13 idei de gustări sănătoase care nu te îngraşă, dar ţin de foame

Ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să mănânci la gustările dintre mese? Descoperă câteva sugestii simple care te pot scoate din impas şi pe care le poţi avea mereu la îndemână.

Ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să mănânci la gustările dintre mese? Descoperă câteva sugestii simple care te pot scoate din impas şi pe care le poţi avea mereu la îndemână.

Foto: iStockphoto

Gustările dintre mese sunt esenţiale pentru a furniza energie organismului şi a împiedica o senzaţie exagerată de foame. Dar, aceste gustări nu au nicio legătură cu alegerile pe care foarte multe persoane le fac în special după-amiaza când optează pentru ciocolată, chipsuri, băuturi energizante sau diverse dulciuri din comerţ.

Gustările trebuie să fie nutritive, nicidecum un surplus de zahăr, grăsimi sau sare care nu vor aduce niciun beneficiu organismului, ci din contră îi epuizează foarte rapid energia.

Ca să faci cele mai inspirate alegeri, trebuie să renunţi la ideea de a mânca la nimereală şi să îţi planifici pe o foaie care sunt cele mai bune alimente pentru a fi alese pentru aceste gustări.

Chiar dacă faci într-o zi o alegere proastă, lăsându-te pradă poftelor, în următoarea zi trebuie să revii la planul iniţial şi să fii conştientă că trebuie să-i oferi organismului tău hrană nutritivă.

Iată câteva dintre alimentele pe care îmi place să le consum ca gustări între mesele principale. Încearcă-le şi tu, dar nu ezita să adaugi la această listă şi alte sugestii preferate de tine, însă mare atenţie ca acestea să fie hrănitoare:

1.

Un pumn de migdale, de preferat înmuiate în apă câteva ore
2. Un pumn de seminţe de floarea-soarelui crude amestecate cu stafide
3. Napolitane din orez expandat (1 bucată) cu o lingură de unt de arahide şi câteva felii de banane
4. Un pum cu mix de nuci crude, de preferat înmuiate în apă câteva ore (caju, nuci, alune, arahide, nuci Braziliene)
5. Un pumn mic cu un amestec de fructe uscate (goji, mrişoare, agrişe, stafide, curmale, smochine, prune uscate)
6. O jumătate de avocado cu puţin ulei de măsline (sau pastă de susan) şi sare de mare
7.
Un măr
8. O portocală sau un grefrut
9. Sâmburi de rodie cu iaurt şi fulgi de cereale integrale
10. Hummus cu legume crude sau întins pe o felie de pâine integrală (sau pe un biscuit din făină de secară sau într-o lipie şi amestecat cu salată de pătrunjel).
11. Un pahar de smooothie cu lapte vegetal (soia, orez, ovăz, cocos, migdale, cânepă, susan), o banană şi o linguriţă de cacao
12. Două pătrăţele de ciocolată neagră cu peste 70% cacao, o bucată de prăjitură Negresă fără foc (vezi aici reţeta) sau cookies cu bucăţi de ciocolată neagră (vezi aici reţeta)
13.
Felii de legume crude (morcov, castravete, broccoli, conopidă, ardei, ţelină, gulie, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ridichi).

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod