Intreaba doctorul despre alergia ta

Vrei sa-i adresezi doctorului o multime de intrebari , doar e vorba de propriul tau corp, insa in cabinet te intimidezi si iti pierzi curiozitatea. Cateodata ti-e jena sa nu considere intrebarile tale puerile sau chiar medicul poate avea o atitudine aroganta, sa nu-ti ia preocuparile in serios sau sa se grabeasca spre urmatorul pacient, lasandu-te nelamurit(a).

Oricare ar fi impedimentul, o lista scrisa in care sa-ti organizezi de acasa intrebarile te-ar putea ajuta sa primesti raspunsurile dorite. Noi iti oferim cele mai importante intrebari in cazul alergiei alimentare.

1. Cum pot sa-mi dau seama cand se declanseaza o reactie alergica in corpul meu?

2. Cum pot sa-mi dau seama ca alergia se datoreaza mancarii? Pot sa-mi dau seama la care mancare sunt sensibil(a)?

3.Care este cel mai potrivit tratament pentru mine? Cand observ ca am o alergie pot lua medicamente direct de la farmacie, fara reteta? Care sunt acelea?

4.Ce medicament trebuie sa am intodeauna la mine in caz de alergie?

5. E nevoie sa vin la spital cand am o alergie? Cum imi dau seama daca e cazul sa vin la spital?

6. Pot sa mananc din cand in cand o portie foarte mica din alimentul care imi provoaca alergia?

7. O sa am aceasta alergie toata viata?

8. Daca eu reactionez alergic la un aliment inseamna ca si copiii mei sunt la fel? Daca varsta pe care o au acum nu sunt alergici pot sa devina mai tarziu?

9. Ce pot face cand imi dau seama ca am inghitit din greseala alimentul care imi provoaca alergia?
 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sorina pe 11 Nov 2012, 20:05
    Alergie

    buna seara am si eu o problema consta in faptul ca am o mancarime de cateva lunii de zile de care nu mai pot scapa luand tot felu de creme si pastile.va rog indrumati ma si pe mine, ce pot lua sa scap de ea.

    0
    1

  • vasile dorin gabriel pe 3 Iun 2012, 14:13
    problema mea

    de aproximativ un an respiratia mea este greoaie,sunt zile in care simt ca ma sufoc,am facut analiza peste analize si fara nici un diagnostic,nu stiu ce sa mai fac dar simt ca tot corpul o ia razna cand am acele senzatii,inima imi bate foarte tare nu am aier ma ia si ameteala imi amortesc maini picioare,sa fie totusi vorba de o alergie?

    0
    0

  • Estera pe 21 Ian 2012, 14:08
    alergie?

    Buna ,sunt Estera din Arad si am o intrebare....de vreo 2 luni sunt ragusita,nu sunt racita,nu ma doare gatul,capul sau altceva...dar nu stiu care ar fii cauza acestei raguseli...? uni spun ca s-ar putea sa fie ceva alergie ,un factor ce declanseaza raguseala , de care sa nu imi dau seama.Nu e ceva nou ,in fiecare an am fost ragusita dar nu a tinut asa mult ..

    6
    2

  • andreea pe 27 Iul 2011, 15:16
    diabet

    am 52 de ani si de cateva zile am o stare de somnolenta si sete excesiva.mi am facut glicemia si am 288

    2
    0

  • natalia pe 14 Mai 2011, 08:55
    alergie

    salut.am 21 ani.am avut alergie cu vreo jum de an in urma in regiunea sinului,dupa ceafa shi subsuoara.medikul mia spus ca e din cauza fie a tesaturilor din lina sau sintetika sau detergenti.am urmat un tratament de vreo 10 zile cu unguent shi mia trecut.acum iara a aparut alergia exact in aceleasi lokuri.ce sa fac?

    1
    0

  • Suteu Andreea pe 9 Nov 2010, 12:49
    Toxoplasmoza

    Buna ziua.Am 20 de ani. Din septembrie am fost diagnosticata inainte de a mi se face analizele cu urticarie cronica,insa dupa analize mi s-a spus ca am avut in trecut toxoplasmoza.Anti-toxoplasma IgG mi-a iesit 289 iar Anti-toxoplasma IgM 0,24. Mi s-a prescris timp de 3 luni Xyzal. Insa in urma cu o saptamana mi-a aparut o eruptie pe piele(niste bubite mici,rosii si care ma mananca groaznic).Am citit prospectul de la Xyzal si acolo scrie ca aceasta eruptie insotita de mancarimi poate fi una din reactiile la medicament.Am sunat medicul deoarece eu sunt in alt oras la facultate si mi--a spus ca refuza sa creada ca este de la pastile si mi-a spus totusi sa le intrerup si sa iau Telfast.Am 3 zile de cand iau Telfast,insa nici o schimbare.Ce ma sfatuiti?

    0
    0

  • Timea pe 4 Oct 2009, 22:15
    alergie??

    Salut am 17 ani si sunt din sighisoara ..am un porcusor de guineea de vreo 2 luni de zile si de vreo 2 saptamanii ma manca ochii si sunt rosi si imi lacrimimeaza intruna ..am fost la medic si mia spus k am alergie:( si mia dat cva medicamente mici galbene ..si mia iesit o pata rosie pe piept si ma manca foarte tare...sora mea mia spus k alergia trebuie sa se manifesteze dupa 2-3 zile nu dupa 2 luni:( si dupa ce am fost la medic am dus porcu la o fata pt k aja mia zis medicu.:( ji sunt trista pt k tin foarte mult la porc ji il vreau inapoi:( nuj ce sa cred am alergie sau nu..???am auzit prea multe vorbe despre alergie si sunt in ceata nu mai inteleg nimika..vreau sa ma ajutati sa imi spuneti dak este posibil sa se manifeste alergia dupa 2 luni de zile???

    1
    0

  • erika pe 19 Aug 2009, 13:05
    alergie pe corp

    salut ,as vrea si eu o parere sa imi dea careva .de cateva zile mi-au iesit pe corp niste cosulete nici nu stiu cum sa le spun in forma de nigel.dar is mai mici mai mari.de la ce poate fi si cum as pute-a sa ma tratez?astept raspuns daca stiti va rog din suflet pentru ca ma mananca rau chestiile astea.

    6
    1

  • elena pe 24 Iun 2009, 15:10
    alergie la oua

    pana la 12 ani faceam urticare si nimeni nu stia de ce.acum am 41ani si de 7 ani mi-am dat seama ca am alegie la oua,desi am mancat oua in perioada in care nu m-am simtit f rau,acum 7 ani am fact o criza de varsaturi si rau care ma tinut o saptamana(culmea de la un salam)si de atunci nu mai pot manca oua de loc,nici fierte,nici de casa,am obs,ca mai nou si de la putina cantitate nu imi este bine.(cu balonare,am senzatia ca mi se umfla burta stari de greata si trebuie sa ma intind in pat)imi atenueaza simtomele:zeama de lamaie cu putina apa(1/2)sau apa minerala bauta cu inghitituri mici si des.nu stiu ce sa fac altceva in ori ce caz,ma scoate pe tusa chesti asta pentru cateva ore daca calc pe bec si mananc ceva cu ou.tote cele bune.

    1
    0

  • paula pe 4 Feb 2009, 23:44
    nu stiu!!

    sotul meu are o problema i se umfla mereu buza si gatul nu stiu daca e alergic ca am facut analize si au iesit bune help!!!

    0
    0

  • ruxyyy pe 1 Ian 2009, 14:21
    alergie

    eu am o mare problema cu cosurile.Spuneti-mi cum sa scap de ele?

    1
    0

  • Adriana pe 15 Dec 2008, 09:14
    Alergii

    Am mancat ciocolata Kandia, amaruie cu 55% cacao, in termen de garantie. Nu este prima data cand maninc ciocolata amaruie. La cc 2 ore mi-a aparut o urticarie puternica pe tot corpul, cu stare de voma. Am luat Clorocalcin si mi-a trecut putin. Continui tratamentul De ce am facut alergie, imi poate spune cineva?

    0
    0

  • dinu marian pe 28 Oct 2008, 21:23

    Cum pot sa scap de dermatita seboreica. Are influenta vreo alergie?

    0
    0

  • iftode gina pe 24 Sep 2008, 07:59
    Bubite la incheieturile mainilor si picioarelor

    Cum pot sa-mi dau seama ca alergia se datoreaza mancarii? Pot sa-mi dau seama la care mancare sunt sensibil(a)? Bubite cu mancarimi.

    0
    0

  • BULMACI DANIELA pe 27 Iun 2008, 23:58
    PSORIAZIS

    AM 21 ANI SI N-AN FOST DIAGNOSTICATA DE UN DOCTOR CU ALERGIE SI DE ALTUL CU PSORIAZIS. IN URMA CU UN AN JUMATATE A INCEPUT SA APARA PE MANA DREPTA O PATA CARE MA MANCA SI CU TIMPUL S-A MARIT SI APOI S-A EXTINS SI LA MANA STANGA SI CAM ACUM O JUMATATE DE AN MI-A PARUT SI PE PARTE EXTERIORA A PICIORULUI, SA DESCAMEAZA SI MA MANANCA. AS VREA SA AFLU PAREREA DUMNEAVOASTR DESPRE ASTA, VA MULTUMESC.

    1
    1

  • Mariana pe 16 Iun 2008, 20:12
    urticarie

    Buna, sunt Mariana am 14 ani si sufar de alergie cronica (urticarie) sunt disperata am urticarie de 6 luni si simt ca ma sufoc am luat ca medicament clorocalcin, KETOF si totul degeaba insa alergia s-a mai ameliorat. Dar oricum as vrea sa scap de ea de tot. Daca stie cineva ce tratament as putea lua va rog sa ma conectati la adresa de mess: mary_fitzty. Va apup si va astept sa ma conectati.

    3
    0

  • Dan pe 21 Mai 2008, 22:52
    Tratament alergie praf, polen, graminee

    Si eu sunt alergic, cam la toate cele ce m-au testat, polen, praf, graminee, vad ca si la aer conditionat, etc... Nu m-am nascut asa insa de multa vreme a inceput sa imi curga nasul vara, asa putin de tot, si dupa ani buni m-am dus la doctori ca sa aflu ca sunt alergic. M-au tratat cu toate cele, aerosli, medicamente scumpe, au ajuns la injectii in nas, chiar si injectie cu diporfoz. Tratamentele lor aveau un pic de efect pe perioada alergiei, insa in fiecare an eram alergia devenea tot mai grava. Am ajuns in stari asa de grave ca nu eram in stare sa merg la padure la un picnic de o zi, stranutam tot timpul, imi cureau ochii si nasul ajunsese asa de iritat ca nici sa ma sterg nu mai puteam. Am rezolvat problema foarte simplu si ieftin. Din intamplare, cautand tratamente pentru astmul bronsic cronic al lui tata, asociat cu toate bolile posibile celor ce se lasa de fumat mult prea tarziu am gasit un aparat pe nume "Salin plus" Este inventia unui doctor roman, brevetata cu medialie de argint la Salonul Inventiilor de la Geneva in anul 2002 Acest aparat are un filtru de sare si un ventilator la care se poate regla intensitatea rotatiilor. Dupa cum descriu ei pe pagina lor:"Purificatorul de aer SALIN actioneaza prin trecerea permanenta a aerului prin blocul filtrant realizand un continut discret, dar permanent de aerosoli de clorura de sodiu in spatiul ambiental, modificand ionizarea aerului. " Pentru detalii complete, cum sa il cumparati, certificatul si medalia de la Salonul de Inventica de la Geneva vizitati acest link: http://www.salin.ro/office/index.php?language=ro Sincer va spun ca de cand am acest aparat in casa nu mai am probleme cu alergia daca il folosesc zilnic, adica aparatul este in priza toata ziua si toata noaptea cand sunt acasa. A doua zi pot sa merg si sa miros si flori daca vreau. Doar cand am fost plecat pentru 9 zile de acasa alergia a revenit iar, insa dupa ce m-am intors in cateva zile a trecut si iar ma simt foarte bine. Este o versiune si mai mica a aparatului, pe nume Salin S2, pentru incaperi mici. Eu mi-am luat versiunea mare, "Salin Plus" si il folosesc intr-un apartament cu 3 camere. De obicei merge la turatie medie, insa cand sunt acasa il pun pe maxim in timpul zilei intr-o alta camera decat ceva in care stau, insa cu usile deschise, iar noaptea il las in hol pe turatie medie. Parerea mea este ca este cea mai buna metoda si nu voi mai apela la medicamente nicodata. Am incercat pre multe, care cine stie ce efecte secundare au avut si fara folos. E mult mai simplu sa pus un ventilator in priza care sufla aerosoli de sare in aerul din camera. Simplu, natural si fara efecte secundare. Eu zic ca merita incercat, costa cred 240 lei si isi merita toti banii. Filtru trebuie schimbta cam la 6 luni si costa cam 64 lei. Sincer, incerc sa spun la toata lumea ca merita incercat. Cautati pe net dupa aparatul Salin si vedeti ce spun si altii. Eu sunt foarte multumit si la vremea cand cautam pareri pe internet despre acest aparat nu am gasit pe nimeni sa se planga de efecte secundare legate de sanatate, aparute din folosirea acestui aparat.

    4
    0

  • oana pe 28 Nov 2007, 15:19
    Physiobust

    Vreau sa stiu daca acest tratament Physiobust da rezultate si daca sunt pe baza naturala. Va rog sa ma informati!! Va multumesc!

    0
    0

  • RUXY pe 11 Oct 2006, 10:01
    COSURI

    AM O PR MARE CU COSURILE. VA ROG SA MA AJUTATI(RUXY_EMIN3M)

    0
    0

  • corina pe 6 Oct 2006, 21:43
    eritem polimorf si rinobronsita alergica

    buna sunt corina si vreau sa va spun ca de aproape un an incerc sa gasesc o solutie pentru alergie.Am urmat mai multe tratamente printre care aerius,locoid, flonidan,clorfeniramin,alerid ,hidrocortizon cu hemisuccinat prednison dar degeaba.De curand am facut un vaccin IBC10 pe care trebuie sa-l repet din 6 in 6 luni timp de 2 ani.foarte multe persoane mi-au spus ca alergia odata declansata nu va mai trece niciodata dar eu sper sa gasesc intr-o zi un tratament care sa ma faca sa scap de ea.Am facut testele alergologice si mi s-a spus ca sunt alergica la praf, pene polen si mucegai.Multa sanatate

    0
    0

  • CATALINA pe 5 Oct 2006, 15:02
    ALERGIE...URTICARIE

    SALUTARE AM 22 DE ANI SUNT DIN JUD SIBIU, SI VREAU SA VA SPUN CA SI EU AM ACEASI PROBLEMA CA SI MULTE ALTE PERSOANE DIN TARA ASTA, DAR PENTRU CARE NU PREA EXISTA TRATAMENT, DECAT BUNA DISPOZITIE... DE CATIVA ANI SUFAR DE URTICARIE AM UTILIZAT DIVERSE TRATAMENTE PRINTRE CARE AERIUS SI FLONIDAN CU LORATADINA... EFECT DE CALMARE AU AVUT INSA DE STOPARE NICI GAND, LA MINE PROVINE DIN ORICE... APROAPE MANCARE, PRAF STARE PSIHICA ETC... VA UREZ BAFTA SI FITI OPTIMISTI... SE VA REZOLVA CU TIMPUL..

    0
    0

  • DUMITRESCU MARILENA pe 4 Oct 2006, 13:57
    alergie

    Buna, am 24 ani si sunt din Timisoara, vreau sa va spun ca sufar de urticarie cronica de la varsta de 8 ani si am ajuns la concluzia prin numeroase investigari, mergand si la cei mai buni doctori ca aceasta boala nu se vindeca dar se poate controla prin alimentatie si un stil de viata echilibrat, o viziune asupra vietii optimista.Eu fac alergie la mancare, soare frig, medicamente si la multe altele care mi-ar lua foarte mult timp de povestit.Consider ca la noi in tara doctorii nu sunt atat de interesati de pacienti incat sa-i faca sa gandeasca pozitiv atunci cand sunt dificultate cu anumite probleme de sanatate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod