somonul de crescatorie e toxic

Somonul de crescătorie este unul dintre cele mai toxice alimente

De ce nu ar trebui să consumi somon de crescătorie? Iată de ce susţin specialiştii că acesta este unul dintre cele mai toxice alimente din lume!
În general, nutriţioniştii recomandă consumul de peşte săptămânal, deoarece este o sursă excelentă de proteine şi grăsimi sănătoase cu multiple beneficii pentru sănătatea inimii şi a creierului. Însă, este foarte important să verifici de unde provine acel peşte şi dacă este de crescătorie/acvacultură sau pescuit sălbatic.

Documentarul ”Filet! Oh Fish” realizat de Nicolas Daniels arată ce se întâmplă în industria pescuitului, dezvăluind că pe fundul apelor din crescătorie este un reziduu de 15 metri încărcat de bacterii, pesticide, excremente de peşte şi alte substanţe toxice folosite. Vreme de câteva luni s-au investigat crescătoriile de peşte din Norvegia, Suedia, Vietnam şi Danemarca şi s-a constatat că somonul de crescătorie este de 5 ori mai nociv şi mai toxic decât orice alt produs.
”Crescătoriile de peşte din zilele noastre se confruntă cu probleme foarte grave, de la suprapopularea lor până la poluarea cu diverse substanţe chimice şi mutaţii genetice rezultate în urma expunerii peştilor la substanţe toxice”, avertizează Dr. Joseph Mercola, citat de site-ul goodfullness.net 

Kurt Oddekalv, activist, ecologist și fondator al organizației Green Warriors of Norway spune că somonul de acvacultură este ”un adevărat dezastru atât pentru mediul înconjurător cât şi pentru sănătatea noastră”.

Ecologistul duce o luptă înverșunată împotriva fermelor ce se ocupă de creșterea artificială a somonului, dezvăluind detalii șocante despre activitatea acestora.

„În Norvegia, situația privind cultivarea peștelui este catastrofală.
O fermă mică crește un număr de peste 2 milioane de unități de somon. Peștele se îmbolnăvește, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit consumatorilor”,
spune Kurt Oddekalv.

O altă problemă semnalată de specialişti în documentar este legată de aşa-numitul păduche de peşte care ameninţă culturile de somon şi pentru care se folosesc diverse substanţe chimice. ”Păduchele între timp devine rezistent la chimicale astfel încît pescarii sunt nevoiți să folosească pesticide tot mai puternice, iar acest lucru se reflectă negativ asupra peștilor.
50% din somonul de la ferme se naște cu mutații genetice. Peștii nu pot să închidă gura. Această mutație genetică nu dispare timp de opt generații. Consumatorul cînd vede un pește ca acesta, nu dorește să-l mănânce, însă dacă i se taie capul, nimeni nu observă”
, mai spune ecologistul.

”Nu recomand femeilor însărcinate, copiilor şi tinerilor să consume somon de crescătorie. Nu se cunoaşte cu exactitate modul în care substanţele chimice folosite în crescătorii pot să afecteze sănătatea lor”, avertizează Dr.
Anne-Lise Birch Monsen, biolog cercetător la Universitatea din Bergen, Norvegia.  ea a declarat că substanţele regăsite în somonul de crescătorie au un efect negativ asupra creierului, au fost asociate cu autismul şi afectează metabolismul şi sistemul imunitar.

Potrivit publicaţia Living Traditionally, consumul unei porţii de somon de crescătorie pe lună poate să crească riscul de cancer, din cauza nivelurilor crescute de dioxină şi substanţe cancerigene regăsite în peşte. De asemenea, predispune la inflamaţii în corp despre care se ştie că favorizează apariţia celor mai grave boli, precum cancerul, diabetul, artrita, Alzheimer şi boli de inimă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?