Bruschete cu roşii, mozzarella şi busuioc proaspăt

Busuiocul încă rezistă pe balcon şi profit din plin de frunzele lui proaspete şi aromate. Îţi recomand aceste bruschete cu roşii, mozzarella şi busuioc care sunt delicioase la micul dejun.


Roşiile de ţară încă le găsesc pe piaţă şi prefer să le aleg pe cele mari, imperfecte şi deloc netede. Chiar dacă curăţ puţin la ele, gustul lor este de-a dreptul demenţial spre deosebire de cel al roşiilor perfecte (rotunde sau alungite) de la supermarket. De aceea, mi-am propus să mai profit de dulceaţa lor în combinaţie cu frunzele proaspete de busuioc pe care le am pe balcon.

Bruschetele din pâine cu făină integrală şi tărâţe (mini-baghete pe care le găsesc la Mega Image) sunt delicioase atunci când le prăjeşti şi le ornezi cu felii de roşii, mozzarella, ulei de măsline şi frunze proaspete de busuioc.

Nu ai nevoie de multe ingrediente şi nici de mult timp, aşa că sunt perfecte pentru micul dejun.

Versiunea aceasta îi aparţine soţului meu care le-a pregătit de dimineaţă. Iată cât de simplu se fac!

Ingrediente necesare:

- 1 mini-baghetă cu făină integrală şi tărâţe (pe numele ei, Scândurica)
- 1 roşie mare
- felii de mozzarella fresca
- 2 linguriţe cu ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- frunze proaspete de busuioc
- piper negru
- puţin oregano uscat.

Bagheta se taie pe orizontală, iar feliile se aşază cu partea tăiată pe o tigaie grill până capătă puţină culoare.
Se aşază feliile de roşii, mozzarella şi frunzele de busuioc, după care se stropeşte fiecare bruschetă cu ulei de măsline şi se condimentează.

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod