Hidratarea: factorul central in prevenirea sinuzitelor

Exista persoane care nu pot invinge reaparitia simptomelor infectiei sinuzale in ciuda faptului ca au urmat un tratament cu antibiotice. Acestea ar trebuie sa consulte un medic pentru efectuarea unor investigatii speciale la urechi, ochi si gat.
Conditiile pentru prevenirea sinuzitelor:

  • evita si previne alergiile de sezon;
  • evita contactul respirator cu persoanele care au tracturile infectate;
  • spala-ti mainile cat mai des si evita persoanele care sunt infectate, observabil, cu gripa;
  • reducerea stresului si o dieta bogata in antioxidanti, cu fructe si legume proaspete, ajuta la intarirea sistemului imunitar;
  • potrivit studiilor, comprimatele cu zinc carbonat taie "radacinile" gripei, motiv pentru care sunt recomandata la fiecare inceput de sezon;
  • vaccineaza-te impotriva gripei mai devreme si te va ajuta in prevenirea gripei si a urmatoarei etape a infectiei, cea a tractului respirator superior.
    De asemenea, medicamentele pentru raceala si gripa luate imediat ce au aparut primele simptome ajuta la prevenirea infectiei. 

In cazul in care sinuzita este produsa de alergiile de sezon sau din mediu, evitarea mediilor cu alergeni este foarte importanta, insa daca acest fapt nu este posibil, un tratament prescris de medic cu antihistanime sau decongestionanate nazale sub forma de spray poate preveni un eventual atac acut. Totodata, aceste persoane nu trebuie sa isi petreaca foarte mult timp pe afara, sa inchida ferestrele casei si sa foloseasca aparat de aer conditionat pentru a filtra alergenii, cat mai mult posibil.


Persoanele care sufera de sinuzita cronica ar trebui sa nu fumeze, sa evite locurile unde de se fumeaza si nu trebuie sa faca baie in piscina, deoarece apa poate contine cloruri. Mai mult, este indicat sa nu calatoresti cu avionul, insa daca acest fapt nu poate fi indeplinit  foloseste un decongestionant spray inainte de a pleca in calatorie.

Este de preferat folosirea spray-urilor nazale saline, deoarece mentin caile nazale umede si hidratate, si totodata, acestea ajuta la eliminarea agentilor infectiosi.


Vigilenta

De obicei, dupa urmarea unui tratament prescris de medic impotriva sinuzite, boala trebui sa dispara.  Insa, sunt cazuri in care boala nu a fost tratata, ci doar ameliorata, iar bacteriile continua sa existe in organism.
Din acesta cauza supravegherea este buna pentru ca aceste bacterii sa nu rediciveze boala.

Sinuzita poate reaparea si in cazul persoanelor care fac alergii, mai exact, acestia sufera o decadere a sinuzitei acute, care atrage dupa ea dezvoltarea sinuzitei cronice. Din acesta cauza, persoanele care fac alergii trebuie sa fie de doua ori mai atenti cu sanatatea lor.

Tuturor persoanelor, specialistii le recomanda sa isi hidrateze caile sinuzale, deoarece numai asa sunt mentinute curate, si sunt prevenite de atacul bacteriilor. Hidratarea se realizeaza cum nu se poate mai simplu, adica trebuie sa consumi lichide din abundenta.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ALINA ARGHIRESCU pe 31 Oct 2007, 08:18
    MULTUMIRI PT PUNCTUL FIERBINTE

    PT CA SOTUL MEU ARE O RINITA CRONICA BANUIESC CA AJUTA TOT CE AM CITIT AICI SI GASESC UTILE TOATE INFORMATIILE CHIAR SI MAI MULT !

    0
    0

  • Angelica Covase pe 27 Oct 2007, 20:44
    Sinuzitele

    Un articol interesant si la obiect,cu multe detalii,felicitari!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod