Sfaturi pentru alimentatia sanatoasa a persoanelor cu HIV

Cateva componente importante ale alimentatiei

Usturoiul - continecompusi care sunt importanti pentru sanatate, indeosebi agenti antifungici si antioxidanti, precum si mineralul germaniu. Usturoiul proaspat este recomandat in salate, supe si in ouale jumari. Daca se consuma frecvent, poate provoca dureri de stomac.

Lecitina - indeosebi aceea bogata in fosfatidilcolina, mentine functia memebranelor celulare. Uleiul de soia si galbenusul de ou fiert sunt doua surse bune de lecitina. Totusi, galbenusul de ou crd trebuie evitat deoarece poate contine microbi.

Coenzima Q-10 si germaniul, un metal antioxidant, sustin sistemul imunitar.

O alimentatie echilibrata furnizeaza, de obicei, aceste doua substante, dar ele pot fi luate si ca supliment.

Bacteriile - in intestinul gros (colon) se gasesc numeroase bacterii folositoare. Ele ajuta la protectia contra infectiilor fungice, intoxicatiilor alimentare si malabsorbtiei alimentelor, producand, de asemenea, unele vitamine. Bacteriile cele mai importante de acest gen sunt Lactobacillus acidophilus si Bididobacteriumbifidus, care se gasesc in partile inferioare si, respectiv, superioare ale colonului.

 
Informatii preluate din Brosura de informare realizata de Fundatia Terre des hommes.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marica Eugen pe 19 Oct 2016, 16:39
    Ce facem cu B9 ...???

    Interesant articolul ...totusi, exista o contradictie pe care o sesizez . Sunt enumerate o serie de alimente (fructe, legume, etc) multe dintre ele fiind cunoscute ca fiind unele dintre cele mai bogate in acid folic (B9). Ori...eu am fost sfatuit de doctori sa ma feresc de aceste alimente bogate in acid folic deoarece eficacitatea medicamentelor prescrise scade in mod considerabil. Aceasta este nedumerirea mea...(inutil sa va mai spun ca sunt una din persoanele seropozitive - hiv+) Va multumesc si succes !!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod