Cum sa-ţi faci balsam de buze acasă

Nu suport să am buzele uscate şi de când mă ştiu încerc diverse balsamuri de buze care mai de care mai ineficiente. Nimic nu funcţiona cum trebuie, de aceea am continuat să caut până am dat

Nu suport să am buzele uscate şi de când mă ştiu încerc diverse balsamuri de buze care mai de care mai ineficiente. Nimic nu funcţiona cum trebuie, de aceea am continuat să caut până am dat peste cele homemade.

Sunt super cremoase, delicioase la gust şi chiar nu este nicio problemă dacă le lingi de pe buze pentru că nu au nici substanţă nocivă în ele. În plus nu conţin derivate din petrol  pe care le găsim în majoritatea balsamurilor de buze din comerţ şi care formează un strat la suprafaţa buzelor care nu este absorbit în piele şi odată îndepărtat, efectul de hidratare este nul.

Acum înţeleg şi eu de ce nu funcţiona niciun balsam de buze ....

Iată cât de uşor poţi să-ţi faci acasă un balsam de buze eficient! Ai nevoie de:


- 1 lingură ceară naturală de albine;
- 1 lingură ulei de cocos sau 2 linguri ulei de măsline presat la rece.

Opţional poţi să adaugi:

- 1 lingură unt de cacao sau de shea;
- 2 linguri ulei de migdale sau de măsline, presat la rece;
- 1/4 linguriţă vitamina E sau o capsulă uleioasă;
- 1/2 linguriţă miere de albine;
- 3 picături ulei esenţial de mentă sau extract de vanilie.

De preparat nici să nu te gândeşti că ar fi ceva complicat. Se pun uleiul de cocos (şi untul folosit) şi ceara de albine într-un vas de sticlă care se scunfundă câteva minute în apă fierbinte până se topesc.

Apoi se încorporează vitamina E, uleiul de migdale/măsline, mierea de albine şi uleiul esenţial de mentă. Se amestecă bine şi se toarnă într-un borcănel de sticlă sau într-un stick în care ai avut un balsam de buze cumpărat.

Aşteaptă să se întărească şi-l poţi folosi sănătoasă! Spooor fetelor şi aştept păreri despre balsamul de buze homemade.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod