Cum să faci o cremă cu gust intens de ciocolată fără unt, frişcă sau margarină

Îţi plac prăjiturile cu ciocolată, însă nu vrei să mănânci o cremă grea cu margarină şi unt? Află ce alte ingrediente poţi să foloseşti pentru a obţine o umplutură cremoasă de

Îţi plac prăjiturile cu ciocolată, însă nu vrei să mănânci o cremă grea cu margarină şi unt? Află ce alte ingrediente poţi să foloseşti pentru a obţine o umplutură cremoasă de ciocolată!

Nu suport cremele pentru torturi sau prăjituri făcute din unt/margarină amestecate cu zahăr şi alte arome. Prin urmare, de când eram mică mama făcea cremele pentru torturi cu budincă şi foarte puţin unt ca să nu fie atât de grase. După ce am cochetat cu bucătăria fără foc şi cea vegană am descoperit că deserturile pot să fie mult mai gustoase decât cele clasice cu care eram obişnuită.

Pentru mine a fost o descoperire care mi-a schimbat radical modul de a alege un desert. Acum că am opţiunea de a le face aşa cum îmi plac nici nu m-aş mai gândi să trec pe la cofetărie şi să cumpăr o prăjitură extrem de dulce şi fără niciun gust.

Iată cu ce poţi să înlocuieşti untul sau margarina, dar să obţii o umplutură cremoasă şi cu un gust intens de ciocolată:

1. Avocado

2. Banane

3. Nuci caju

4. Brânză tofu moale.

Cu aceste patru ingrediente am experimentat eu şi am obţinut nişte creme divine pe care nu le-aş da niciodată pentru una cu bază de unt sau margarină.

De exemplu, ca să prepar o cremă de ciocolată îmi place să folosesc o banană, un avocado moale şi o ciocolată cu 80% cacao pe care o topesc la abur sau într-un vas fondue.

Dacă îţi plac nucile caju ca să prepari o cremă avându-le ca bază trebuie să le ţii în apă câteva ore pentru a se hidrata, după care să le amesteci în robot cu puţin lichid până se transformă într-o pastă cremoasă. Abia apoi te ocupi de aromele pe care vrei să le pui în cremă (coajă de lămâie, coajă de portocală, extract de vanilie, diverse fructe aromate, pudră de cacao sau ciocolată topită).

Însă, dacă prepari această cremă fără să foloseşti ciocolata neagră topită trebuie să-i adaugi câteva linguri cu ulei de cocos sau de palmier pentru a o menţine fermă. Alte ingrediente pe care ai putea sa le adaugi ca să absoarbă umezeala din cremă şi să o ţină fermă sunt seminţele de chia sau tărâţele de psyllium pe care le găseşti în orice Plafar.

Foloseşte aceste patru ingrediente ca bază pentru cremele tale şi conferă-le apoi aromele dorite, folosind fructe, frunze de mentă, extracte naturale, uleiuri esenţiale cu uz intern sau diverse mirodenii.

Credit foto: iStockphoto

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod