7 întrebuinţări inedite ale uleiului de cocos presat la rece

Pasta de dinţi naturală, deodorantul fără aluminiu sau demachiantul sunt câteva dintre produsele pe care le poţi face acasă cu ajutorul acestui ingredient-minune. Uleiul de cocos

Pasta de dinţi naturală, deodorantul fără aluminiu sau demachiantul sunt câteva dintre produsele pe care le poţi face acasă cu ajutorul acestui ingredient-minune.

coconut oil and fresh coconuts

Uleiul de cocos presat la rece este valoros atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe. Ca să nu arunci banii pe produse scumpe de îngrijire, iată câteva idei pentru a folosi uleiul de cocos presa la rece în ritualul tău de înfrumuseţare. Ţine-l în baie pentru a-l avea la îndemână, deoarece are multe întrebuinţări.

La ce este bun uleiul de cocos:

1.

Balsam pentru păr
Masează uleiul de cocos la rădăcina părului şi întinde-l către vârfuri. Se lasă să acţioneze o oră sau peste noapte, după care se spală părul cu şampon.

2. Îndepărtează bacteriile din gură
Ia o lingură cu ulei de cocos presat la rece pe care să-l plimbi prin gură timp de 10-20 de minute, imediat după ce te-ai trezit. Scuipă-l apoi şi clăteşte bine gura cu apă. Acest obicei are rolul de a elimina bacteriile şi toxinele care se formează peste noapte.

3.

Curăţă machiajul
Îndepărtează foarte bine mascara, fondul de ten şi rujul, hidratând în acelaşi timp tenul. Spală bine faţa cu apă călduţă, după care întinde uleiul de cocos pe toată faţă, însistând pe ochi pentru a îndepărta mascara. Se îmbibă apoi două dischete demachiante în apă caldă şi se şterge faţa.

4. Hidratează tot corpul
Foloseşte uleiul de cocos presat la rece ca loţiune hidratantă după duş. Aplică puţin şi întinde-l foarte bine. Merge de minune folosit pentru corp, ten şi mâini.

5.

Balsam pentru buze
Aplică dimineaţa puţin ulei de cocos pe buze, deoarece le va lăsa moi şi catifelate. În plus, le protejează pe parcursul zilei.

6. Deodorant
Multe reţete homemade de deodorante conţin ulei de cocos şi un ulei esenţial pentru miros, cum ar fi lavandă sau lămâie. Dacă nu vrei să foloseşti deodorantele din comerţ, amestecă puţin ulei de cocos cu o picătură de ulei esenţial şi masează zona axilelor până pătrunde bine în piele.

7. Pastă de dinţi
Deoarece are proprietăţi antibacteriene, uleiul de cocos este folosit în reţetele homemade pentru pasta de dinţi.

Se amestecă 1 linguriţă cu ulei de cocos cu 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu şi 2 picături de ulei esenţial de mentă. Se foloseşte în locul pastei de dinţi din comerţ.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod