7 trucuri eficiente ca să nu faci excese culinare de Sărbători

Dacă ai poftă de sărmăluţe, piftie, cârnaţi afumaţi de casă, slănină sau jumări consumă-le în cantităţi mici şi nu în fiecare zi.


Ne este greu să rezistăm tentaţiilor care se plimbă pe lângă noi în perioada Sărbătorilor de iarnă. Nu înseamnă că nu-ţi poţi face câte o poftă, însă nicidecum nu trebuie să mănânci în fiecare zi numai alimente grele în cantităţi exagerate sau să bei alcool fără măsură. Pofteşti, mănânci puţin, după care ai grijă ca alimentele pe care le consumi să aibă valoare nutriţională, astfel încât organismul să primească nutrienţii necesari.

Iată câteva sfaturi pe care ar fi bine să le urmăm cu totii de Sărbători:

1.

Alege alimentele sănătoase şi preparate cât mai simplu.

2. Dacă pofteşti la alimente grase, consumă-le cu moderaţie şi fără să le combini cu o sumedenie de alte ingrediente.

3. Mănâncă prăjituri de casă după-amiaza, la un interval de 1-2 ore după ce ai luat masa de prânz. Limitează-te la 1-2 pătrăţele, nu o farfurie plină. Reţine că şi în ziua următoare te poţi răsfăţa cu ele!

4. Porţiile de mâncare trebuie să fie mai mici, cu atât mai mult cu cât vei mânca alimente mai grase decât de obicei.

De asemenea, pune mâncarea pe o farfurie roşie, deoarece un studiu recent apărut în publicaţia "Appetite" arată că acest obicei are un impact semnificativ asupra cantităţii de mâncare pe care o consumi. Aşadar, mănâncă dintr-o farfurie roşie dacă vrei să mănânci mai puţin.

5. Nu uita de crudităţi şi de fructele de sezon proaspete. De asemenea, după masă singurele fructe recomandate imediat spre consum sunt kiwi şi ananasul. Acestea conţin anumite enzime care uşurează digestia proteinelor.

6.

Nu uita să bei apă în loc de o grămadă de sucuri carbogazoase. Nici ceaiurile din plante medicinale nu trebuie să le ocoleşti.

7. Plimbă-te după masa de prânz! Nu strică nici puţin dans sau exerciţii pe care le poţi face acasă pentru a nu lenevi toată ziua.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod