Solutia pentru o postura corecta si o sanatate de fier a copilului tau

Programul zilnic al copiilor nostri este foarte incarcat: gradinita sau scoala, cursuri de limbi straine, lectii de desen ori pictura etc. Sa nu uitam ca la toate acestea se adauga orele petrecute in fata televizorului sau a calculatorului si cele in care butoneaza diferite gadgeturi. Asa ca nici nu e de mirare ca ne trezim inca de la varste fragede cu dureri de spate, deviatii ale coloanei, afectiuni neuro-motorii si alte deformatii.
Aici intervine kinetoterapia, terapia prin intermediul miscarii care poate preveni boli, vindeca afectiuni si recupera anumite functii ale organismului. In perioada de crestere si dezvoltare a copilului, kinetoterapia este indicata prin folosirea de tehnici de educare, reeducare si reabilitare, specifice varstei copilului.

"Afectiunile neurologice, ortopedice, cat si cele ale aparatului respirator, pot beneficia de kinetoterapie ca tratament complementar al medicinii clasice, dar si ca tratament exclusiv, avand un potential crescut de reabilitare.
In perioada de crestere, copiii pot experimenta o serie de afectiuni cum ar fi piciorul stramb congenital, intarzieri in dezvoltarea neuro-motorie, displazia de sold sau deviatii ale coloanei vertebrale. Toate acestea pot fi prevenite sau tratate prin kinetoterapie", explica Nicoleta Camelia Ghena, kinetoterapeut la centrul KinetoHelp.

Gimnastica medicala pediatrica poate debuta inca din prima saptamana de viata a bebelusului. In primul an de viata, kinetoterapia trebuie asociata cu jocuri de miscare, de manipulare a obiectelor sau de vocalizare.
De asemenea, masajul pentru bebelusi ajuta la dezvoltarea echilibrata a copilului, corecteaza eventualele deficiente si il ajuta pe acesta sa dorma si sa se hraneasca mai bine.

Pentru copiii cu varste intre 1-3 ani, gimnastica medicala contine exercitii de durata si intensitate crescanda, bazate pe tonifierea musculaturii si corectarea pozitiei.

Dezvoltarea interesului pentru practicarea exercitiilor fizice se contureaza in jurul varstei de 7-14 ani, cand deja se pune accent pe cresterea capacitatii de efort si pe desfasurarea activitatilor in aer liber pentru imbunatatirea calitatilor motrice.

Ultima etapa in dezvoltarea copilului, cea intre 14-18 ani - asa-numita adolescenta, care face trecerea de la copil la adult - este definitorie pentru sanatatea copilului, prin kinetoterapie putandu-se corecta deviatiile coloanei vertebrale.

Postura corecta a copilului inca de la o varsta frageda ii asigura acestuia o postura corecta si mai tarziu, in viata de adult.

Pentru a afla cum specialistii de la centrul KinetoHelp il pot ajuta pe copilul tau sa-si imbunatateasca pozitia corpului, intra pe www.kineto-help.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod