5 probleme pe care le rezolvi dacă mănânci banane

Protejează rinichii de cancer şi aduc numai beneficii pentru inimă. Descoperă ce alte efecte spectaculoase au aceste fructe pentru corpul tău!


Bananele au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, constituind astfel o gustare sănătoasă la care poţi să apelezi de câte ori este nevoie pe parcursul zilei. Ele furnizează energie şi conferă saţietate. Iată ce efecte au asupra corpului:

1. Te protejează de cancerul la rinichi
Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii suedezi, consumul de fructe şi legume proaspete, în special banane, oferă protecţie împotriva cancerului la rinichi.

Cercetările arată că femeile care obişnuiesc să consume zilnic mai multe banane au un risc cu 50% mai mic de a face cancer renal.

2. Previn pierderea calciului din oase
Deoarece bananele au un conţinut scăzut în sodiu şi bogat în potasiu te ajută să-ţi menţii inima sănătoasă, prevenind hipertensiunea arterială. De asemenea, un alt efect benefic este acela de a împiedica pierderea calciului din oase, întărind sistemul osos. Consumul a două banane pe zi previne hipertensiunea arterială, ateroscleroza şi degradarea oaselor.

3.

Îmbunătăţesc digestia
Datorită conţinutului bogat în fibre, bananele previn diareea, întăresc sistemul imunitar, te protejează de cancerul la colon, reduc colesterolul rău şi favorizează o absorbţie mai bună a mineralelor în intestine.

4. Protejează stomacul
Bananele conţin anumite substanţe care protejează stomacul de aciditate. De asemenea, ajută la distrugerea anumitor bacterii dăunătoare care favorizează apariţia ulcerului.

5. Previn insomnia
Datorită conţinutului bogat în triptofan, bananele fac minuni pentru sistemul nervos.

Consumă banane dacă vrei să dormi mai bine şi să fii mai relaxată, deoarece substanţele din conţinutul ei acţionează eficient asupra sistemul nervos.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod