor nu trebuie să fie un lucru foarte complicat, trebuie doar să ştii ce grupe de alimente nu se asociază cu altele pentru a preveni problemele digestive cu care ne confruntăm adesea. Află cum poţi scăpa de probleme!

Explicaţia pentru arsurile la stomac, balonarea, gazele şi alte stări de disconfort pe care le resimţi este una simplă: ai combinat incorect alimentele. Acest lucru face ca alimentele să fie digerate incomplet, enzimele digestive sunt tulburate, absorbţia substanţelor nutritive este împiedicată şi apar problemele cu care ne-am confruntat cu toţii la un moment dat: balonarea, arsurile la stomac, indigestia, malabsorb'ia, constipa'ia, crampele şi gazele intestinale.

Medicul nutriţionist Gillian McKeith explică foarte simplu în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate" cum să combinăm alimentele, împărţindu-le în patru grupe mari:

Grupa 1 - proteinele (carne roşie, carne de pasăre, brânză, peşte, ouă, lapte, nuci, soia, mazăre, fasole uscată, iaurt) produc sucuri gastrice acide pentru a fi digerate.

De asemenea, presupun o digestie lentă.
Grupa 2 - carbohidraţii (cerealele, pâinea, pastele făinoase, făina, miere, dovleac, castane, dovlecel, biscuiţii, cartofii, porumbul dulce) produc sucuri gastrice alcaline şi sunt digerate repede.
Grupa 3 - salatele, legumele care nu conţin amidon, rădăcinoasele, seminţele, germeni, alge ierburile, mirodeniile, uleiurile din nuci şi seminţe pot fi combinate fie cu proteinele, fie cu carbohidraţii.
Grupa 4 - fructele se digeră cel mai repede şi se consumă singure.

3 reguli simple

- Nu combina la aceeaşi masă proteine (grupa 1) cu alimentele bogate în carbohidraţi (grupa 2). Lasă să treacă 2 ore după ce ai consumat carbohidraţi şi 3 ore după ce ai mâncat proteine;
- Alimentele din grupa 3 (legumele) pot fi combinate cu proteinele (grupa 1) sau cu alimentele bogate în carbohidraţi (grupa 2);
- Fructele (grupa 4) nu se consumă niciodată imediat după masă, nici înainte, ci de preferat a o distanţă de cel puţin 30 de minute faţă de orice altă grupă alimentară. "Cel mai bine ar fi să consumaţi fructele dimineaţa pe stomacul gol, fără a consuma alt tip de mâncare.

Dacă veţi mânca fructe după masă, acestea vor fermenta în intestine, nu pot înainte pentru că aşteaptă după alimentele care se digeră mai greu şi vor provoca balonare, gaze şi indigestie", explică medicul Gillian McKeith.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod