Ce trebuie să ştii despre sticlele de plastic. Pericolele pe care să le eviţi

Sănătatea poate fi ameninţată când cumperi o sticlă care conţine apă îmbuteliată sau băutură răcoritoare, mai ales dacă vrei să refoloseşti recipientul.

Mulţi oameni nu au auzit niciodată de semnele care sunt trecute pe spatele sticlelor de plastic, iar alţii pur si simplu le ignoră.

Specialiştii susţin că este important să cunoşti ce însemna fiecare semn cu care este marcată orice sticlă de plastic. Asta pentru că orice fel de plastic conţine substanţe chimice care pot provoca diferite probleme pentru organismul uman, relatează site-ul Healthy Holistic Living, citat de Mediafax.

Iată ce însemnă fiecare simbol în parte care este trecut pe spatele sticlelor din plastic şi de ce anume trebuie să ţii cont:

PET sau PETE


PET este unul din materialele plastice cele mai frecvent utilizate în produsele de consum, şi se găseşte în marea parte în sticlele de plastic care conţin apă îmbuteliată. Acest ambalaj este destinat pentru recipiente de unică folosinţă.

Utilizarea repetată creşte riscul de dezvoltare al bacteriilor. Aceste sticle pot elibera metale grele şi substanţe chimice care afectează echilibrul hormonal. Plasticul de tipul PET este dificil de decontamint, iar o curăţare corespunzătoare necesită substanţe chimice nocive.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod