Cum să faci rapid, la tigaie, o pizza cu ton, ceapă şi măsline

Cum să faci o pizza rapidă, fără aluat dospit cu făină albă rafinată şi numai cu ingredientele tale preferate? Descoperă o reţetă uşoară care nu-ţi ia mult timp şi va fi exact pe

Cum să faci o pizza rapidă, fără aluat dospit cu făină albă rafinată şi numai cu ingredientele tale preferate? Descoperă o reţetă uşoară care nu-ţi ia mult timp şi va fi exact pe gustul tău!

Niciodată nu am avut răbdare să las aluatul la dospit, dar nici nu-mi venea să cumpăr blat de pizza din comerţ. Aşa că am găsit o soluţie de compromis şi am încercat într-o seară să fac o pizza cât mai rapidă posibil. Ştiam că blatul trebuie să aibă făină integrală, iar topping-ul îl visam cu măsline kalamata, ceapă roşie şi ton.

M-am pus pe treabă şi am descoperit că pot să fac o pizza rapidă, cu ingredientele pe care le vreau eu, cu blat din făină integrală şi fără să aştept după dospirea aluatului.

Ingredientele pentru blatul de pizza

- 1 cană cu făină integrală de grâu
- apă cât să permită frământarea aluatului
- sare de mare
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1 lingură cu oregano uscat.

Pentru topping ai nevoie de:

- o conservă mare de ton bucăţi
- rondele de ceapă roşie
- câteva măsline kalamata
- mozzarella sau caşcaval ras
- frunze proaspete de busuioc
- oregano uscat.

Se amestecă ingredientele pentru blat şi se separă în două.

Se întinde fiecare bucată cu făcăleţul sau cu mâna (cum am făcut eu). Se pune aluatul într-o tigaie pe foc mic, iar după ce se întoarce se aranjează ingredientele pentru topping, începând cu brânza ruptă bucăţi mici dacă e mozzarella. Se lasă la foc mic câteva minute până se topeşte brânza şi se face blatul.

Da, blatul nu este unul pufos, ci mai crocant, dar pentru mine a fost perfect aşa. Doar să susţină topping-ul bogat :) A ieşit o bunătate de pizza.

Un truc util pentru un altfel de blat

Ca să eviţi total făina poţi să faci un blat pentru pizza care este din conopidă, ou şi mozzarella. Nu am încercat încă reţeta, însă o am în vedere şi vă anunţ cum a ieşit.

Practic se presupune că dacă amesteci conopida crudă, mărunţită în robotul de bucătărie cu un ou şi puţină mozzarella (sau caşcaval) şi condimentele dorite. Se poate face atât într-o tigaie, cât şi la cuptor şi să adaugi ingredientele dorite peste blat.

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod