Alimentaţie sănătoasă: 5 fructe accesibile, cu un conţinut ridicat de fibre

Fibrele au un rol esenţial în digestie. Gustările pe care le iei între mesele principale trebuie să aducă nutrienţi organismului, de aceea fructele pot să constituie o opţiune foarte bună.


Fructele noastre de sezon ascund numeroşi nutrienţi benefici pentru corp, dar şi fibre care au un rol esenţial în reglarea tranzitului intestinal. Dacă ai probleme cu constipaţia sau balonarea, nu uita de aceste fructe pe care le găseşti acum la piaţă.

Este recomandat să consumi fructele pe stomacul gol sau la un interval de 2 ore înainte sau după mesele principale.

Iată care sunt fructele cu cel mai mare conţinut de fibre, potrivit medicului Bernard Jensen şi care au fost prezentate în cartea sa "Ghidul Dr. Jensen pentru detoxifiere intestinală":

1. Merele (1 măr mediu conţine 3,5 grame de fibre)

Consumă-le cu coajă şi alege-le pe cele de la ţară, chiar dacă nu sunt perfecte. Avem atât de multe sortimente de mere gustoase din care putem să alegem, mai ales în această perioadă când se găsesc din belşug. Le poţi consuma crude în salate sau smoothie-uri, în tarte simple sau rase peste cerealele integrale de dimineaţă.

2. Strugurii (1/4 cană cu boabe de struguri conţine 3,1 grame de fibre)

Fie că sunt albi sau negri, alege strugurii de la noi şi de sezon. Poţi să-i consumi în salate, smoothie, cereale integrale sau să-i storci integral pentru a obţine un suc cu efect detoxifiant.

Alături de lămâi, strugurii au cel mai puternic efect detoxifiant şi anticancerigen.


3. Perele (1/2 paă mare conţine 3,1 grame de fibre)

La fel ca merele, perele trebuie consumate cu coajă, deoarece acolo se ascunde cea mai mare cantitate de fibre. Alege perele de ţară, spală-le bine şi consumă-le în fiecare zi acum că sunt în sezon.

4. Prunele (3 prune conţin 3 grame de fibre)

Sunt gustoase atât crude, cât şi în tarte simple, iar acum le găseşti la piaţă. Pe perioada iernii poţi să le consumi şi pe cele uscate care au un conţinut şi mai ridicat de fibre sau să alegi un magiun de calitate, fără adaos de zahăr.


5. Bananele (1 banană medie are 2,4 grame de fibre)

Pe lângă fibre, banana are un conţinut ridicat de potasiu, un mineral foarte important pentru inimă şi sistemul nervos. Consumă-le în cerealele integrale de dimineaţă, cu unt de arahide sau prepară diverse piureuri cu cacao.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod