Cum foloseşte Carmen Brumă seminţele de cânepă? 3 idei geniale

Sunt o sursă importantă de acizi graşi omega-3, proteine, calciu, magneziu, fibre, fier, fosfor, sodiu şi multă vitamina E.


Conţin 30% proteine, din care 65% o reprezintă edestina, o proteină uşor de digerat, astfel că înlocuiesc cu succes proteinele de origine animală. De asemenea, abundă în acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6, calciu, fier, magneziu şi vitamina E. Le găseşti în magazinele naturiste.

Carmen Brumă a postat pe contul său de Facebook câteva idei interesante pentru a folosi seminţele de cânepă.

Pe lângă laptele pe care-l putem prepara amestecând seminţele în blender cu o cantitate dublă de apă, mai putem face diverse pateuri, smoothie-uri sau chiar şi dulciuri.

Iată care sunt recomandările oferite de Carmen Brumă:

1. Prăjitură cu ricotta, miere şi cânepă

Timp de preparare: 15 minute. Ingrediente: 150 grame ricotta sau urdă, 3 linguri de miere, 1 lingură pudră proteică din cânepă, 2 linguri seminţe de cânepă, 2 linguriţe seminţe de chia, 1 pachet de biscuiţi digestivi fără zăhăr din făină integrală, 70 grame unt topit, vanilie şi scorţişoară după gust.

Se pisează biscuiţii, se adaugă untul topit şi pudră proteică, se amestecă până se formează o pastă care se aşază într-o tavă.

Deasupra se pune riccota amestecată cu mierea, seminţele, puţină scorţişoară şi vanilie. Se lasă la frigider 30 minute şi se poate adăuga dulceaţă de fructe de pădure.

Foto: Facebook

2. Bomboane sănătoase şi energizante

Carmen Brumă preferă să le consume înainte de un antrenament.

Timp de preparare: 5 minute. Ingrediente: 2 linguriţe susan negru, 2 linguriţe seminţe de cânepă, 2 linguriţe seminţe de chia, 2 linguriţe miere, 4-5 linguriţe nucă de cocos. Se amestecă şi se rulează în formă de bomboane cu palmele înmuiate în apă.

Se presară cocos după gust.

Foto: Facebook

3. Salată pentru gravide (şi nu numai)

Ingrediente: frunze de spanac, varză albă şi roşie, morcov, 1 avocado (bine copt), un ou fiert, seminţe de cânepă, fulgi de migdale, ulei de măsline sau cânepă, sare. Poftă bună!

Foto: Facebook

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod