10 posibile cauze ale durerii de stomac

Când simţi durere în zona abdominală, cel mai adesea spui că te doare stomacul, însă, aşa cum am aflat de la un specialist în gastroeneterologie, numai 10% dintre durerile din această zonă

Când simţi durere în zona abdominală, cel mai adesea spui că te doare stomacul, însă, aşa cum am aflat de la un specialist în gastroeneterologie, numai 10% dintre durerile din această zonă au la bază o boală gastrică.

Potrivit Dr. Alecse Valerian Diţoiu, medic primar gastroenterolog, printre cele mai frecvente cauze de durere abdominală se numără:

1. Durerea cauzată de hiperaciditatea gastrică (esofagită, gastrită, ulcerul gastric sau dodenal).

2. Colonul iritabil care cauzează zgomote intestinale, alternanţă diaree - constipaţie, balonare, flatulenţă.

3.

Dischinezia biliară cu o durere care se manifestă în dreapta sub coaste şi poate să iradieze către umărul drept şi să fie însoţită de gust amar, greaţă, vărsături şi diaree.

4. Litiază biliară (pietre la fiere).

5. În cancerul gastric, durerea este localizată în capul pieptului, este prezentă cam tot timpul, se poate însoţi de lipsa poftei de mâncare, scădere în greutate şi anemie, avertizează specialistul.

6. În cancerul de colon, durerea poate fi localizată oriunde în abdomen, se poate însoţi de diaree uneori cu sânge, zgomote intestinale, balonare, scădere în greutate şi anemie.

7.

Durerile de cauză ginecologică sunt localizate în partea de jos a abdomenului în zona centrală sau în lateral.

8. Boli ale pancreasului (pancreatită, cancerul de pancreas) care cauzează durere puternică în partea centrală a abdomenului deasupra ombilicului.

9. Afecţiuni ale peretelui abdominal (eventraţii, hernii) care cauzează durere în zona centrală a abdomenului sau jos în zonele laterale.

10. Boli ale ficatului.

Dacă te confrunţi cu o problemă medicală îţi recomand să vizitezi site-ul doctorului Alecse Valerian Diţoiu, unde vei găsi foarte multe informaţii utile care sunt prezentate pe înţelesul tuturor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod