Raceala, gripa sau alergie: 10 moduri pentru a afla

In fiecare an, milioane de zile de scoala sau de munca sunt pierdute din cauza gripei sau racelii. Deoarece aceste afectiuni impartasesc simptome identice, de cele mai multe ori este greu sa le distingi, iar alergiile complica aceasta problema.
Ambrozia, denumita popular "buruiana sangelui", poate agrava alergiile, in timp ce alergiile de interior, cum sunt cele cauzate de animale sau de praf, sunt din belsug iarna.

Respiri cu dificultate, ai nasul infundat si pe deasupra mai si tusesti, iata cateva stafuri cate te pot ajuta sa te hotarasti ale carei afectiuni sunt simptomele:


1. Durere de cap. Comuna gripei dar nu alergiilor sau racelii.

2. Tuse. Comuna racelii si gripei, si apare rar in cazul alergiilor.  

3.
Stranutul.
Comun alergiilor si racelii, si numai ocazional insoteste gripa.

4. Durere in gat.
Comuna in cazul racelii, ocazional, insoteste alergiile si gripa.

5. Nas infundata. Acest simptom este comun in cazul alergiilor si racelii, ocazional insoteste si gripa.

6. Febra. Niciodata la alergie, intotdeauna la gripa, uneori la raceala. Febra gripei de obicei dispare dupa 3-4 zile.

7. Disconfort in piept. Comuna numai in cazul gripei. Un disconfort moderat apare in cazul racelii si foarte rar apare in cazul alergiilor.


8. Durere generala. Deseori se manifesta sever in cazul gripei. Niciodata nu apare la alergeii, si numai o durere suportabila insoteste raceala.

9. Oboseala si slabiciune. Comuna gripei si dispare in totalitate numai dupa cel mult 3 saptamani. Acestea se manifesta destul de rar in cazul racelii si alergiilor.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • amalia pe 24 Feb 2008, 11:58
    Despre nr. 4

    Eu sunt alergica la praf, spori de mucegai, zugraveala proaspata sunt numai 3 cazuri in care mi s-a iritat fix gatul si doare si te deranjeaza si nu te lasa sa dormi linistit!

    1
    0

  • Oana pe 19 Dec 2007, 17:34
    Fals nr 6

    Cand am avut 3 ani am avut prima mea criza de alergie. Am facut febra in continuu 10 zile si nu ceda la niciun antibiotic. Am mers la alergolog ( doctorul Cornelius Filip), mi-a facut un vaccin si gata. Eram sanatoasa tun.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod