siesta

Somnul în timpul zilei e benefic pentru sănătate. Cu o condiţie

somn
Somnul în timpul zilei este benefic pentru sănătate dacă nu depăşeşte o oră


Acest studiu nu dovedește cu certitudine că siesta provoacă diabetul, ci arată doar că există o asociere între siestă și diabet care trebuie să fie studiată în cadrul unor cercetări ulterioare, se arată în comunicatul de presă al EASD care însoțește studiul.

Aceste rezultate trebuie să fie privite cu precauție pentru că nu se poate exclude posibilitatea ca frecvența sporită a diabetului să fie legată de alte cauze, au avertizat mai mulți experți.

O variantă ar fi că oamenii care sunt puțin activi și supraponderali sau obezi sunt probabil mai înclinați către sieste.

Or, în cazul acestor persoane există și o mai mare probabilitate de a dezvolta un diabet, explică Paul Pharoah, profesor de epidemiologie a cancerului la Universitatea din Cambridge.
Ar putea exista și o legătură de cauzalitate în sens invers: o practică a siestei cauzată de un diabet nediagnosticat, a adăugat acesta.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod