3 lucruri simple care-ţi pot face dimineaţa mai frumoasă

Meditaţia aduce multe beneficii pentru corp şi te ajută să începi ziua cu multă bună dispoziţie. Ce mai trebuie să faci?

Ai o dispoziţie proastă dimineaţa la trezire şi nu ai nicio poftă de viaţă? Cu toţii ne confruntăm în unele zile cu aceste sentimente şi ne este greu sau foarte lene să ne dăm jos din pat şi să ne apucăm de treabă. În unele dimineţi te dai bătută şi laşi ziua să decurgă după bunul ei plac ... Însă ce ai spune dacă ţi-as propune să încerci să nu te laşi la lene şi să faci orice ca să începi ziua cu bine? Să tragi de tine şi să respecţi câteva reguli indiferent de timpul pe care-l ai sau nu-l ai la îndemână pentru a-ţi îmbunătăţi dispoziţia şi ziua.

Cum poţi să faci acest lucru? Simplu şi fără să te gândeşti prea mult la ceea ce ai de făcut.

Doar fă-le de îndată ce te-ai ridicat din pat!

1. Meditează cinci minute!

Pentru început este suficient dacă reuşeşti să meditezi acele cinci minute într-o poziţie confortabilă. Nu te gândi la nimic şi concentrează-te pe respiraţia care intră şi iese din corpul tău. Chiar dacă vei fi inundată de diverse gânduri şi sarcini pe care le ai în ziua respectivă, dă-le la o parte şi concentrează-te asupra respiraţiei. Cele cinci minute de meditaţie şi respiraţie profundă vor fi esenţiale pentru starea ta psihică.

2.

Fă mişcare!

Indiferent cât de greu ţi-ar fi să te mişti trebuie să-ţi impui acest lucru şi să-l urmezi în fiecare dimineaţă. Nu ai timp să alergi în parc sau să mergi la sală? Nu-i nimic! Poţi să faci câteva exerciţii acasă fără să ai nevoie de echipament special. Yoga şi pilates sunt câteva dintre cele mai indicate sporturi pe care le poţi practica dimineaţa acasă. Dacă ai chef de ceva mai energic, pune un video de pe youtube cu exerciţii cardio şi apucă-te de ele! Nu te gândi prea mult că nu ai chef, că nu ai timp, doar fă-le!!

3.

Mănâncă

Optează pentru un mic dejun sănătos care să fie echilibrat şi să-ţi ofere nutrienţi precum proteine, grăsimi sănătoase şi carbohidraţi buni. Un iaurt grecesc cu muesli şi nuci sau un terci de ovăz cu nuci/migdale şi puţină miere de albine este ideal pentru un mic dejun uşor, adesea preferat de multe femei. Dacă ai nevoie de ceva mai consistent alege omleta cu spanac şi ciuperci alături de o salată de crudităţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod