8 sfaturi ca să nu-ţi fie rău de Sărbători

Ştiu că ai auzit de nenumărate ori sfaturi peste sfaturi despre cum să mănânci în timpul Sărbătorilor de iarnă, dar adevărul este că aceste mici trucuri te pot salva de senzaţia de rău

Ştiu că ai auzit de nenumărate ori sfaturi peste sfaturi despre cum să mănânci în timpul Sărbătorilor de iarnă, dar adevărul este că aceste mici trucuri te pot salva de senzaţia de rău şi greaţă după alimente grele.

Prin această postare pe blog nu vreau nicidecum să crezi că aş susţine interzicerea consumului unor anumite alimente cu care am crescut şi care fac parte din tradiţia Crăciunului şi a Revelionului. Vreau doar să reamintesc faptul că dacă avem grijă la cantităţile consumate şi la combinaţiile pe care le facem ne putem feri de multe probleme digestive care îşi fac apariţia în această perioadă.

În plus, dacă ai deja anumite probleme medicale care impun respectarea unui regim alimentar, excesele alimentare din această perioadă îţi pot înrăutăţi foarte mult starea. De ce să-ţi faci rău singură, când putem să mâncăm cumpătat?

Iată câteva trucuri utile pentru a evita greaţa şi senzaţia de balonare care apare după mesele copioase:

1. Nu sări peste micul dejun, dar alege preparate uşoare. Este de preferat să alegi doar 1-2 fructe proaspete!

2. Alege porţiile mici!

3.

Decât să mănânci din toate la o singură masă, este de preferat să fii cumpătată! În loc de 3 mese pe zi alege 6 mese, dar cu porţii mici.

4. Nu uita să ai în casă ananas proaspăt şi kiwi! Enzimele lor uşurează digestia, mai ales dacă ai consumat alimente mai grase.

5. Ceaiurile din plante medicinale sunt eficiente! Dacă ai un disconfort digestiv alege un ceai de mentă, muşeţel, ghimbir sau anason.

6. Nu mânca desertul imediat după masa principală. Aşteaptă măcar 2 ore.

7.

Încearcă să nu faci excese la masa de seară şi să nu mănânci după ora 20:00.

8. Nu uita să consumi la fiecare masă principală câte o salată de crudităţi în combinaţie cu alte alimente.

Şi, nu în ultimul rând, nu uita să te bucuri de fiecare moment petrecut alături de familia ta! Lasă bucuria să intre în casa ta şi nu uita nici de persoanele dragi care te veghează de Sus :) Zâmbeşte!

Sărbători fericite şi să ne citim sănătoşi la anu'!

Cu drag,
Ioana

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod