Ce soluţii naturale ai pentru părul uscat?

Ai încercat toate variantele de şampoane de pe piaţă şi părul tău nu se lasă îmblânzit? Ai în continuare probleme cu vârfurile care se despică foarte repede şi cu aspectul uscat al

Ai încercat toate variantele de şampoane de pe piaţă şi părul tău nu se lasă îmblânzit? Ai în continuare probleme cu vârfurile care se despică foarte repede şi cu aspectul uscat al părului? Iată ce soluţii simple am descoperit.

Cred că aveţi şi voi problema asta, cu părul uscat care nu se lasă nicicum hidratat. După încercări de toate felurile cu măşti, balsamuri şi şampoane din comerţ care mai de care cu rezultate promiţătoare, m-am lăsat păgubaşă şi am pus punct.

Nu mai irosesc banii pe ambalaje frumoase şi substanţe parfumate.

Ce schimbări am făcut şi au funcţionat în cazul meu?

Am renunţat la şampoanele şi balsamurile din comerţ şi le-am înlocuit cu unele naturale:

- mă spăl pe păr cu săpun de Alep care are 95% ulei de măsline. Îl găseşti uşor dacă dai o căutare pe google, nu este scump şi mă ţine foarte mult. Da, nu miroase şi nici nu arată de-ţi taie răsuflarea, dar nici că-mi pasă. Îmi curăţă părul foarte bine.
- îmi clătesc părul cu oţet şi apă caldă.

Se înmoaie instantaneu şi se aranjează singur. Cred că este cea mai bună variantă pe care am găsit-o până acum. Nu degeaba mă bătea mama la cap să-mi clătesc părul cu oţet, pe vremea când eram mititică.
- în locul balsamului şi a măştilor din comerţ folosesc ulei de cocos, măsline sau de avocado (presate la rece) pe care folosesc pentru masajul scalpului şi a părului. Dacă sunt călduţe, efectul de hidratare este mai intens. Sau le amestec uneori cu o banană sau un avocado, un ou şi ulei esenţial din arbore de ceai.

O altă variantă pe care intenţionez să o testez este o bază de şampon pe care o putem cumpăra din diverse magazine online şi în care să adaug ulei de jojoba/avocado, ulei esenţial de rozmarin şi de arbore de ceai.

Dacă ai alte soluţii naturale pentru părul uscat te aştept să le împărtăşeşti şi să facem o listă împreună :)


Aşa arată săpunul de Alep

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod