Semne care iti arata ca imunitatea ta este scazuta

Iti place sa mananci dulce

Zaharul nu este periculos doar pentru silueta. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition arata ca 100 g de zahar consumat zilnic impiedica leucocitele sa lupte impotriva bacteriilor pentru mai mult de cinci ore de la consumarea alimentului dulce.

Nu bei suficienta apa

Nu degeaba doctorii recomanda cresterea consumului de lichide atunci cand suntem bolnavi. Organismul uman are nevoie sa fie bine hidratat pentru a putea elimina toxinele. Pe langa apa, ceaiurile mai pot fi de ajutor.
Cantitatea de lichide consumata difera de la o persoana la alta. Urina de un galben pal este un semn ca organismul tau este suficient de hidratat.

Bei apa de la robinet

In SUA, de exemplu, s-a descoperit ca apa de la robinet contine arsenic mult peste nivelul admis. Aceasta substanta a fost legata de cateva tipuri de cancer si s-a descoperit ca afecteaza si raspunsul sistemului imunitar la virusul AH1N1. Cercetatorii de la Dartmouth Medical School au facut un experiment cu soareci de laboratori: i-au infectat cu virusul gripei porcine si i-au impartit in doua grupuri.
Primul grup de soareci a consumat apa infestata cu arsenic timp de cinci saptamani, iar sistemul imunitar al cobailor a luptat cu greu impotriva virusului. Multi dintre ei au murit. Soarecii care nu au baut aceasta apa, s-au imbolnavit, dar si-au revenit mult mai usor.

Nici la noi apa de la robinet nu este cea mai buna pentru consum. De aceea, pentru a evita imbolnavirile, specialistii recomanda consumul apei imbuteliate sau achizitionarea unui dispozitiv de filtrare a apei.


Sfaturi de care sa tii cont in sezonul rece

Alaturi de alimentatia corecta, alte cateva conditii trebuie respectate pentru a-ti pastra un sistem imunitar puternic si pentru a te bucura de o iarna linistita:

  • imbracamintea calduroasa, adecvata conditiilor meteo;
  • miscarea: nimic nu se compara cu libertatea de miscare pe care o ofera sezonul calduros, insa, chiar daca plimbarile lungi nu mai sunt o optiune pentru toti, nu inseamna ca trebuie sa renunti la sport.
    Poti frecventa o sala de fitness sau un bazin de inot;
  • odihna suficienta este esentiala pentru un organism rezistent;
  • respectarea regulilor de igiena: evitarea contactului cu persoane bolnave, spalatul frecvent al mainilor etc.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ariana pe 1 Aug 2013, 14:04
    Cresterea imunitatii

    Ft util articolul! Ca o fata care e tot timpul predispusa la infectii, fie ca e vara, iarna, ninge sau ploua , vreau sa va recomand un supliment care in sfarsit m-a tinut departe de raceli si alte boli tot anul. Incercati Activit imuno forte, un produs natural care datorita continutului ridicat de vitamina C si proteina naturala lactoferina, are un efect stimulator uimitor asupra organismului. are un pret foarte bun si efectele se cunosc destul de repede! Il gasiti pe site-ul farmaciilor Ropharma.

    0
    0

  • andreeaiovici pe 21 Iun 2013, 16:30
    imunitate scazuta

    Cu totii stim ca pentru a avea un sistem imunitar puternic trebuie sa mancam multe legume si fructe din care ne luam vitaminele, sa dormim suficient si sa ne hidratam bine. Dar cateodata nu de ajuns, de exemplu, o prietena de-a mea a avut o perioada cand racea intruna, era apatica, o durea capul si se simtea mereu obosita, desi manca destule legume si fructe plus alte alimente bogate in proteine. Cautand solutii, a dat de Ropharma care are un supliment alimentar natural Activit Imuno, benefic pentru intarirea sistemului imunitar si care contribuie la mentinerea si refacerea echilibrului florei intestinale, etc. A luat timp de 2 luni si a simtit efectele destul de repede, acum si-a revenit.

    0
    0

  • MoreOfYou pe 13 Iun 2012, 17:19
    Sistemul imunitar

    Imbunatateste si fortifica sistemul imunitar, creste rezistenta fizica si mentine-ti sistemul imunitarintr-o forma optima! Un stil de viata echilibrat, o dieta bogatain proteine, vitamine si minerale ajuta organismul sa se mentina sanatos si puternic. Totodata, evita stresul si invata sa iti gestionezi emotiile echilibrat prin cultivarea unei gandiri pozitive si practicarea relaxarii. Acest program audio se adreseaza direct mintii tale subconstiente si te va ajuta sa te recuperezi rapid si sa iti mentii sistemul imunitar intr-o forma grozava

    0
    0

  • tanase ionica pe 8 Ian 2012, 16:58
    zona fara complicatii (cod dianostic 59) si hipertensiune esentiala, primara (cod 453)

    Medicatia administrata a fost aciclovir, prednison si tertensif.Dupa primele 2 zile ma simt mai rau, nu stiu pe seama carui medicament sa pun: am frisoane, simt o febra interioara, gura imi este ca arsa, urechile si ochii imi ard, capul imi viijie. Am citit despre prednison si ma mir ca mi-a fost prescris, pentru ca reiese ca nu este pentru zona Zoster (daca asta e ce am). Intrebarile mele sunt: 1. ce sa iau, ca antiinflamator, in loc de prednison; 2.care este parcursul pentru a face un control al imunitatii Va multumesc anticipat

    2
    1

  • tanase ionica pe 8 Ian 2012, 16:56
    zona fara complicatii (cod dianostic 59) si hipertensiune esentiala, primara (cod 453)

    Medicatia administrata a fost aciclovir, prednison si tertensif.Dupa primele 2 zile ma simt mai rau, nu stiu pe seama carui medicament sa pun: am frisoane, simt o febra interioara, gura imi este ca arsa, urechile si ochii imi ard, capul imi viijie. Am citit despre prednison si ma mir ca mi-a fost prescris, pentru ca reiese ca nu este pentru zona Zoster (daca asta e ce am). Intrebarile mele sunt: 1. ce sa iau, ca antiinflamator, in loc de prednison; 2.care este parcursul pentru a face un control al imunitatii Va multumesc anticipat

    5
    0

  • 4Life pe 7 Nov 2011, 20:58
    CEL MAI EFICIEnT !!!

    singura solutie viabila pentru sistemul imunitar, este TRANSFER FACTOR, cel mai eficient imunomodulator, practic parte componenta a sistemului imunitar al mamei...este 100% natural, extras din colostru bovin !!! cautati detalii si dati o sansa la o viata normala copiilor vostrii !!! iar pentru intarirea sistemului imunitar, se poate folosi TRANSFER FACTOR PLUS, ce asigura un plus de pana la 437% pentru activitatea sistemului imunitar !!!

    2
    3

  • denise pe 3 Ian 2011, 22:36
    raceala

    buna ziua, de curand am facut o amigdalita pultacee si peste aproximativ o luna am racit dar intre timp amigdalitele mele sunt pline de infectie. am obtinut o sensibilitate. ce ar trebui sa fac. va rog dati-mi un sfat. multumesc mult.

    8
    4

  • misu0107 pe 19 Sep 2010, 16:46
    dureri de spate

    Buna ziua , sunt misu si as dori sa-mi spuneti cu ce ma pot trata la durere groaznica de spate si nu pot intoarce gitul. Mentionez caci m-a prins o ploaie de curind, dar nu am racit. cu stima.

    11
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod