5 beneficii ale consumului de ginkgo biloba în sezonul rece

Supranumit şi “arborele miracol”, salvează în fiecare an vieţile a milioane de oameni, datorită acţiunilor benefice în afecţiunile cardiovasculare.


În ţări precum Germania şi Franţa este cel mai folosit remediu natural pentru bolile de inimă. „Cu peste 40 de substanţe active, ginkgo biloba este una dintre plantele medicinale cu cele mai cuprinzătoare efecte benefice pentru sănătate. Este recomandat persoanelor peste 30 de ani pentru creşterea tonusului şi a poftei de viaţă, iar persoanelor peste 40 de ani pentru îmbunătăţirea circulaţiei.

În acelaşi timp, ginkgo biloba oferă o incredibilă protecţie pentru inimă şi face ca vasele de sânge să funcţioneze armonios şi eficient. Este important să alegi un produs de calitate. E necesar să verificăm dacă scrie <<extract de Ginkgo biloba 24% Ginkgoflavone, 6% lactone terpenice>>. Unele extracte pot fi mai pure şi în consecinţă mai eficiente, iar altele de o calitate mai slabă. Cel mai mult contează de unde se obţine extractul de Ginkgo biloba", explică Florin Mitocaru, medic specialist medicină internă, manager general Alevia.

Efectele asupra organismului:

1.

Atenuează senzaţia de „mâini şi picioare reci” care apare în sezonul rece
2. Contribuie la mărirea fluxului de sânge spre creier şi extremităţile membrelor. Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină: scade permeabilitatea capilarelor, relaxează pereţii vasculari, dilată vasele, permiţând creşterea fluxului sangvin, creşte rezistenţa vasculară (venotonic) şi vasodilataţia arterială.
3. Ajută la îmbunătăţirea puterii de concentrare şi capacitatea de memorare în sezonul rece
4.
Combate radicalii liberi responsabili de procesul imătrânirii şi o mulţime de boli, datorită faptului că frunzele de ginkgo conţin două tipuri de substanţe, flavonoide şi terpenoide. Flavonoidele, spre exemplu, împiedică oxidarea colesterolului şi a trigliceridelor pe pereţii arterelor.
5. Creşte eficienţa metabolismului, regularizează neuro-transmiţătorii şi stimulează nivelul de oxigen din creier.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod