Sănătatea ta: 10 sfaturi ca să scapi de răceală într-o oră

Cea mai bună cale de a o elimina încă de la primele simptome este un tratament agresiv care stimulează sistemul imunitar
De multe ori răceala poate fi prevenită cu puţină atenţie şi grijă pentru sistemul imunitar. Cea mai bună cale de a elimina răceala încă de la primele simptome este un tratament agresiv care stimulează sistemul imunitar şi elimină cât mai repede virusurile din organism.

Iată 10 sfaturi ca să scapi de răceală într-o oră.


Supă de pui

Carnea de pui fiartă conţine cele mai importante proteine necesară corpului pentru lupta cu răceală. Dacă aduagi şi câteva legume, obţii un amestec puternic de proteine, vitamine şi minerale, bază pentru orice tratament rapid împotriva răcelii.

Duş fierbinte cu aburi

Lasă apa fierbinte să curgă timp de câteva minute cu uşa de la baie închisă şi fă apoi un duş fierbinte cu aburi.
Curăţarea căilor respiratorii este mai rapidă, iar aburii inhalaţi pot ameliora şi simptomele de la nivelul gâtului şi al ochilor.

Gargară cu apă sărată

Curăţarea sinusurilor cu apă sărată este o metodă la care apelează puţini, însă gargara cu apă sărată este mult mai puţin neplăcută şi ajută la eliminarea virusurilor din gură şi din gât. Amestecă o linguriţă de sare de bucătărie cu o ceaşcă de apă foarte caldă pentru a obţine lichidul cel mai eficient.

Glutonat de zinc

Zincul este unul dintre cele mai bune remedii simple împotriva răcelii. Medicamentele cu gluconat de zinc, fie sub formă de comprimate de supt sau de spray-uri pentru gât sunt recomandate de la primele simptome.


Vitamina C

Dintre toate vitaminele şi mineralele necesare corpului pentru a lupta cu o răceală, vitamina C este cea mai importantă.
Fie într-un complex de multivitamine sau extrasă direct din citrice sau căpşuni, această vitamină nu are voie să lipsească din lista de tratamente rapide pentru răceală.

Pseudoefedrină şi ibuprofen

Combinaţia de medicamente pentru răceală care te pune cel mai repede pe picioare include pseudoefedrină, ibuprofen şi puţină cofeină. Ia comprimatele după masă şi te vei simţi mai bine foarte rapid.

Hidratare

Eliminarea mucozităţilor duce la deshidratare, motiv pentru care lichidele calde sunt atât de importante în tratamentul unei răceli. Dacă nu bei ceaiuri de plante, bea măcar apă minerală necarbogazoasă şi evită orice suc acidulat.

Echinacea de la primele simptome

Lăudată de mulţi ca cel mai bun tratament natural împotriva răcelii, echinacea şi-a dovedit eficacitatea limitată în mai multe studii.
Când este folosită frecvent ca adaos alimentar, echinacea poate scădea imunitatea. Efectele cele mai puternice pot fi obţinute dacă este luată de la primele simptome ale răcelii, cât mai frecvent, timp de maxim 3 zile.

Jocuri video

Pentru mulţi, jocurile video au doar neajunsuri, însă un joc captivant care îţi distrage atenţia timp de 12-15 minute poate avea un efect puternic asupra sistemului imunitar. Secretul este alegerea jocurilor care produc adrenalină, cele în care jucătorul este în pericol constant de a pierde dacă nu se concentrează cu adevărat.

Aer proaspăt

De la primele simptome ale răcelii, deschide fereastra şi aeriseşte bine.
Aerul proaspăt reduce concentraţia de virusuri din aer, microorganisme care ajung în mediul tău de fiecare dată când tuşeşti sau când strănuţi şi poate grăbi vindecarea unei răceli.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod