5 sfaturi de nutriţie care te ajută să faci cele mai bune alegeri

Cumpără doar alimente integrale de la supermarket ca să nu ai la îndemână în casă o varietate de dulciuri, snacks-uri şi mezeluri.


Tentaţiile culinare sunt la tot pasul, însă adevărata provocare vine atunci când reuşeşti să le rezişti şi să rămâi la planul tău de a mânca sănătos. Ca să-ţi fie mai uşor iată câteva sfaturi pe care nu trebuie să le treci cu vederea:

1. Mănâncă multe legume

Verdeţurile de primăvară şi rădăcinoasele pot să-ţi asigure o masă săţioasă.

În plus, ele vor aduce nutrienţi esenţiali pentru corp şi te vor ajuta să elimini toxinele.

2. Nu exagera cu fructele

În dorinţa de a slăbi, multe persoane optează pentru multe fructe consumate pe parcursul zilei. Însă, trebuie să reţii că ele conţin fibre şi zahăr natural, însă atunci când le consumi în cantităţi mari menţin un nivel ridicat al glicemiei. În loc să mănânci multe fructe, alege un fruct preferat şi combină-l cu un pumn mic de nuci/seminţe sau unt de arahide/migdale.

3.

Bea multă apă

Apa plată şi ceaiurile din plante medicinale nu trebuie să-ţi lipsească. Optează pentru ceaiul de mentă, muşeţel, sunătoare, păpădie, urzici sau cozi de cireşe.


4. Nu cumpăra alimente procesate

Dacă le vei ocoli la supermarket şi nu le vei avea la îndemână acasă te asiguri că nu le vei consuma fără măsură. Cumpără mai degrabă legume proaspete şi congelate, fructe, brânzeturi slabe, nuci/seminţe crude, ouă de ţară, cereale integrale şi carne slabă.

Renunţă la obiceiul de a face un depozit în cămară cu alimente nesănătoase cum ar fi dulciurile şi snacksurile din comerţ.


5. Începe ziua cum trebuie

În loc de cafea ai putea să consumi un ceai din plante (păpădie) care are un efect benefic asupra ficatului şi-ţi va asigura energie. O altă opţiune poate să fie un ceai verde cu puţină miere şi lămâie, apă călduţă cu lămâie şi seminţe de in măcinate sau un smoothie cu verdeţuri, seminţe de cânepă şi fructe.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod