8 exerciţii fizice care te scapă de durerea de spate

Ai dureri de spate tot mai intense, dar nu faci nimic pentru a-ţi îmbunătăţi situaţia? Nu merită să înduri aceste dureri de care poţi să scapi atât de uşor, dacă faci zilnic un set de

Ai dureri de spate tot mai intense, dar nu faci nimic pentru a-ţi îmbunătăţi situaţia? Nu merită să înduri aceste dureri de care poţi să scapi atât de uşor, dacă faci zilnic un set de exerciţii uşoare.

Anul trecut mă confruntam adesea cu o durere de spate pe care o resimţeam foarte intens seara, când plecam de la birou, după o zi întreagă de stat pe scaun în faţa monitorului. Ştiu că este bine să te ridici măcar din jumătate în jumătate de oră de pe scaun, ştiu că trebuie să stau cu spatele drept, genunchii îndoiţi ca să formeze un unghi de 90 de grade şi mai ştiu că nu trebuie să stau picior peste picior sau să "alunec" în scaun pentru că-mi voi suprasolicita coloana vertebrală. Dar, bineînţeles că nu respectam întotdeauna aceste sfaturi şi spre seară mă vedeam deja alunecând în scaun pentru o poziţie mai confortabilă.

M-am decis să recurg la kinetoterapie despre care auzisem numai lucruri bune şi astfel, timp de două săptămâni, în fiecare dimineaţă (excepţie sâmbătă şi duminică) la ora 6:00 mă trezeam pentru a ajunge la clinica unde practicam aceste exerciţii, ca să ajung în timp util şi la serviciu. A fost greu, dar odată ce m-am mobilizat şi am văzut că pe zi ce trece durerea dispărea nici măcar nu am mai simţit că fac un efort atât de mare. Exerciţiile pe care le-am făcut sub îndrumarea unui kinetoterapeut au făcut minuni pentru spatele meu şi durerea a dispărut cu totul.

Cel mai important lucru este faptul că pot să fac aceste exerciţii şi acasă, numai voinţă să am. Aşa că m-am decis să-ţi pun câteva ilustraţii animate pe care le-am găsit pe site-ul http://www.acefitness.org după care te poţi ghida pentru a efectua câteva dintre exerciţiile pe care le-am făcut la kinetoterapie. Încearcă-le şi spune-mi dacă au dat roade si în cazul tău!

Credit foto: http://www.acefitness.org

Dă click pe poze!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod