8 alimente care te încălzesc când e ger afară

Dacă ai probleme cu gerul şi simţi că nu reuşeşti să faci faţă acestor temperaturi scăzute, încearcă să consumi în fiecare zi câteva alimente care sunt recunoscute pentru efectul lor de

Dacă ai probleme cu gerul şi simţi că nu reuşeşti să faci faţă acestor temperaturi scăzute, încearcă să consumi în fiecare zi câteva alimente care sunt recunoscute pentru efectul lor de a încălzi corpul.

Nutriţionistul britanic Gillian McKeith specifica în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate" că rinichii sunt sursa de căldură a organismului, prin urmare dacă îi protejezi şi consumi alimente care-i întăresc nu vei avea probleme cu gerul de afară. Organismul tău va suporta mult mai bine temperaturile scăzute dacă incluzi în alimentaţia ta:

1.

Terciul de quinoa
2. Terciul de ovăz
3. Ceaiul de ghimbir
4. Scorţişoara sau ceaiul de scorţişoară
5. Ardeiul iute
5. Usturoiul
6. Piperul negru
7. Ceaiul verde
8. Uleiul de cocos.

În cazul în care răceşti nu apela imediat la tratamentele medicamentoase, ci încearcă să foloseşti alimentele cu proprietăţi antibiotice sau să cumperi tratamente pe bază de plante pe care le găseşti sub formă de pastile, capsule, tincturi, uleiuri esenţiale sau siropuri.

De exemplu, am aflat de la doctorul Carmen Nonn medic specialist MF cu competenţe în api-fitoterapie că ele mai bune antibiotice naturale la care poţi să apelezi în caz de nevoie sunt:

- Frunzele de măslin: un adevărat antibiotic natural, care inhibă creşterea bacteriilor, fungilor şi a paraziţilor. Se pot consuma fie sub formă de ceai, prin infuzie sau sub formă de capsule, ambele variante găsindu-se în magazinele cu produse naturiste.

- Cuişoarele au proprietăţi antibacteriene, antivirale şi imunostimulente, calmând astfel durerile provocate de amigdalite.

Poţi să mesteci câte un cuişor de 4-6 ori pe zi sau să prepari o infuzie în care să pui cinci cuişoare, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de flori de soc. Se consumă 2-3 căni pe zi.

- Mugurii de plop.
Sunt numiţi şi propolis vegetal, deoarece s-a dovedit că există 5 substanţe identice care sunt prezente atât în propolis, cât şi în mugurii de plop, dintre care 3 au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Sunt utili mai ales în cazul faringitelor, laringitelor sau bronşitelor şi se administrează sub formă de infuzie, tinctură sau capsule.
Mai poţi să amesteci în mod egal 4 linguri cu tinctură cu 4 linguri de miere şi să iei câte o linguriţă din două în două ore.

- Lichenul de piatră. Studiile in vitro au demonstrat că acidul usnic din compoziţie are un efect antiinflamator comparabil cu cel al ibuprofenului, iar datorită polizaharidelor pe care le conţine are în plus şi un efect imunostimulator. Lichenul de piatră este un bun emolient al căilor respiratorii şi se administrează sub formă de ceai de 2-3 ori pe zi sau capsule.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod