4 topping-uri pentru salate care sunt hipercalorice şi te îngraşă

Carnea pane sau excesul de brânză pot să-ţi distrugă valoarea nutriţională a combinaţiilor sănătoase pe care încerci să le faci de dragul siluetei. La ce să fii atentă!

O salată care conţine legume proaspete, verdeţuri, grăsimi sănătoase, carbohidraţi complecşi şi proteine constituie o combinaţie perfectă pentru masa de prânz sau de seară. Însă, trebuie să fii foarte atenţă la topping-urile pe care le adaugi peste ea, deoarece acestea sunt de regulă cele care strică tot echilibrul şi transformă salata într-un produs hipercaloric.

Adică, un exces de brânză, carne, sosuri grase sau pane-uri nu te vor ajuta dacă vrei să slăbeşti.

Iată câteva topping-uri pe care trebuie să le eviţi sau să le foloseşti cu măsură:

1. Brânza
Dacă pui câteva firimituri de feta sau câteva bucăţele de brânză de capră, acestea vor fi o sursă bună de proteine. Însă, nu uita că brânza are un conţinut caloric ridicat şi este recomandat să o consumi cu măsură. Nicidecum nu trebuie să transformi salata astfel încât jumătate din ea să fie doar brânză, deoarece îţi sabotezi dieta.

2.

Pane-urile
Orice pane poate să-ţi strice salata şi să aducă o sumedenie de calorii. Unde mai pui la socoteală şi faptul că sunt prăjite în ulei, date prin făină, ou şi pesmet nici nu trebuie să calculezi mult ca să-ţi dai seama că sunt hipercalorice şi nesănătoase. Evită sa le foloseşti alături de salate şi consumă mai degrabă carnea preparată simplu la grătar, cuptor sau fiartă pentru aportul de proteine, fără grăsimi nesănătoase.

3. Crutoanele
Dacă îţi plac crutoanele este de preferat să le eviţi pe cele din comerţ care au făină albă şi o cantitate mare de sare.

Foloseşte o pâine integrală pe care să o tai cubuleţe, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline, mirodenii şi pudră de usturoi şi lasă-le la cuptor timp de câteva minute până se usucă bine. Foloseşte-le apoi cu măsură în salatele tale preferate!

4. Dressing-urile
Trebuie să fii atentă la ce sosuri foloseşti peste salată, deoarece cele din comerţ au un conţinut caloric mare. Este de preferat să foloseşti doar uleiul de măsline, oţetul/zeama de lămâie şi muştarul pentru a obţine un dressing sănătos şi fără multe calorii pe care îl poţi presăra peste salată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod