Ziua nationala fara tutun, in fiecare zi!

Dr. Ana Maria Trailescu, medic primar pneumoftiziologie, consilier la cabinetul de sprijin impotriva fumatului de la Spitalul "Dr. Victor Babes" din Bucuresti, ne vorbeste despre consiliere:

"La cabinetul nostru apeleaza in jur de 35 - 40 de persoane pe luna. Se formeaza apoi un grup de informare alcatuit din 60-70 de persoane, grup caruia ii sunt prezentate efectele fumatului asupra sanatatii si avantajele renuntarii la fumat.

Dar nu toate persoanele care participa la un astfel de grup de informare sunt convinse ca vor sa renunte la fumat.
Numai o parte dintre ele continua programul, si anume tratamentul psihologic care sa ii ajute sa renunte la fumat."

O alta motivatie a fumatorilor de a nu renunta la acest viciu, in special a femeilor, este teama de a nu se ingrasa. Iata ce aflam din cartea "Lasati-va de fumat fara sa va ingrasati", de Dr. Veronique Peim-Boujenah, aparuta la editura House of Guides:

"Fumatorii au, in medie, o greutate mai mica (cu 2,8 kg - barbatii si 3,8 kg - femeile) decat cei care se vor lasa de fumat.
Nicotina creste, de fapt, consumul energetic al organismului cu 300 de calorii pe zi si diminueaza apetitul. Kilogramele luate in timpul incetarii fumatului readuc fumatorul la greutatea normala, dar, uneori, o depasesc. Dar luarea in greutate nu este sistematica: o treime dintre pacienti nu se ingrasa in timpul sevrajului, ceea ce este incurajator!

Regula este simpla: corpul trebuie sa consume mai multe calorii decat ingereaza. Este, deci, capitala existenta unei activitati fizice regulate, reducerea ratiei zilnice de calorii si obisnuinta de a manca putin din orice pentru a te mentine in forma."

Beneficiezi de sprijin pentru a renunta la fumat.
In fiecare judet exista cabinete de sprijin impotriva fumatului. De asemenea, poti apela la numarul de telefon gratuit 0800 87 86 73. Pentru mai mult informatii, aceseaza site-urile:

www.stopfumat.eu
help-eu.com


Citeste mai mult despre fumat, ce implica acesta si cum sa renunti la tigari:

Ce te motiveaza sa te lasi de fumat?
Ma voi ingrasa daca ma las de fumat?
Metode eficiente pentru a renunta la fumat
Fumatul si sarcina: incompatibile!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucretia pop pe 24 Nov 2008, 12:45
    despre tigari...!!!

    Am 51 de ani. Fumez din 1990. In data de 22.11.2008, sambata anul curent, Dumnezeu mi-a salvat viata. Printr-o ra binecuvintugagciune cu credinta a pastorului Joldes Constantin de la Biserica Harul .Zalau, Dumnezeu... m-a eliberat de la duhul rau al tigarilor. Pana sambata 22 nov fumam 2 pachete de tigari pe ti. Multumesc bunului Dumnezeu cat viata are mi-a salvat viata si ma face copilul lui. Dumnezeu sa va binecuvinteze !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod