Ce să mănânci dimineaţa când ţii post? 3 idei simple şi rapide

O salată de fructe cu un amestec de nuci şi seminţe crude poate să fie o opţiune sănătoasă pentru micul dejun într-o zi în care nu vrei să mănânci de dulce.


Fructele, brânza tofu şi cerealele integrale amestecate cu lapte vegetal pot să te ajute în perioada Postului. Sunt potrivite pentru micul dejun şi asigură nutrienţi esenţiali pentru sănătatea corpului. Iată trei dintre opţiunile pentru micul dejun pe care eu le prefer:

1. Salată de fructe

Amestecă o jumătate de banană cu o jumătate de măr, 3 căpşuni şi o jumătate de grepfrut. Peste acest amestec pune 3-4 caise uscate naturale (cele maro, nu portocaliu intens) şi un pumn mic de nuci/seminţe crude.

2. Orez integral cu mei şi lapte vegetal

Poţi să fierbi orezul şi meiul de seara pentru a-l avea gata dimineaţa. Pune 2-3 linguri din acest amestec şi toarnă peste el lapte vegetal (soia, orez, ovăz, migdale, susan).

Presară deasupra puţină nuşcoară şi scorţişoară, iar dacă preferi ceva dulce taie câteva fructe uscate sau proaspete, în funcţie de preferinţă.

3. Omletă din tofu cu ceapă verde

Pune în tigaie o linguriţă de ulei de măsline şi pune ceapa verde la înmuiat. După ce şi-a lăsat aroma, pune tofu mărunţit şi o jumătate de linguriţă de curcumă (turmeric), amestecând câteva minute pe foc. La final presară pătrunjel proaspăt.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod