Cum să faci unt din seminţe de floarea-soarelui şi arahide coapte

O reţetă care se prepară foarte uşor acasă şi e mult mai ieftină dacă vei cumpăra oleaginoasele crude din comerţ. Se pun la cuptor şi apoi în robotul de bucătărie.


Ador untul de arahide, chiar dacă l-am descoperit de relativ puţină vreme. În copilărie nu ştiam de existenţa lui şi oricum nu i-aş fi dat nicio şansă atâta vreme cât eram înnebunită după untul din lapte. Şi acum pot să spun că-mi place foarte mult, dar cumva am început încet să-l înlocuiesc cu untul de arahide făcut în casă.

Îl mănânc cu dulceaţă, cu castraveţi muraţi, cu banane, cu mere, în prăjituri, budinci şi orice altă combinaţie îmi vine în minte.

Şi da, fac untul de arahide tot timpul acasă, nu-l mai cumpăr deja de ceva vreme. Este mai ieftin aşa şi u se compară aroma lui, iar în plus ştiu exact ce conţine. Până acum am făcut unt de arahide coapte şi crude, unt de migdale crude, dar am rămas mereu la arahidele coapte.

Într-o zi aveam o poftă nebună de unt de arahide, nu aveam nici arahide multe ca să-l prepar şi astfel am ajuns la combinaţie cu seminţele de floarea-soarelui.

Le-am pus în cuptor şi a ieşit o cremă delicioasă.

Dacă vrei să-l încerci să ştii că nu ai nevoie de o grămadă de ingrediente.

Ingrediente

- 1 cană cu arahide crude
- 1 cană cu seminţe de floarea-soarelui
- puţină sare de mare
- 1/2 linguriţă de scorţişoară (opţional).

Arahidele se coc în cuptor, însă trebuie să fii atentă la ele ca să nu le arzi.
Apoi se pun seminţele de floarea-soarelui la cuptor şi le mai amesteci din când în când până sunt uşor coapte. Atenţie să nu le arzi!
Se lasă arahidele şi seminţele coapte la răcit, apoi se mixează în robotul de bucătărie împreună cu scorţişoara.
Durează între 4-5 minute până ce oleaginoasele îşi vor elibera uleiul şi se va forma o pastă cremoasă.

Insistă şi ai răbdare!

Sfaturi utile

- Dacă preferi untul de arahide îndulcit, nu pune în robot miere de albine, deoarece îi strici consistenţa şi nu mai rămâne cremos. Foloseşte mai degrabă o linguriţă de zahăr nerafinat sau de cocos.
- Mierea o poţi pune direct peste untul întins pe o felie de pâine prăjită.
- Dacă vrei să obţii unt cremos cu ciocolată poţi să mixezi untul simplu cu cacao sau pudră de roşcove.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod