3 reţete de pateuri vegetale care sunt săţioase şi bune la micul dejun

Dintr-un avocado bine copt poţi să obţii o pastă delicioasă care merge de minune pe pâine prăjită. Este rapidă, săţioasă şi bună pentru prima masă a zilei.


Avocado, lintea sau năutul te pot ajuta să faci rapid un pateu delicios şi săţios pentru micul dejun sau gustare. Acestea merg de minune pe pâine prăjită sau consumate îmnpreună cu legume crude (morcov, castraveţi, ardei, ţelină apio).

1. Guacamole sau pastă de avocado

Ingrediente

- 1 avocado;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- 1 căţel de usturoi;
- piper şi sare după gust;
- 2-3 roşii cherry sau ardei iute tocat mărunt;
- 1 linguriţă puţin ulei de măsline;
- frunze proaspete de mărar sau alte verdeţuri, după gust.

Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se lasă puţin la rece.

2. Hummus sau pastă de năut

Ingrediente
- 1 cană cu năut fiert (sau poţi alege o conservă cu boabe de năut)
- 4-5 linguri cu ulei de măsline
- 1 căţel mic de usturoi sau usturoi granulat (opţional)
- 1/2 ardei roşu
- zeamă de lămâie
- 2-3 linguri pastă de susan (opţional)
- 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
- piper
- sare de mare
- apă.

Mod de preparare:
1. Se fierbe năutul, se scurge şi se pune în robotul de bucătărie.
2.

Se combină cu ulei de măsline, puţin usturoi, piper, sare, apă, ardei roşu, zeamă de lămâie şi verdeaţă proaspătă (mărar, pătrunjel).
3. Opţional poţi să adaugi tahini (pastă de susan) care face pateul mai cremos şi îi oferă un gust aparte.

3. Pateu de linte cu cimbru şi curry

- o cană cu linte fiartă (poate să fie şi din conservă)
- 3 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 căţel de usturoi
- zeamă de lămâie
- cimbru
- puţin curry.

Amestecă în robotul de bucătărie: linte fiartă (sau conservă) cu ulei de măsline, sare, piper, puţină zeamă de lămâie, usturoi, curry şi cimbru.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod