Cum să faci o socată perfectă? Reţetă recomandată de Olivia Steer

Florile de soc în combinaţie cu lămâia şi mierea de albine se transformă într-o licoare magică pe care o poţi consuma cu gheaţă când e cald afară.


Nu trebuie să ratezi florile de soc pentru a prepara o socată delicioasă şi sănătoasă. Îţi recomand să încerci varianta Oliviei Steer care are pe blogul său personal o reţetă numai bună pentru zilele acestea însorite. Ieri, vedeta a postat pe pagina oficial de Facebook două fotografii în care ne arată că se răsfaţă cu socata proaspăt făcută.

"Socată, mentă și ghimbir. Un delir, un delir", scrie ea în dreptul fotografiilor.

Socata se prepară uşor, însă în funcţie de ingredientele pe care le foloseşti ea poate să fie mai aromată. De exemplu, dacă îi pui miere de albine de calitate ea va căpăta o aromă aparte, spre deosebire de varianta cu zahăr rafinat care nu este deloc recomandată. Un alt truc este acela de a-i pune anason sau felii de ghimbir.

Reţetă socată Olivia Steer

- 1 borcan mare de 5 litri
- 10 flori de soc
- 300 grame de miere de salcîm
- 1 lămâie
- 1 steluță de anason
- 4,5 litri de apa filtrată sau plată, dar slab mineralizată.

Feliile de lămâie se aşază peste florile de soc şi se lasă socata afară la aer timp de 2 zile până când capătă gustul dulce-acrişor. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn, după cum recomandă vedeta.

Sursă foto: Facebook

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod