5 ingrediente inedite care fac orice dressing mai cremos

Ai nevoie de un sos delicios care să facă salata de crudităţi mult mai gustoasă? Descoperă câteva trucuri utile!



Pe lângă uleiul de măsline, zeama de lămâie şi oţetul balsamic ai câteva ingrediente care te ajută să transformi dressingul şi să-l faci mai gustos pentru salatele de crudităţi. Iată care sunt acestea:

1. Pasta de susan

Este cremoasă şi va conferi o aromă plăcută. Astfel vei obţine un sos delicios şi sănătos pentru salata de crudităţi. Se amestecă cu zeamă de lămâie, puţină apă în funcţie de consistenţa doriă, sare, piper şi usturoi răzuit (după gust).

2. Muştarul fin sau cu boabe

Va transforma dressingul într-un sos dulce-acrişor, perfect pentru salatele cu multe verdeţuri. Amestecă muştarul cu ulei de măsline, oţet balsamic, sare, piper şi condimentele dorite (fulgi de ardei iute, boabe de coriandru).

3. Iaurtul grecesc

Este folositor să-l ai mereu la îndemână în frigider, deoarece poţi să faci diverse combinaţii cu el pentru a obţine un dressing plin de arome. Îl poţi amesteca cu zeamă de lămâie, puţin ulei de măsline, usturoi (opţional), sare, piper şi mărar sau altă plantă aromatice.

4. Fulgii de drojdie inactivă

Îi găseşti la plafar şi vor conferi o aromă de brânză dressingului pentru salată. Amestecă-i în dressingul cu care eşti obişnuită şi-l vei face mai cremos.

5. Seminţele de pin

Se mixează în robotul de bucătărie cu mult busuioc (pătrunjel, mărar, rucola), usturoi, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper. În funcţie de consistenţa dorită poţi să mai adaugi puţină apă pentru a face un dressing mai lichid.

Merge de minune peste salatele de crudităţi, dar şi pentru pastele integrale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod