Cum să-ţi faci acasă gloss de buze

Poţi să-ţi prepari foarte uşor acasă un luciu de buze discret, într-o nuanţă potrivită tenului tău şi care să-ţi menţină buzele hidratate. Vezi cât de simplă este reţeta! Am

Poţi să-ţi prepari foarte uşor acasă un luciu de buze discret, într-o nuanţă potrivită tenului tău şi care să-ţi menţină buzele hidratate. Vezi cât de simplă este reţeta!

Am primit de la o colegă o mostră de ruj roşu grena pe care nu puteam să-l folosesc ca atare şi în strat gros pentru că era mult prea puternic pentru tenul meu. Dar, îmi plăcea la nebunie că îmi tamponam uşor buzele cu el şi căpătau o nuanţă discretă şi naturală, accentuându-le culoarea. Însă, de fiecare dată eram tentată să aplic şi un balsam de buze pentru a le hidrata mai bine.

Erau prea multe operaţiuni şi am găsit o soluţie mult mai simplă şi uşor de aplicat de fiecare dată: un gloss de buze cu aplicator clasic şi o nuanţă exact pe gustul meu.

Iată ce ingrediente am folosit:

- 15 mililitri de ulei de ricin presat la rece;
- mostra de ruj roşu grena;
- 10 mililitri de ulei de jojoba presat la rece;
- 1/4 linguriţă ceară de albine naturală.

Le-am topit pe toate într-un castron de sticlă la abur, după care am lăsat compoziţia câteva ore la răcit pentru a-i testa consistenţă. Te sfătuiesc să faci acelaşi lucru înainte de a turna luciul de buze în recipient.

Dacă ai observat că se întăreşte prea mult, trebuie doar să mai adaugi puţin ulei vegetal şi să amesteci bine ingredientele.

Poţi să torni luciul de buze în orice recipient, însă ca să fie mai uşor de aplicat îţi recomand să foloseşti un recipient pentru luciu de buze cu aplicator clasic pe care-l găseşti în diverse magazine online.

Baftă şi spor la treabă! :)

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod