SIDA poate fi invinsa cu tratament neintrerupt

33,4 milioane de persoane infectate HIV traiesc mai mult datorita efectelor benefice ale terapiei antiretrovirale. Numarul deceselor SIDA a scazut cu peste 10% in ultimii cinci ani, odata cu accesul mai multor persoane la tratament.

33,4 milioane de persoane infectate HIV traiesc mai mult datorita efectelor benefice ale terapiei antiretrovirale. Numarul deceselor SIDA a scazut cu peste 10% in ultimii cinci ani, odata cu accesul mai multor persoane la tratament.


UNAIDS si OMS estimeaza ca un numar de 2,9 milioane de vieti au fost salvate incepand cu anul 1996, cand accesul la tratament a fost efectiv permis.

Potrivit datelor actualizate in raportul Epidemiei HIV in anul 2009, numarul cazurilor noi de imbolnaviri a scazut cu 17% in ultimii opt ani. Dupa semnarea Declaratiei Natiunilor Unite de Angajament in Lupta impotriva HIV/SIDA in anul 2001, numarul nou de infectii in Africa Sub-Sahariana a scazut cu aproximativ 15%, respectiv 400.000 de infectii mai putin in anul 2008.
In Asia de Est cazurile noi HIV au scazut cu aproximativ 25%, iar in Africa de Sud si Sud-Est diminuarea cazurilor a fost de 10% in aceeasi perioada. In Europa de Est, dupa o crestere dramatica a cazurilor noi de imbolnaviri HIV in randul consumatorilor de droguri injectabile, epidemia a cunoscut o scadere similara. Cu toate acestea, in unele tari exista in continuare pericolul unei noi cresteri a ratei de infectie HIV.


Programele de prevenire sunt eficiente

Raportul lansat pe 24 Noiembrie 2009 de UNAIDS si OMS subliniaza ca dincolo de evolutia epidemiei, programele de prevenire au un rol important: "vestea buna este ca avem dovezi ca aceste rate de imbolnavire in scadere se datoreaza in parte programelor de prevenire HIV", a declarat Michel Sidibe, Director General UNAIDS.
"Cu toate acestea ultimele descoperiri demonstreaza ca programele de prevenire nu lovesc tot timpul la tinta, dar daca reusim sa obtinem resursele necesare astfel incat acestea sa aiba impactul dorit in zonele vulnerabile, atunci se va realiza un progres mai rapid si mult mai multe vieti vor fi salvate", a continuat expertul.

Un numar estimat de:
  • 33.4 milioane de persoane infectate HIV traiesc in toata lumea;
  • 2.7 milioane de persoane s-au infectat HIV in 2008;
  • 2 milioane de persoane au decedat din cauza SIDA in 2008.

Potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, "zilnic se infecteaza cu HIV aproximativ 7.000 de persoane. Dintre acestea, peste 95% provin din statele sarace si din cele in curs de dezvoltare, iar 1.100 sunt copii cu varsta sub 15 ani".
In ceea ce priveste tara noastra, specialistul precizeaza ca in perioada 1985 - 2009 s-au inregistrat 16.077 cazuri de imbolnaviri si in prezent sunt in viata 9.980 dintre acestia. Anul acesta, in perioada 01.01 - 01.12.2009 s-au inregistrat 342 cazuri noi. Peste 64% din pacienti sunt nedetectabili, iar sansa de a transmite infectia este sub 1%. Situatia din tara noastra este mai buna comparativ cu alte tari din Europa. Cu o rata de prevalenta de 1,6% la adulti in 2007, Ucraina prezinta cea mai inalta rata a prevalentei din Europa de Est.


Tratamentele au impact in prevenirea infectiei la copii

Terapia antiretrovirala a avut un impact major si in prevenirea infectiei la copii, odata cu un acces mai larg al mamelor seropozitive la tratament, fapt ce impiedica transmiterea virusului de la acestea la copiii lor.
In jur de 200.000 de noi infectii in randul celor mici au fost evitate in anul 2001.

In Romania, anul acesta, din aproximativ 200.000 de nasteri, s-au inregistrat 13 cazuri cu transmitere maternofetala.
 

Comentariile 101-150 din 194

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Razvan pe 1 Oct 2012, 13:15
    Keep on going

    Nu vreau sa par conspirativ dar eu sunt de parere ca acest virus este creat in laborator. La noi in tara a explodat prin 89-90. Au fost seturi, cargouri intregi cu vaccine antirujeolice aduse din Franta care contineau si-acest virus. Cunosc un medic de familie carea avea aceste vaccine iar sugarii din cartier care erau raciti la momentul cand se dadea acest vaccin au scapat. Am vazut anul acesta o comunicare de presa tinuta de Organizatia Anti Sida care facea refererire la numarul de locuitori de pe planeta. Au zis ca suntem prea multi, 7 miliarde de oameni. Ii de competenta lor sa zica asa ceva? Prin anii 80, 90 s-au distribuit fel si fel de virusi printre care si HIV, prin tarile din lumea a 3'a si pe intreg continentul Africa. Ne lovesc cu crize economice si in curand o criza a foametei. Cred ca un grup de oameni sta in spate. Acestia urmaresc scaderea drastica a populatiei de pe Terra. Dupa parerea mea o sa izbucneasca si razboiul sfant si conflicte in sanul UE si se va ajunge si la un al 3-lea razboi mondial. Fenomenul de globalizare il vor face dupa ce isi vor atinge scopurile. Si toate acestea pentru protejarea planetei. Sunt seropozitiv. Sunt nascut in 89. Am aflat la varsta de 8 ani si cu ajutorul lui maica-mea care era cadru medical. Ma rog, pana la 18 ani stiam ca am VHB si dup-aia am aflat ca sunt seropozitiv. In fine, nu am avut ce sa reprosez mamei mele de faptul ca mi-a ascuns acest fapt. Am inteles. N-am varsat o lacrima pana acum si nici n-am sa vars. Imi iau tratamentul, viiremia imi este nedetectabila si imi vad in continuare de viata, Nu mai sper la vaccine sau cine stie ce tratamente pentru ca de la 9 ani tot aud de "conventii", "stiri" s.a.m.d. Singurul lucru bun este ca in loc de 27 de medicamente pe zi cate luam la 8 ani acum iau 10 medicamente. Sunt tratamente care folosesc doar o pilula sau doua. Nu au aparut la noi in tara. Dau un sfat celor ca mine. Pe langa acei 7 milioane, ajutor de la stat, mai puteti lua 4 milioane prin accesarea legii Nedelcu. Salve

    5
    0

  • george pe 27 Sep 2012, 18:25
    .....

    Buna ma numesc George am 25 de ani si sunt infectat de putin timp..caut si eu o persoana cu care sa vorbesc despre acest virus..daca se gaseste vreo fata care este si ea in aceeasi situatie ca mine ma poate contacta la id asta...vasy_uk88.

    1
    0

  • Sebastian pe 20 Sep 2012, 15:40
    incomoditate

    Radu, eu nu ti-am dat niciodata acordul sa imi postezi ID-ul pe nici-un fel de site, asa ca, fii amabil si sterge acel comentariu, te rog!

    0
    0

  • radu pe 9 Aug 2012, 02:01
    amici

    de curand am cunoscut un amic si imi doresc sal cunoasteti si voi ,imi doresc sa-l faceti sa inteleaga ca viata e frumoasa adresa de messenger al lui samanul89@yahoo.com

    0
    1

  • Rekordi pe 22 Mai 2012, 00:17
    + +

    caut prieteni pozitivi , si poate chiar o fata sa intocmim o relatie , o familie totusi sa nu fim diferiti ma gasiti la id davinci_bigbang

    5
    0

  • Corina pe 10 Mai 2012, 15:47
    Multa sanatate!!

    Sanatatea mentala este foarte importanta in orice fel de boala! E usor sa spui cuiva sa fie optimist atunci cand il cuprinde spaima. E nevoie de timp, de clipe de gandire, de analiza, de lacrimi, de momente de groaza pentru ca un om sa revina pe linia de plutire. Dupa tot acest chin, se lasa linistea, iti gasesti refugiul in credinta, in iubire, in lucruri si oameni care sunt "pansament" pentru suflet, iar viata capata un alt inteles, o alta valoare (adevarata valoare), se naste acea dragoste pura in suflet, apare acceptarea situatiei...si de abia apoi optimismul. Pentru a trece prin toate aceste stari si pentru a ramane sanatos mental, ai nevoie de oameni sinceri, putere interioara, dragoste si multa intelegere. Oamenii bolnavi au nevoie de toate astea pentru a supravietui si pentru a deveni invingatori; acei invingatori pe care toti ii pretuiesc si ii lauda abia la final, fara sa stie prin ce au trecut ca sa fie numiti asa. MULT RESPECT PENTRU PERSOANELE CARE SE LUPTA CU BOLI!! VA ADMIR DIN SUFLET, IUBESC FELUL VOSTRU DE A FI SI TARIA CARE VA RIDICA SUFLETUL PE CULMI INALTE. FITI MANDRI DE VOI, PENTRU CA ATI GASIT IN SUFLETELE VOASTRE COMORI PE CARE NOI, OAMENII ASA-ZIS SANATOSI, LE INGROPAM ADANC DIN CAUZA PROBLEMELOR NEINSEMNATE DE ZI CU ZI. MULTA SANATATE VA DORESC! RESPECT MAXIM!

    10
    0

  • alinutza pe 1 Mai 2012, 18:23
    spital

    si eu aveam mai multe intrebari sau maibine zis mi-era foarte frica de hiv, dar am ajuns intimplare la un spital - Matei Bals - unde am dat peste o dna doctor psiholog foarte de treaba care m-a linistit si mi a zis cum satu lucrurile. cel mai bine este sa vb cu cineva informat care chiar stie despre ce e vorba.

    7
    2

  • radu pe 23 Apr 2012, 17:27
    ptr Sergiu

    Am raspuns chiar cu primul cuvant,nu ai citit atent si am spus foarte clar ca nu urmaresc sa dau sfaturi nimanui!Si nu am spus vreodata ca SIDA nu exista.Cred ca nu ai inteles esentialul postarii mele care e legat de neintelegerea personala a cauzalitatii,nu a existentei!Exista mii de cazuri de SIDA fara urma de HIV dar binenteles sub o denumire noua,inventata de CDC:"Idiopathic cd4 lymphocytopenia"sau ICL.Boala e caracterizata de scaderea nr.de celule T helper insotita in paralel de aparitia infectiilor oportuniste care se regasesc in SIDA,insa fara HIV!E simplu:nu e HIV, nu stim care e cauza,dar nici nu o putem numi SIDA(pt ca atunci inseamna ca SIDA nu e de origine virala),cu toate ca se manifesta la fel dpdv clinic!Si legat de testele HIV,ai citit vreodata ce scrie in kit-urile de utilizare care le insotesc?Nu vad de ce e rau sa pui niste intrebari unui cadru medical,mai ales cand e in joc sanatatea,poate chiar viata ta!

    7
    1

  • Sergiu pe 23 Apr 2012, 13:30
    Radu

    Nu mi-ai răspuns însă la-ntrebare: tu ştii cum e să trăieşti cu HIV?...căci cu teorii, utopii, mecanisme nedezluşite, adevăruri îngropate şi mituri suntem permanent asasinaţi.Altfel spus, propui să stăm acasă, luăm vitamine, aiasmă de 3x/zi şi aşteptăm să ne explice vreun "documentar" că SIDA nu există? Nu, mulţumesc.Şi ştii de ce?Fiindcă am exemple(drame) care s-au întâmplat sub ochii mei în ce priveşte sistarea medicaţiei.

    1
    3

  • radu pe 18 Apr 2012, 17:58
    Pentru Sergiu

    Nu si nu vreau sa dau sfaturi nimanui,dar nu pot sa nu-mi pun niste intrebari legate de HIV si SIDA dupa ce am citit si ascultat parerile unor oameni de stiinta care nu cred in ipoteza virala a SIDA. In primul rand nu inteleg de ce se ascunde adevarul!!! Cum putem sa pretindem celor din jur sa accepte si sa nu discrimineze pers.sero+ cand tot ce n-i s-a spus despre SIDA a facut sa maximizeze frica in legatura cu posibilitatea infectarii,mai ales pe cale sexuala!Paradoxal cel mai longeviv studiu al trans.HIV pe cale sexuala efectuat de Nancy Padian si in care s-au tinut sub obs.175 cupluri serodiscordante(active dpdv sexual) timp de 6 ani,a demonstrat contrariul! La sfarsitul studiului nimeni nu a fost infectat si in loc sa fie un motiv de bucurie rezultatul a fost''dosit sub pres"! Lasand la o parte acest lucru,doar de curiozitate intreaba-l pe nenea doctoru' cum,mai exact,provoaca HIV SIDA,care e modul in care virusul distruge celulele T.E o intrebare la care raspunsul ar trebui sa fie banal avand in vedere cei 30 de ani de cercetare si cele peste 350 miliarde $ investite!Dar daca in context pomenesti si faptul ca HIV chiar si in pers aflate in faza finala SIDA infecteaza max 1/1000 celule T,raspunsul va fi foarte foarte dificil,sau nu vei primi deloc unul! Nu consider ca sunt vizionar cum spui,vreau doar raspunsul la o intrebare la care un medic care prescrie un tratament cu un grad atat de ridicat de toxicitate,nu ar trebui sa ezite o secunda macar sa raspunda!!!!Multa sanatate!

    5
    1

  • Sergiu pe 15 Apr 2012, 10:36
    radu,

    ești prea vizionar și te-aș intreba un singur lucru: tu știi cum e să trăiești cu HIV? Altfel, toți suntem buni teoreticieni.

    1
    3

  • radu pe 13 Apr 2012, 09:11
    Ptr.Sergiu:progres medical???!!!

    Despre ce progres medical vorbesti?Faptul ca persoanele sero+ mor din alte cauze,urmari ale tratamentului chimioterapeutic si nu de SIDA nu reprezinta in nici un caz un progres medical!!!In SUA principala cauza a deceselor pers. HIV sero+ este insuficienta hepatica,conditie care nu apare nicaieri in definitia SIDA!!!ptr a demonstra eficacitatea unui medicament sau a unei combinatii de med.,in cazul terapiei anti HIV,trebuie realizat un studiu din care sa rezulte ca celor tratati cu med.respective l-i se imbunatateste conditia si calitatea vietii si de asemeni ca acestia vor trai mai mult decat cei care nu urmeaza tratamentul.Rezultatul acestui studiu trebuie obligatoriu publicat intr-o revista de specialitate!Nu cred ca exista un asemenea studiu in cazul terapiei HIV!!!Ba chiar exista un filmulet pe net:"The big question!"in care unul dintre scepticii ipotezei virale a SIDA-ei citeste pe rand din prospectul medicamentelor folosite in tratament si pe toate scrie clar ca nu se cunosc efectele medicamentelor pe termen lung precum nici a efectelor negative asupra sanatatii celor ce le iau!Progresul de care vorbeste Sergiu cred ca se refera la reducerea toxicitatii medicamentatiei din prezent vis-a-vis de cea din trecut,in care pacientii erau literalmente otraviti cu zidovudina(AZT)in cantitati enorme raportate la toxicitatea rezultata.AZT a fost conceput in anii 60 in vederea tratarii cancerului,nu tinteste nici o componenta(proteina)HIV in particular ci impiedica sintetizarea ADN-ului,baza existenei si formarii oricarei forme de viata!!!Eu nu am incredere in companiile farmaceutice si nici in cei care prescriu un asa tratament fara ai interesa daca exista sau nu un suport stiintific in ceea ce fac!Sa nu uitam ca cei sero+ depistati la sfarsitul anilor 80 care mai traiesc in prezent sunt cei care au refuzat la acea data medicatia!Multa sanatate tuturor!

    5
    0

  • maria pe 26 Feb 2012, 02:07
    caut partener sero+

    buna tuturor.ma numesc maria sunt din slatina si caut partener sero+,si prieteni sau prietene sero+,,,,am nevoie de oamenii ca mine,doar ei ma pot intelege ce simt si ce gandesc...va astept pe id-ul meu de messenger sa vorbim mai multe andra23maria

    17
    0

  • dezso pe 25 Feb 2012, 20:11
    pentru toii

    salu sunt blnav de hiv de la 1 an si acuma am 23 .si am trecut prin multe an viata si bune si rele da leam trecut cu bine peste toate.daca vrea cineva sa le mai dau cate un sfat sa ma caute la aidiu asta (dezsonebunu) ma numesc dany va astept

    12
    0

  • hiv_poz pe 15 Feb 2012, 20:57
    ...

    Buna! In cazul meu, in martie se implineste un an de cand am aflat ca sunt pozitiv...In momentul in care am aflat am crezut ca cerul cade peste mine, primul gest care l-am facut dupa ce am plecat de la cabinetul unde am aflat rezultatul a fost sa ii sun pe ai mei si sa le zic ca o sa mor....va dati seama, eram distrus si i-am ingrijorat foarte mult si pe ai mei...cu trecerea timpului am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea, multumesc lui Dumnezeu ca am aflat dupa ce imi dadusem licenta pentru ca daca aflam in perioada facultatii cred ca la socul care il suportam, ma si lasam de studii... Tind sa cred ca Dumnezeu intr-adevar nu ne da mai mult decat putem duce... Mi-ar face placere sa cunosc o fata pentru o relatie stabila, eu sunt din Timisoara. Las aici id-ul meu, iar daca se gaseste cineva cu aceleasi dorinte ca si mine, astept sa ma contacteze la : pozitiveplus@yahoo.com. Dumnezeu si Sfantul Nectarie sa ne dea putere tuturor sa mergem mai departe!

    9
    1

  • george pe 8 Feb 2012, 21:33
    tratement pentru vindecare completa

    EXISTA TRATAMENT PENTRU VINDECARE COMPLETA A SIDA. FARA SA MAI FIE NEVOIE DE TRATAMENT CONTINUU SI BANI NELIMITATI CATRE INDUSTRIA FARMACEUTICA. CASCATI OCHII SI PRIVITI CUM SUNTETI JEFUITI SI APOI OMORATI CU MEDICAMENTE. VI SE IA BANII SI APOI MURITI PENTRU CA UNELE COMPANII MARI SA SE IMBOGATEASCA

    23
    2

  • dimitrescu anca pe 24 Ian 2012, 15:13
    buna!!

    multa lume spune ca atunci cand suferi de aceasta boala nici macar nu te gandesti ca ai putea sa o ai... tu cum ai descoperit o? de unde ti a venit ideea sa ti faci analizele pentru aceasta boala? :)

    12
    3

  • steffy pe 15 Ian 2012, 11:49
    raspunsuri pt cei bolnavi

    da si eu fac parte dintre cei mai putin norocosi dar dragilor am15 ani de cand traiesc psihicul conteaza 80% duc o viata normala ma bucur de fiecare clipa si incerc sa fiu mai buna nu ganditi dragilor ganditiva ca cei cu diabet au viata mult mai grea decat a noastra si cei sanatosi mor anaintea noastra ce nu te doboara te antareste va spune cineva in cauza sanatate maxima si sa ne auzim cu bine

    8
    0

  • Sergiu pe 7 Ian 2012, 12:34
    ptr. Călin

    Îmi pare rău s-aud asta.Vestea e devastatoare,într-adevăr, dar n-o lua ca pe o sentință.Ai alunecat într-o prăpastie însă nu ai ajuns pe fundu' ei, ridică-te și viața-ți va zâmbi din nou.Și asta-n mai puțin de juma' de an.Promit să te contactez cât de curând.

    9
    0

  • Andreea pe 30 Dec 2011, 17:21
    Sergiu:asta este emailul meu:d3utza_power_puf@yahoo.com....din cât am citi mai sus ,ești destul de informat despre acest virus.as vrea sa putem sta de vb....ast email.

    Speranta moare ultima....dak Dumnezeu ne-a ales pe noi...înseamnă k are încredere in noi.

    1
    3

  • Calin pe 23 Dec 2011, 17:39
    Sergiu vreau sa vb cu tine

    Buna Sergiu, te rog frumos contacteaza-ma daca poti, pe mess la id-ul Calin.pozitiv Acum trei zile am primit rezultatul testului hiv si e pozitiv. Sunt disperat, nu stiu ce sa fac....

    5
    0

  • Marcel pe 14 Dec 2011, 17:14
    Cunosc pe cineva.

    Din pacate cunosc si eu un baiat tanar de vreo 25 de ani care a luat-o cu drogurile din adolescenta, a ramas fara tata si mai apoi pentru ca vindea tot ce avea mama lui prin casa, aceasta l-a dat afara din casa la 18 ani. De atunci a umblat pe strazi dar nu a mai consumat droguri dupa ce a fost la dexintoxicare. Venea pe la noi si ne mai cerea cate ceva de mancare. In aceasta perioada a fost prin furand bautura pentru a o vinde dintr-un magazin si a fost inchis. Acolo bineinteles asa cum se intampla din pacate, ne-a spus ca a fost violat si lovitura finala e ca a aflat recent ca are HIV, dupa ce si-a facut un control de rutina pentru un job nealificat. Acum are pensie de 400 de lei pe luna din care 200 de lei plateste chirie intr-un camin pentru ei. in acesti bani are inclusi si o masa pe zi. Ce face in rest? Umbla pe strazi ca inainte. Nu simte nimic deocamdata, din fericire nu i s-a activat SIDA, dar e la inceput abia. Sunt convins ca SIDA a fost inventat de niste jigodii ca sa impuntineze populatia, aceeasi care acum zic ca suntem prea multi. Vezi campania cu overpopulation. E o minciuna. Mai e loc inca pe atat pe acest pamant minunat facut de Dumnezeu pe care noi ne chinuim sa-l distrugem.

    0
    1

  • PETRE STELA pe 21 Nov 2011, 10:15
    NU ESTE ADEVARAT//??/??

    INTRATI PE SITUL ,,SCOALA OAMENILOR LIBERI,, CAUTATI SIDA NU AEXISTAT NICIODATA MARILE COMPANII AU FACUT BANI PE TEMA ASTA NU MAI LUATI PASTILE CUM VA RECOMANDA MEDICUL MURITI CU MANA VOASTRA MAI CAUTATI .

    6
    0

  • irinaianosi pe 11 Nov 2011, 16:37
    tratament pentru sistemul imunitar

    Pentru sanatate va recomand produse naturiste pe vitamine-naturiste.com

    5
    2

  • vali_senzuala pe 25 Oct 2011, 00:32
    vreau sa am prieteni noi chiar si persoane infectate

    nu trebuiesc descurajati oamenii infectati cu hiv si mai ales marginalizati.eu ii inteleg si ma rog pt ei sa dea dumnezeu sa traiasca .in puterea lui dumnezeu e tot sa avem incredere in el.vali draganesti olt.sunt dispusa sa vb cu oamenii infectati cu hiv sa ii ajut cu o vb cu un sfat ma gasiti pe id ul vali_senzuala sau nr de tel 0768844223 astept sa am prietenii noi.

    3
    0

  • mona pe 28 Sep 2011, 13:57
    nustiu ce sa zic

    am citit mesajele voastre si chiar nustiu ce sa cred eu sunt o mama trista si indurerata ca dupa atita timp nu sa facut nimic am zis ca fetita mea care nu mai este din 1994 din cauza bolii sida a cxontactat aceasta boala in 1989 la nasteredar numai stiu,pe atunci nu erau medicamente pt sida era numai vitamine dar nu am reusit sa o salvez cu tratament neintrerupt si noi suntem toti perfect sanatosi si nu am avut pe cine sa trag la raspundere ca a plecat la numai 5 anisori si nu voia sa moara stia ca va muri simtea lucru asta si lua medicatia ca un om mare o sa ziceti de unde am stiut sau cum sa depistat da de la un herpes la gurita care nui trecea nici cum,slabea racea des facuse pneumonie interstitiala,hepatita cronica,febra de asta ma bucur cind vd ca mai sunt persoane care poate mai au o sansachiar dc fetita mea nu a avut va doresc multa,multa sanatate o mama

    9
    1

  • Sergiu pe 15 Sep 2011, 12:24
    raspuns

    Io i-as intreba pe autorii unor astfel de documentare,inclusiv pe dom' Duesberg: cum se face că terapia actuală măreşte speranţa de viaţă a bolnavilor cu HIV, timp în care ei susţin că nu au descoperit cauza? Speculaţiile îşi au rostul lor însă progresul medical e de necontestat. De alfel, este un virus "tânăr", are puţin peste 30 de ani şi e normal să nască atâtea controverse, încă.Vezi istoria bacilului tuberculozei şi a lui Pneumocystis, doi "iubiţi" d'ai HIV-ului cu trecut la fel de controversat.

    6
    0

  • radu pe 13 Sep 2011, 17:03
    ptr Sergiu

    Nu vreau sa dau sfaturi nimanui dar poate ar trebui sa asculti ce are de zis un profesor de biologie moleculara si de asemeni virolog,Peter Duesberg,o persoana foarte controversata dar si cu multa logica in afirmatii.Omul nu e venit cu gheata pe apa,e doar sceptic in ceea ce priveste perioada de incubatie a unei infectii virale de peste zece ani in cele mai multe cazuri.Pt inceput daca cunosti cat de cat limba engleza google HIV=AIDS FACT OR FRAUD,e un documentar la fel de socant ca si HOUSE OF NUMBERS,doar ca prezinta doar parerile celor care nu cred in ipoteza virala a SIDA.Ideea de baza a documentarului este ca cercetatorii nu au esuat in ceea ce priveste combaterea SIDA din cauza ca nu au descoperit tratamentul ci pt ca nu au descoperit cauza!MULTA SANATATE LA TOATA LUMEA!

    4
    0

  • Ela pe 30 Iul 2011, 19:06
    Este adevarat ce zici

    Crezi ca doar cei bolnavi de Sida au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu? Daca nu au boala asta au alta si necazuri are orice persoana nu trebuie sa te descurajezi fiecare dintre noi avem o cruce de dus.Trebuie sa lasi viata sa-si urmeze cursul ei si sa crezi in Dumnezeu.

    6
    0

  • CURAJ pe 22 Iul 2011, 17:03
    PENTRU CEI INFECTATI

    Dragilor ,cei care dintr-o intamplare s-au imbolnavit(nu acte sexuale-desmat) mai au o sansa-CREDINTA.O minune s-a intaplat cu o persoana careia nu vrea sa i se divulge numele. NU MAI ARE SIDA (NICI VORBA DE HIV).CEI ORTODOCSI POT MERGE LA MANASTIRI UNDE ICOANELE FACATOARE DE MIUNI TE AJUTA FFFFF MULT. RUGACIUNE MULTA SPOVEDIT SI IMPARTASIRE.SFANTUL NECTARIE SI MAICA DOMNULUI SA VA AIBA IN GRIJA.DUMNEZEU NE INCERACA PE ATII MAI PUTIN IAR PE ALTII MAI MULT .NU TRBUIE SA FITI JUDECATI CACI ESTE O PEDEAPSA PE CARE O PUTEA AVEA ORCINE.DUMNEZEU SA VA AIBA IN PAZA SI SA VEGHEZE ASUPRA VOASTRA.IN REST CAPUL SUS CACI PRIN FORTA DIVINA VETI INVINGE. CREDETI IN ASTA. SANATATE SI DOAMNE-AJUTA!!

    5
    5

  • Radu pe 15 Iul 2011, 08:14
    HIV / Sida

    Canadienii fabrica un tratament impotriva virusului HIV, care are si nenumarate brevete medicale care atesta eficacitatea lui, se numeste Immunocal. Dati o cautare pe google.

    5
    2

  • Sergiu pe 27 Iun 2011, 08:28
    pt. ghita

    Mi-e greu să cred că virusul care mi-a schimbat viaţa, într-un fel sau altul, nu există.Se vorbeşte tot mai mult de progresele făcute în patologia HIV.Sigur că există şi un aspect speculativ însă nu cred că o problemă de sănătate mondială poate fi "prostită" de cinci fabrici de medicamente care se ocupă de medicaţia HIV.Totuşi, de ce au murit miile de oameni care au ajuns în stadiul final al bolii? În niciun caz de insolaţie sau de acnee. Ştiu, unii dintre noi sunt pasionaţi de faptu' c-o să ne scufundăm sau c-o să ne pape extratereştrii dar e imposibil să crezi că această boală, care a mobilizat un pluton întreg de cercetători şi care a făcut nenumărate victime, nu există.

    2
    0

  • un simplu om pe 23 Iun 2011, 10:37
    cititi acest document

    www.unleashhealth.com/content/links/pdfs/takeback.pdf http://video.google.com/videoplay?docid=3451198977216830251 Nandutza as vrea sa te cunosc, pari foarte de treaba.

    6
    1

  • ghita pe 21 Iun 2011, 17:56
    nu exista hiv

    am cautat pe net pana mi-am omorat neuronii cu absolut tot legat de domeniul acesta,intr-un final am anuns la o concluzie, nu s-a demonstrat aparitia virusului in sange,iar teste sunt facute sa fie...Totul e o politica si o spalare de bani in industria farmaceutica! Puteti citi aici : http://forum.romedic.ro/prod/Propaganda_SIDA_sau_cum_se_vinde_un_virus_034490.html s

    4
    1

  • Ela pe 14 Iun 2011, 20:41
    nanduza cum ai reusit sa te imbolnavesti?

    ai aflat de boala acum cand esti mare sau ai stiut dintotdeauna de ce boala suferi?nu fi suparata ca te-a parasit e normal sa reactioneze asa, ii este frica de necunoscut ( lipsa informatiilor), dar o sa fie bine. Multa sanatate.

    1
    0

  • Sergiu pe 14 Iun 2011, 09:33
    fără titlu

    Nandutza, ţine-o tot aşa!Cum cu ce?Cu optimismul

    3
    0

  • nandutza pe 12 Iun 2011, 23:23
    hiv/sida te termina mai mult spihic ...din cauza celor din jur pentru k nu te accepta...pentru ca nu-s informati

    Intr-un fel ii inteleg pe cei din jurul meu k se tem dar intr-altul ii judec pentru ca nu se informeaza de aceasta boala si ei spun ca lor nu li-se poate intampla,dar sunt inconstienti ca pot face sex intr-o noapte cu o persoana infectata si pot contacta asta,bine ca sansele sunt mici cum si voi ati spus mai sus...Dar daca totusi...!Oameni buni ganditi-va o clipa sau o clipa puneti-va in locul nostru si vedeti ce-ati simti daca cineva nu v-ar accepta pt o chestie ca asta,pana la urma e doar o boala ca toate bolile cronice...eu am avut ghinionul de a fi parasita de iubitul meu cand i-am spus asta...dar multumesc LUI Dumnezeu sunt bine si am realizat ca o persona ca el nu m-a meritat!Hadeti sa fim optimisti si sa gandim pozitiv si pana la urma sa ne gandim ca sunt pers care mor intr-un simplu accident de masina la o varsta frageda...si nu si-au trait viata...Eu imi traiesc fiecare clipa ca si cum ar fi ultima,ma simt fff bine deocamdata,am 22 de ani,nu am nici-un fel de complicatie legata de aceasta infectie hiv,imi iau medicatia corect si duc o viata cat se poate de normalaaaa!Iubesc tot ce ma inconjoara,si multumesc in fiecare dimi cand ma trezesc si vad lumina zilei!!!Va pup si va doresc multa pace in suflet ...

    5
    1

  • Sergiu pe 31 Mai 2011, 21:16
    ptr. Alexusfabio

    Mediacaţia este gratuită şi intră în acel "program naţional" alături de alte patologii.Nu cunosc cazuri în care pacienţii au fost nevoiţi să-şi cumpere med. ci doar întreruperi pasagere din cauza proastei gestionări din spital(e).Simptomele sunt foarte variate.În cazul meu: infecţii respiratorii repetate, febră, scădere în greutate aparent inexplicabilă.

    12
    0

  • Alexusfabio pe 31 Mai 2011, 14:12
    Medicamentatie

    Se poate spune cam intre ce sume variaza tratamentul? Din ce am citit eu pe net, am vazut ca simptomele pot exista sau nu pot exista, in functie de organism. Voi ce simptome a-ti avut?

    2
    1

  • andrei adrian pe 31 Mai 2011, 13:28
    sfaturi

    eu a trebuit acum 3 ani sa-mi cumpar pentru 1 luna tratamentul specific. a fost cam scumpisor. nu as putea susutine financiar acest lucru lunar. dar totodata eu am mai luat si alte medicamente care m-au ajutat enorm si care mi-au facut ca viremia sa fie tot nedetectabila de 5 ani. nu trebuie sa disperati. cel mai bun medicament este OPTIMISMUL.

    4
    0

  • Alexusfabio pe 31 Mai 2011, 11:31
    Pt Sergiu

    Salut Sergiu. Tu ai avut ceva simptome la inceput sau cum ai descoperit? Cat te costa tratamentul lunar? Merci

    6
    4

  • Sergiu pe 13 Mai 2011, 11:01
    :-)

    Medicaţiile HIV şi oncologice sunt scumpe.Bani ar fi însă ei sunt prost gestionaţi şi manageriaţi.Nu vreau să mă gândesc ce ar presupune sistarea fondurilor.Dar, cum spuneam mai jos, sunt optimist şi aşa trebuie să rămân(em).

    1
    0

  • Ada pe 10 Mai 2011, 14:37
    Medicamente

    Pe bolnavii de cancer i-au lasat fara medicamente. Oricum, nu toti cei care aveau nevoie de medicamente aveau norocul sa le fie aprobat tratamentul. Sa speram ca nu se va intampla asa si la cei cu HIV.

    3
    0

  • ela pe 24 Apr 2011, 11:15
    PASTE FERICIT! PENTRU INTREAGA LUME!

    Un inger bland din cer coboara, se roaga in taina, apoi zboara, de-acolo sus el ne trimite:un zambet cald, o raza calda si trei cuvinte: HRISTOS A INVIAT!

    2
    2

  • Ela pe 8 Apr 2011, 15:21
    pt. Sergiu

    Este bine sa fi optimist.Eu cred ca totusi exista o speranta iar speranta moare ultima. Daca America gaseste prima tratamentul pentru Sida cred ca tara noastra este ultima care o sa-l primeasca.

    4
    0

  • Segiu pe 5 Apr 2011, 14:38
    pt Ela

    Anu' 2012 nu pare sa aduca schimbari majore in abordarea bolii dar există teste promitatoare ale unor medicamente noi(2) si un vaccin curativ ce va intra in faza de testare finala pe la mijlocul anului ăsta.Eu sunt optimist!!!

    3
    0

  • Ela pe 2 Apr 2011, 08:47
    ??????

    Crede-ti că în anul 2012 se va găsi un tratament pentru cei care suferă de această boală HIV? Au vre-o şansă la viată?

    2
    1

  • elly pe 31 Mar 2011, 02:55
    pt sergiu

    asa este ai dreptate...eu am zis de dokumentar sa vad parerea si la altii oameni.pt mine a fost putin cam sokant ce am auzit acolo.nu se stie daca e adevarat sau nu ce spun ei

    1
    1

  • Ela pe 17 Mar 2011, 12:08
    BOLNAV DE LA 3 ANI

    Nimeni nu vrea sa fie bolnav, mai ales de HIV/SIDA, din cauza unei injecti ( vaccin) toti copii de 3 ani au fost imbolnaviti cu aceasta boala in anul 1991, dar nu isi asuma nimeni vina. foarte putini au rezistat si mai traiesc si astazi, printre care si fratele meu. Ne rugam in fiecare zi ca Dumnezeu sa-i mai de-a zile de trait si poate printr-o minune se va gasi un tratament .

    4
    0

  • Sergiu pe 16 Mar 2011, 14:27
    pentru elly

    Documentaru' pare cam negativist si prezinta doar o fatza a realitatii stiintifice.Speculeaza multe aspecte.Sa nu uitam ca unele dintre acestea sunt,inca, complet necunoscute.Exista vreo alternativa la mediactie?Nu(pana-n prezent)!Atunci ...din doua rele(ori se moare, ori se iau medicamente) alegem raul cel mai mic.

    2
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod