Cum să începi o cură de detoxifiere? 7 trucuri ca să scapi de toxine

Ce presupune o cură de detoxifiere şi cum se ţine ea? Vezi ce alimente trebuie să eviţi pe parcursul curei de detoxifiere ca să-ţi ajuţi organismul să elimine toxinele! Ca să urmezi o

Ce presupune o cură de detoxifiere şi cum se ţine ea? Vezi ce alimente trebuie să eviţi pe parcursul curei de detoxifiere ca să-ţi ajuţi organismul să elimine toxinele!

Ca să urmezi o cură de detoxifiere care să dea rezultate trebuie să pregăteşti treptat organismul cu alimente care nu sunt rafinate şi sunt cât mai puţin prelucrate termic. Nu este recomandat să optezi din start pentru un regim bazat numai pe lichide, ci să elimini treptat băuturile cu cofeină (inclusiv ceaiul verde şi negru), băuturile alcoolice, alimentele care sunt rafinate, cu mult zahăr, sare şi aditivi nocivi, dar şi produsele de panificaţie.

1.

Începe prin a elimina treptat din alimentaţie cafeaua, înlocuind-o pentru câteva zile cu ceaiul verde sau negru, neîndulcit. După ce ai constatat că poţi să renunţi şi la acestea, înlocuieşte-le cu ceaiurile din plante medicinale, dar neîndulcite. Este recomandat să bei ceaiuri renale (cozi de cireşe, coada calului, coada şoricelului, mătase de porumb), cât şi de mentă, urzică, muşeţel, ghimbir.

2. Elimină treptat pâinea şi orice alte produse care conţin făină albă rafinată

3. Elimină treptat dulciurile şi orice alte produse care conţin zahăr alb rafinat

4.

Nu exagera cu fructele, ci încearcă să te bazezi în special pe legume şi verdeţuri proaspete. Mizează pe culoarea verde.

5. Măreşte cantitatea de legume consumate în stare crudă, în defavoarea mâncării gătite. Un mic truc pe care îl poţi aplica este acela de a micşora porţiile de mâncare gătită şi de a le consuma mereu împreună cu o porţie mare de salată de crudităţi. Iar, pe măsură ce te vei obişnui cu ele, poţi să-ţi stabileşti într-o zi un meniu numai pe bază de crudităţi în care poţi să combini diverse legume şi verdeţuri pentru a obţine salata delicioase, pe gustul tău.

Însă, dressingul trebuie să fie unul simplu din zeamă de lămâie, ulei de măsline şi sare de mare.

6. Dacă vrei poţi să continui cu acest regim cu crudităţi şi mâncare gătită cât mai simplu sau poţi să treci la o altă etapă, constând în consumul exclusiv de lichide timp de câteva zile, ţinând cont de starea ta. Astfel că, după ce ai mâncat exclusiv crudităţi într-o zi, în următoarea poţi să-ţi prepari smoothie-uri din fructe şi legume pe care să le consumi pe parcursul zilei împreună cu o cantitate mare de apă plată şi ceaiuri neîndulcite din plante medicinale.

Acest regim cu sucuri proaspete de poate ţine 3 zile sau în funcţie de cum te simţi tu.

7. Următoarea etapă este aceea de a trece la aşa-numitul regim master cleanse care presupune să bei doar apă plată, suc de lămâie (2 linguri) amestecat cu apă (un pahar), miere de albine (2 linguri) şi piper Cayenne (un vârf de cuţit). În plus, mai poţi să adaugi ceaiuri medicinale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod