Esti sigura ca vrei un piercing?


Urechile sunt "locurile ideale" pentru piercing-uri. Sunt subtiri si putin vascularizate, ceea ce face ca durerea sa fie de intensitate mai mica in timpul procedurii, in comparatie cu alte parti ale corpului. Dar chiar si in cazul urechilor, pot aparea probleme. Daca piercing-ul este facut gresit, cartilagiul poate fi afectat, ceea ce provoaca deformarea temporara sau chiar permanenta a acestuia.

Aici intervine una dintre cele mai importante reguli in ceea ce priveste piercing-ul - alegerea cu cea mai mare grija a salonului si a persoanei care urmeaza sa il realizeze. Alege un salon cu prestigiu, despre care stii suficient de multe lucruri. Chiar si asa, inainte de "marele eveniment", mergi in salon pentru o mica investigatie. Inspecteaza modul in care se lucreaza si vorbeste cu oamenii care au apelat la serviciile aceluiasi salon.

Din cauza neglijentei, te poti supune unor riscuri uriase, precum contactarea virusurilor hepatitei B si C, sau chiar si a virusului HIV/SIDA. Acorda o importanta deosebit de mare alegerii salonului potrivit.

Chiar daca un piercing nu este permanent, spre deosebire de un tatuaj, trebuie sa ai in vedere faptul ca este posibil sa ramana o cicatrice in urma indepartarii bijuterie.

Si motivul pentru care alegi sa iti faci un piercing este foarte important. Daca vrei pentru ca au si prietenii tai... ar trebui sa te mai gandesti putin inainte de a recurge la un astfel de gest.

Nu oricine poate lua hotararea de a-si face un piercing... "Copiii intre 14 si 16 ani ani isi pot face un piercing corporal numai cu acordul parintilor, care trebuie sa ii insoteasca la salon si sa semneze o declaratie de accept. Un copil care are mai putin de 14 ani isi poate face un piercing numai pe baza unei declaratii notariale a parintilor si insotiti de acestia", ne spune Dan Fotescu.

De asemenea, este foarte important sa ai in vedere si reactiile celor din jur. Chiar daca persoanele cunoscute nu vor avea nicio problema cu noua ta "achizitie", trebuie sa fii pregatita sa faci fata reactiilor negative. Mentalitatea difera de la persoana la persoana in ceea ce priveste diferitele forme de body art (tatuaje sau piercing-uri) si din aceasta cauza, se poate intampla sa fii privita cu reticenta de unele persoane.

Un exemplu foarte bun este Drew Barrymore. Intr-un show de televiziune gazduit de Ellen Degeneres, Drew a declarat la inceputul acestei luni ca nu mai are noroc in dragoste dupa ce si-a facut un piercing in limba. Actrita este de parere ca barbatii sunt respinsi de bijuteria plasata in limba ei.

"Il am de noua luni si tot de atata timp sunt singura. Nu inteleg care este problema...", a declarat aceasta in show-ul de televiziune, citata de thesun.co.uk.

Drew a mai spus ca din cauza durerii a fost nevoita sa tina o dieta "fortata" pentru ca nu putea manca. "Nu am putut manca sau bea normal timp de doua saptamani. Este o dieta 'grozava', intr-un mod foarte ciudat, este o dieta sadica", glumeste aceasta.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • f3lly88 pe 30 Mar 2012, 14:32
    draga maria

    piercingul din buric se vindeca cel mai greu si in primul rand nu tb schimbat asa de rpd cu un altul,pt k se infecteaza,inflameaza si asa mai departe.trebuie tinut cateva luni bune.cat despre ingrijirea acestuia e ff simpu : de doua ori pe zi apa cu sare (10 min) apoi cu o discheta se curata in jurul lui.

    0
    0

  • maria pe 12 Dec 2010, 19:44
    pirsinguri puse din greseala care iti pot dauna grav

    Eu am un pirsing in burik pus de aproape o luna si cateva saptamani eu am schimbat primul pirsing dupa 3 saptamani deoarece nu era genul de pirsing care mil doream,mi-am cumparat alt tip de pirsing aproape asemanator lam tinut si pe acela cateva saptamani apoi mi-am loat un pirsing mai scump dar mai prost care mi-a daunat si mi-a facut rana la burik si na-m putut suporta apoi a trebuit sa consult un medic sa ma indrume ce sa fac deoarece practic e usor sa ai un pirsing de orce tip dar sal ingrijesti este mult mai greu sfatul meu pentru toti adolescenti ce vor sa aibe un pirsing sa se gandeasca de 2 ore inainte de a face pasul.......

    0
    0

  • whildthing pe 21 Mai 2010, 15:12
    Piercing get wild

    salut, eu mi-am facut de curand un piercing in buric, de cand eram la liceu ma gandeam la asta:) am gasit pe net magazin Get Wild, pff, mi-a fost greu sa aleg, sunt o multime de cercei petru piercing, tipii de acolo sunt de gasca. Va sfatuiesc sa va duceti la un salon autorizat si sa aveti grija de noua bijuterie:)

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod