Tigara electronica - un nou mod de a fuma?

Producatorul sustine ca nu are decat beneficii pentru fumatori, ajutandu-i sa se lase de tutun. Care este pozitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ce parere are dr. pneumolog Magdalena Ciobanu de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti despre eficienta acestei tigari? Informeaza-te si decide singur/a!
De curand, pe piata din Romania a fost introdusa tigara electronica despre care se spune ca nu are efecte secundare, deoarece nu contine substante nocive pentru organismul nostru.

Pentru a afla mai multe informatii despre tigara electronica am stat de vorba cu dl. Catalin Butu, Director Ruyan Distribution - distribuitor exclusiv in Romania. "In primul rand vreau sa spun ca, desi tigara electronica este un produs nou la noi in tara, au inceput deja sa se comercializeze produse contrafacute, de calitate indoielnica care efectiv strica intentia producatorilor de a creea un produs benefic fumatorilor. Fiind un produs nou, inovativ, pe un sector extrem de sensibil facem eforturi deosebite sa il promovam clientilor in cel mai bun mod, iar prezenta pe piata a unor copii prost facute pot pune in pericol sanatatea utilizatorilor", a declarat Catalin Butu, Director, Ruyan Distribution.                      


Ce este tigara electronica?

Tigara electronica este un dispozitiv electronic de forma unei tigari normale, care are si caracteristici asemanatoare acesteia. Cel mai important lucru este acela ca reuseste sa satisfaca dependenta persoanei pentru tutun, permitand fumatorilor sa inhaleze vapori de nicotina, fara ca tutunul sa fie tratat chimic si hartia sa arda.  

Tigara are un cartus cu nicotina, care poate fi inlocuit si are putere de la o baterie reincarcabila.
Astfel, toate riscurile la care sunt supusi fumatorii dispar, deoarece fumul degajat de tigara electronica este complet inofensiv atat pentru fumatorii activi, cate si pentru cei pasivi.


Care sunt beneficiile aduse de tigara electronica?

Odata cu adoptarea acestui mod de a fuma, dispare mirosul neplacut al respiratiei, tusitul, unghiile ingalbenite, perdelele si hainele care miros a tutun, ca sa nu mai amintim de pericolul de aparitie a cancerului, arterosclerozei, a bolilor cardiovasculare si a multor alte afectiuni.

Totodata, trebuie mentionat ca aceasta nu polueaza mediul inconjurator, iar riscul unor incendii este exclus.


Ce contine aceasta tigara?


O tigara electronica contine: apa, nicotina, propilenglicol. Cele mai multe persoane stiu ca tutunul dauneaza grav sanatatii, insa nu stiu ca nu nicotina este responsabila de acest lucru. Nicotina determina doar dependenta de tutun pentru ca ajunge la creier in maxim 9 secunde de la inhalarea fumului.  

Produs electronic este compus dintr-un cartus, o baterie si un incarcator. Cumparatorul primeste si instructiunile aferente de utilizare, foarte importante pentru reusita metodei de renuntare la fumat.


Cum functioneaza?


Cand persoana inhaleaza din dispozitiv, aerul este detectat de un senzor, dupa care un microprocesor activeaza un aparat cu aerosoli, care injecteaza picaturi mici de nicotina in aer si vaporizeaza lichidul.
In tot acest timp se aprinde un led rosu - totul fiind construit, astfel incat sa iti dea senzatia de realitate.

Cine doreste sa-si achizitioneze un astfel de produs sa consulte site-ul www.tigaretaelectronica.ro.


Cum te ajuta tigara electronica sa renunti la fumat?

Modalitatea de renuntare la fumat se bazeaza pe reducerea treptata a cantitatii de nicotina inhalata de fumator. De aceea, tigareta electronica are 4 cartuse cu un continut diferit de nicotina, astfel unul din cartuse are 16 mg de nicotina, altul 11 mg, al treilea 6 mg de nicotina, iar al patrulea are 0 mg.

Important de stiut - continutul cartusului cu cea mai mare cantitate de nicotina este mai mic decat al unui pachet de tigari obisnuit.

Terapia in 4 pasi pentru a renunta la tigari:
Pasul 1 - timp de sase saptamani va fi folosit cartusul cu cel mai mare continut de nicotina.
Pasul 2 - utilizarea cartusului de 11 mg pentru 12 saptamani.
Pasul 3 - se foloseste cartusul de 6 mg de nicotina, timp de 4 saptamani.
Pasul 4 - utilizarea cartusului de 0 mg pentru trei saptamani.

Dupa aceasta perioada, este absolut interzis sa mai folosesti vreun cartus ce contine nicotina. In schimb, daca placerea gestului de a fuma persista, ai toata libertatea de a folosi cartusul fara continut de nicotina, pentru orice perioada de timp.


Cine poate folosi tigara electronica?


Tigara Ruyan este recomandata celor mai multi dintre impatimitii acestui viciu.
O pot utiliza persoanele care fumeaza de multa vreme si simt nevoia de a fuma, persoanele care lucreaza intr-un mediu unde fumatul este interzis, dar si fumatorii care doresc sa renunte la viciul lor.

Dar sunt si persoane carora nu li se recomanda aceasta metoda si anume: adolescentii sub 18 ani, femeile insarcinate si cele care alapteaza, pacientii care trebuie sa evite fumatul si persoanele alergice la nicotina.  


S-au facut studii stiintifice care sa ateste eficienta tigarilor electronice?

Tigara electronica Ruyan a fost inventata de un grup de cercetatori chinezi de la Beijing - Ruyan SBT Technology and Development Co. si este protejata prin 5 brevete ale unor prestigioase asociatii de specialitate din Asia si Europa.

Ea respecta toate recomandarile Organizatiei Internationale a Sanatatii privind terapia de inlocuire a nicotinei (singura care s-a dovedit eficace pentru combaterea fumatului).


Ce spune Organizatia Mondiala a Sanatatii?


Intr-un comunicat de presa a aparut pe 19 septembrie 2008 pe site-ul OMS, dr. Ala Alwan, Assistant Director-General of WHO's Noncommunicable Diseases and Mental Health Cluster, declara: "Organizatia Mondiala a Sanatatii nu a realizat studii stiintifice, care sa ateste eficienta si siguranta acestui produs. Producatorii ar trebui sa scoata din site-uri sau din restul mijloacelor informationale orice material despre aceste produse considerate ca ajuta oamenii sa renunte la tigari".
 

"Daca producatorii de tigarete electronice doresc sa ajute oamenii sa renunte la tutun, atunci acestia trebuie sa realizeze studii clinice si analize de toxicitate", a declarat Douglas Bettcher, Director a.i. of WHO's Tobacco Free Initiative. "Pana cand nu vor fi facute aceste studii, OMS nu considera ca tigara electronica este adecvata in tratamentul pentru inlocuirea nicotinei si nu poate accepta false sugestii prin intermediul carora sa aprobe si sa sustina produsul".  


Parerea dr. pneumolog Magdalena Ciobanu de la Institutul de Penumologie "Marius Nasta"

Directorul de la Ruyan, Catalin Butu, a venit la Institut pentru a ne prezenta produsul pe care il distribuie si ne-a lasat si o mostra pentru ca pacientii nostri sa testeze produsul. Lucru pe care l-am si facut, numai ca pacientii s-au declarat nemultumiti, sustinand ca cu greu un fumator inrait poate renunta la tigari in favoarea tigaretei electronice.

Cat despre eficienta acestui produs nu ma pot pronunta odata ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu a facut studii de specialitate din care sa reiasa niste concluzii mai mult sau mai putin favorabile.
 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina pe 5 Sep 2014, 18:22
    Tigara electonice

    Buna! Bunica mea in varsta de 74 de ani a fumat aproape toata viata ei,dar datorita varstei au inceput probleme de sanatate si implicit nevoia de a se lasa de fumat.Singura modalitate prin care a putut reusi sa renunte la tigari a fost cu ajutorul unei tigari electronice.Recomand tuturor fumatorilor ce doresc sa renunte la acest viciu nociv sa inceapa prin schimbarea tigarilor clasice cu cele electronice pentru a le putea fi mai usor. Eu i-am cumparat bunicii mele tigara de pe site-ul http://www.v2cig.ro/ si sunt foarte multumita de produsele lor,iar preturile sunt accesibile.

    0
    1

  • Ami pe 17 Apr 2014, 17:30
    vapez

    Buna ziua! Fumatoare de cca 15 ani, tigari mai tari la inceputul "carierei", slim in ultimii ani, multe pe zi (peste 1 pachet), asa incat vorbesc in cunostinta de cauza. De o luna vapez exclusiv ! Nu mi-a fost defel greu pt ca nu ma simteam bine de la tigarile normale(ameteli mai ales dimineata, migrene aproape zilnic, oboseala, apatie, o pseudo-depresie, dureri de spate si musculare accentuate...etc.-fumatorii pot intelege asta). Am fost sceptica la ideea unei tigari electronice, cu tot ce inseamna ea, insa din prima saptamana de vapat am remarcat efecte bune: nicio durere de cap intr-o luna, ma trezesc proaspata si ametelile au disparut, urc mai usor la et 4 unde locuiesc, starile apatice s-au diminuat, spatele nu mai doare. Toate acele stari si senzatii urate au disparut aproape complet, unele chiar complet. Nu fac reclama si nu incerc sa conving pe nimeni, insa vreau doar sa povestesc ceea ce am trait si traiesc eu, in speranta de a fi cuiva, poate, de ajutor. Nu stiu daca ma voi lasa sau nu de tot, dar cert e ca ma simt infinit mai bine si e tot ce conteaza.

    1
    0

  • sandel pe 28 Nov 2013, 22:57
    tigara electronica

    Se implineste 1 an de cand am devenit client permanent al magazinului online ''Etigara-electronica.ro'', de la care am cumparat mai multe kituri si consumabile. Dintre magazinele de profil il prefer pe acesta in primul rand pentru preturile rezonabile pe care le practica cat si pentru promtitudine in ce priveste expedierea produselor. Oferta este diversa iar raportul informational este bine conceput. De aceea il recomand cu sinceritate tuturor celor doritori.

    0
    0

  • Etig pe 26 Iun 2013, 16:47
    Cea mai buna metoda de renuntare la fumat

    Tigaraelectronica-nr1 comercializeaza tigari electronice Premium, Vipercig. Numai la noi veti gasi o tigara electronica de calitate, ce o vom recomanda in functie de stilul Dvs. de fumat. Tigara electronica trebuie aleasa in functie de cat de mult fumam pe zi si de taria tigarilor pe care le fumam. Toti clientii nostri sunt consiliati telefonic pentru a alege cea mai potrivita tigara electronica. Alegeti tigari electronice originale, pentru a obtine rezultatele scontate... adica renuntatul la fumat! http://www.tigaraelectronica-nr1.ro

    0
    0

  • Cristian pe 20 Iun 2013, 10:14
    Tigara electronica un vis sau realitate

    Salutare, Avem nevoie de o solutie pentru cum sa te lasi de fumat cred ca indiferent ce noi produse apar nevoia de a trage un fum dintr-o tigara normala si nu o tigara electronica ne va bantuii ceva vreme! Oricum sper sa fim mai sanatosi! Multumesc! Succes!

    0
    0

  • Girigan pe 18 Apr 2013, 02:22
    Super

    Si eu am fost fumator, destui de multi ani, cam 8/9 pe acolo, si de vre-o 2 lunii mi-am luat o tigara si chiar sunt multumit, nu mai fumez deloc, m-a ajutat foarte mult, nu stiu la cati functioneaza dar la mine a functionat foarte mult.. la inceput toata lumea zicea ca nu sunt bune, ca nu te ajuta dar am avut o ambitie foarte mare si uite ca am reusit.

    0
    0

  • Safe Smoker pe 4 Apr 2012, 10:04
    Tigara electronica este un inlocuitor

    Nu este un tratament, asa cum sustine OMS. Este o alternativa mai sanatoasa la tutun, asta e adevarul si asa ar trebui comunicat. Din pacate OMS face jocul producatorilor de tigarete clasice, incurajand fumatul pe baza de tutun. Tigara electronica este mai sanatoasa! Exista studii: a se vedea BMC Journal of Health. Pentru cei interesati exista www.e-tigaraelectronica.eu.

    1
    0

  • maria pe 26 Feb 2012, 15:48
    tigara electronica

    sotul meu nu mai fumeaza din data de 01.01.2012,datorita faptului ca si-a cumparat o tigara electronica,eu sunt super mutumita,nu mai cheltuie multi bani si nici nu mai miroase a tutun,nu stiu daca este mai daunatoare sau nu decat tigara clasica,eu una nu cred ca poate sa faca mai mult rau decat cea clasica dar eu o recomand tururor celor care vor sa se lase de fumat

    1
    0

  • adrian pe 3 Iul 2011, 18:04
    buna incercare

    Eu am fost curios sa incerc imediat ce am auzit de asa ceva. A fost mai greu la inceput datorita calitatii device-urilor importate in Romania. Dupa cateva incercari am gasit Dse-901 de la firma april electric din brasov www.oferte-shop.ro.Acolo au si un magazin in care poti vedea toate produsele.Am intrebat de ei la fabrica la saile bao si mia-u spus ca snt importatori directi.Nici nu am mai stat pe ganduri ssi ma m du Dupa cateva saptamani am scazut concentratia nicotines la eii la zero si gata cu fumatul!

    0
    0

  • MirceaC pe 1 Iul 2011, 14:16
    uimitor !

    TigariElectroniceIeftine.Ro va prezinta o alternativa cu pana la 90% mai ieftina a fumatului. Tigarile electronice de pe site-ul nostru sunt cele mai performante la ora actuala de pe piata. Va recomandam tuturor sa renunati la fumat sau pentru un fumat mult mai sanatos si ieftin tigarile electronice. Cheltuiti maxim 30 de lei lunar pentru fumatul electric in loc de 12 lei zilnic. TigariElectroniceIeftine.Ro va sta la dispozitie 24/24.

    2
    1

  • Covaci Dan pe 5 Mai 2011, 02:04
    TigaraJoye.ro

    Doriti sa va lasati de fumat ? PeDEA www.tigarajoye.ro gasiti cea mai performanta tigara electronica eGo Joye de la Joyetech plus e lichide premium Dekang si Ruyan. Va asteptam

    1
    0

  • tigara pe 1 Mai 2011, 22:08
    www.tigarajoye.ro

    Daca doriti sa va lasati de fumat, incercati cu cea mai buna tigara electronica din lume "eGo Joye" numai pe noul site www.tigarajoye.ro , primul site din Romania care comercializeaza produse originale Joyetech

    0
    0

  • kty pe 19 Apr 2011, 17:10
    pro tigara electronica

    Sunt o fericita fosta fumatoare si asta datorita tigarii electronice.Am renuntat complet la fumat, folosind lichide cu concentratii de nicotina din ce in ce mai mici, pana am renuntat complet.Mai folosesc tigara doar la petreceri si in club dar lichidul are concentratie de nicotina 0. O recomand tuturor celor care vor sa renunte la fumat.Eu am luat modelul Gamucci de la http://www.protigaraelectronica.ro/

    0
    0

  • Alex pe 17 Mai 2010, 23:44
    Fost fumator

    Eu am fost curios sa incerc imediat ce am auzit de asa ceva. A fost mai greu la inceput datorita calitatii device-urilor importate in Romania. Dupa cateva incercari am gasit CigStar. Dupa cateva saptamani am scazut concentratia nicotinei la zero si gata cu fumatul!

    0
    0

  • Roxana Radu pe 1 Oct 2009, 16:31
    Tigara Electronica www.vapori.ro

    Am luat tigara de pe http://www.vapori.ro – care, din cate am inteles, au numai produse originale fabricate de cea mai mare fabrica de e-tigari din lume (Sailebao). Modelul DSE901 pe care l-am cumparat este unul din cele mai bune modele de pe piata – genereaza cei mai multi aburi si se fumeaza la fel de usor ca si tigara clasica. Nu pot decat sa recomand sa incercati – mie mi-a schimbat viata.

    1
    0

  • Ionut pe 23 Mai 2009, 17:42
    tigari www.intellicig.ro

    Am incercat mai multe tigari electronice de la diferiti producatori. Cele comercializate de catre www.intellicig.ro au fost cele mai ok

    0
    0

  • Marius Stiuca pe 22 Mai 2009, 09:19
    Noi si noi metode de imbogatire

    Toti acesti inlocuitori de nicotina nu fac alteceva decat sa te saraceasca si sa te distruga. Rusine producatorilor, dar cea mai mare rusine sa le fie fumatorilor, sunt oameni slabi si usor de pacalit. Mereu nicotina a produs sclavi si va produce.

    1
    4

  • ETigareta pe 3 Mai 2009, 22:20
    Tigareta electronica

    Eu am incercat mai toate modelele care circula prin Romania. Cel mai bun raport calitate/pret l-am gasit intotdeauna la http://etigareta.cabanova.ro

    1
    2

  • Marius pe 13 Feb 2009, 12:43
    recomand cea mai buna oferta

    eu pot sa va recomand locul de unde am cumparat si eu: www.php-tigaraelectronica.ro au cea mai buna oferta, doua la pret de una, si cele mai mici preturi la consumabile, eu cumpar de mult de la ei si sunt foarte multumit. Recomand, si cu putina vointa puteti renunta la fumatul de tigari. Numai bine!

    0
    1

  • ana pe 20 Nov 2008, 17:33
    Frumos

    E bine, totusi, ca ati scris si unde se poate gasi acest produs... e bine ca ne informati cu privire la tipul acesta de tigare, dar de recomandat un magazin, site, mail, telefon, etc. mai greu! Superficial!

    0
    0

  • lili rostami pe 20 Nov 2008, 15:55
    Doresc si eu

    Doresc si eu sa incerc acest nou dispozitiv! Am incercat mai multe solutii sa ma las de fumat, dar fara niciun rezultat! Daca puteti sa ma ajutati. Va multumesc frumos!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod