Totul despre Lupus, boala de care suferă Selena Gomez. Simptome și tratament

Lupus este o boală inflamatorie cronică și apare atunci când sistemul imunitar al corpului atacă propriile țesuturi și organe. Inflamația cauzată de Lupus poate afecta multe sisteme diferite ale corpului, inclusiv articulațiile, pielea, rinichii, celulele sanguine, creierul, inima și plămânii.
Această boală poate fi dificil de diagnosticat, deoarece semnele și simptomele tale mimează adesea simptomele altor afecțiuni. Deși nu există niciun remediu pentru Lupus, tratamentele pot ajuta la controlul simptomelor.

Ce ar trebui să știi despre Lupus?


Niciun caz de Lupus nu este identic cu altul. Semnele și simptomele pot să apară brusc sau să se dezvolte lent, pot fi ușoare sau severe și pot fi temporare sau permanente. Majoritatea persoanelor cu Lupus au o afecțiune ușoară caracterizată prin episoade când simptomele se înrăutățesc, după care sunt ameliorate sau dispar complet pentru o anumită perioadă. 

Cele mai frecvente simptome ale acestei afecțiuni sunt:


1. Oboseala - poate fi vorba de oboseală ușoară până la extremă.
Chiar și cazurile ușoare de Lupus îngreunează activitățile zilnice și exercițiile fizice. 

2. Dureri articulare și musculare - articulațiile pot fi dureroase, roșii și calde. Se pot inflama. Artrita cauzată de Lupus apare de multe ori pe ambele părți ale corpului, în același timp. Este adesea simțită la încheieturi, articulațiile mici ale mâinilor, coate, genunchi și glezne.

2. Probleme ale pielii - erupțiile cutanate sunt adesea un indiciu important. Multe persoane au o iritație pe obraji.
Alte probleme comune ale pielii includ răni sau pete roșii pe brațe, mâini, față, gât sau spate, ulcerații la nivelul gurii sau buzelor și o urticarie roșie sau purpurie pe față, gât, scalp, urechi, brațe și piept.

3. Sensibilitate la lumină - expunerea la lumina cu ultraviolete agravează iritațiile pielii. Multe persoane care au lupus sunt sensibile la lumină.

4. Febră - persoanele care suferă de Lupus pot avea febră scăzută, acesta fiind primul semn al bolii.

5. Schimbări ale greutății - este vorba de scăderea în greutate în momentul în care boala este activă.

6.
Inflamarea ganglionilor - persoanele cu Lupus pot avea glandele limfatice umflate în timpul unui episod al bolii.

7. Dureri de cap - acestea sunt legate de stres și tensiune de obicei, dar pot fi cauzate și de Lupus.

Tratamente pentru Lupus


Tratamentul pentru Lupus depinde de simptomele și semnele tale. Pe măsură ce simptomele se activează sau se diminuează, s-ar putea ca medicul să îți schimbe tratamentul sau dozele. Medicamentele utilizate cel mai frecvent pentru controlul acestei boli includ: antiinflamatoare nesteroidiene, antimalarice, corticosteroizi, imunopresoare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod