Fii in forma pentru primavara

Neplacutele zile ale iernii se retrag si lasa primavara sa bata in geamuri; nu te lasa prada asteniei si oboselii. Invata cum sa fii in forma pentru a incepe primavara cu zambetul pe buze, pregatita sa faci fata oricarei provocari.
Fii activa

Probabil ca iti petreci majoritatea zilelor in fata computerului, studiind sau cercetand. Odata cu reinnoirea intregii naturi din jurul tau, este momentul oportun pentru a-ti reincepe programul activitatilor fizice. Nu este nevoie sa recurgi la un program extenuant de exercitii.

Evita eventualele rani (intinderi si dureri musculare, dureri articulare etc.) adoptand o activitate fizica moderata. Plimbari, dansul, inotul sunt activitati pe cat de folositoare, pe atat de relaxante si amuzante.
Beneficiile obtinute in urma oricarei activitati fizice sustinute timp de 30 de minute sunt de neegalat pentru sanatatea ta.


Renunta la vicii

Daca nu fumezi, nu incepe; daca fumezi, este bine sa faci tot ce-ti sta in puteri pentru a te renunta la acest obicei. Nicotina creeaza o adictie foarte puternica, echivalenta dependentei generate de droguri puternice (heroina, cocaina etc.). Nu dispera daca te-ai lasat o data, dar te-ai reapucat. De obicei, fumatorii se lasa de cateva ori pana sa ajunga sa renunte definitiv.


De fiecare data cand te simti pregatit sa te lasi, inveti ce anume te ajuta si ce-ti dauneaza. Renuntarea la tigari constituie unul dintre cele mai bune lucruri ce ti se poate intampla. Mare atentie - chiar daca nu fumezi, dar cei din jurul tau o fac, sanatatea ta este de asemenea afectata pentru ca devii fumator pasiv.


Taie de pe lista mancarurile grase

Daca vrei sa nu simti pe pielea ta ce insemna astenia de primavara, focalizeaza-te pe alimentele bogate in vitaminele si proteinele esentiale organismului.
Pastele si alte alimente care contin carbohidrati indeplinesc un rol important si in timpul acestui anotimp; nu abuza insa de ele; asociaza-le sosurilor usoare; este preferabil sa optezi pentru acelea care sunt preparate cu ingrediente proaspete.

Pestele este alimentul ideal in zilele de primavara. Gateste-l simplu (fiert, copt) evitand sosurile grele si grase sau prajelile.

Recomandabil este sa mananci vegetalele crude, nepreparate. Alterneaza morcovii cu salatele si cu spanacul. Daca esti o fana a salatelor, foloseste-ti creativitatea la maxim - acum ai suficiente legume pentru a experimenta in voie.
In cazul in care esti obisnuita sa-ti prepari salate cu uleiuri, alege ulei de masline. Este mai scump, dar beneficiile aduse sanatatii sunt inegalabile.   

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • POPESCU pe 3 Dec 2006, 20:54
    BRAVO!!!

    MA BUCUR K EXISTA OAMENI KRE VOR SA ADUCA CITITORI LA ECHILIBRU! FACETI O TREBA EXTRAORDINAR DE BUNA!

    0
    0

  • Iulia pe 17 Apr 2006, 08:59
    de la specialisti

    Incercati sa convingeti cu articole semnate sau "imprumutate" de la specialistii in domeniu.

    0
    0

  • Teica pe 23 Mar 2006, 20:31
    O primavara placuta

    sunt super tari articolele publicate de voi pe acest site.Tineti-o tot asa si ve-ti avea de castigat! bravooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • maribel pe 21 Mar 2006, 23:22
    asa este

    fructe,legume,si te simti in forma

    0
    0

  • lory_katty pe 20 Mar 2006, 17:56
    Foarte interesant

    Acest articol este f interesant,mi-a placut f mult si pentru ca in ultima vreme ma simt fff obosita si afectata de vreme am sa incerc sa urmez sfaturile din articol.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod