Cum să faci un blat de tort fără foc? 7 ingrediente pe care le poţi folosi

Dacă vrei să faci un tort sau o prăjitură rapidă şi sănătoasă poţi să apelezi la reţetele inspirate din bucătăria fără foc. Iată câteva ingrediente pe care le poţi folosi pentru a

Dacă vrei să faci un tort sau o prăjitură rapidă şi sănătoasă poţi să apelezi la reţetele inspirate din bucătăria fără foc. Iată câteva ingrediente pe care le poţi folosi pentru a face un blat fără foc!

Am încercat diverse combinaţii pentru blaturile prăjiturilor fără foc pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Ingredientele mele preferate au rămas migdalele, fulgii de cocos, seminţele de floarea-soarelui, nucile de Brazilia şi curmalele. Ai o paletă foarte variată pentru a face blatul pentru prăjituri, de aceea este de preferat să le încerci în funcţie de ingredientele pe care le ai la îndemână pentru a descoperi care sunt preferatele tale.

De regulă, pentru a face un blat trebui să foloseşti orice nuci/seminţe crude pe care să le amesteci cu curmale/miere de albine/stafide care are rolul de a lega compoziţia, o aromă preferată (gen baton de vanilie, cacao, coajă de portocală, scorţişoară, nucşoară, etc), puţină sare de mare şi eventual o lingură cu ulei de cocos presat la rece (sau ulei de palmier).

Se pun nucile sau seminţele alese în blender, se mixează, după care se adaugă pe rând curmalele şi la final aroma dorită. Datorită curmalelor care oferă şi un gust uşor de caramel vei obţine un blat lipicios.

Iată câteva idei de ingrediente pe care le poţi folosi pentru blat:

1. fulgi de cocos sau nuca de cocos
2. seminţe de floarea-soarelui
3. nuci
4. migdale
5. nuci de Brazilia
6. biscuiţi digestivi
7. nuci caju.

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod