Ceaiul roşu este o metodă naturală antistres

Are un efect calmant şi te relaxează după ce l-ai consumat. Află de la un nutriţionist la ce te ajută dacă bei zilnic o cană cu infuzie de rooibos!


"Stresul, o problemă cu care se confruntă aproape toţi pacienţii mei, poate fi combătut eficient, cu o cană pe zi de ceai de rooibos (supranumit şi ceai roşu sud-african)", explică dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop care ne spune de ce ar fi bine să consumăm acest tip de ceai în fiecare zi.

Se ştie că ceaiul verde este deja faimos pentru efectele sale calmante şi relaxante.

Dar nu e neapărat un ceai pe care să îl bei seara.

Se pare însă că ceaiul de rooibos este şi mai eficient, conform unor descoperiri recente.

O cană de ceai rooibos face oamenii să se simtă relaxaţi după ce îl consumă. Cum se întâmplă aceasta?

"Ei bine, cercetătorii au descoperit în laborator că celulele glandei suprarenale umane produc de 4 ori mai puţini hormoni steroizi în prezenţa asfalatinului – un compus fenolic unic al acestui ceai. Acest compus bioactiv explică de ce ceaiul de rooibos reduce rapid efectele negative generate de nivelul crescut al hormonilor de stres, în special al cortizolului", explică medicul nutriţionist.

Recomandarea specialistului: Bea azi măcar 2 căni de ceai!

"Dimineaţa ceaiul verde este perfect, căci vine la pachet şi cu efecte antioxidante şi revigorante.

Iar seara, pentru efectul lui puternic antistres, îţi recomand zilnic cel puţin o cană de ceai de rooibos. Sunt mai eficiente şi lipsite de efecte secundare ca orice pastilă", recomandă dr. Cristian Panaite.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod