Ce este sinuzita?

Cand stranuti, tusesti, iti curge nasul, iar medicamentele pe care le iei pentru a trata "raceala" nu functioneaza, este foarte posibil sa te confrunti cu o sinuzita. Explicata pe intelesul tuturor, sinuzita desemneaza infectia sau inflamatia sinusurilor.
Aceasta inflamatie sau infectie afecteaza nu numai sinusurile paranazale, ci toate sinusurile din cauza unei infectii bacteriene sau virale ori a unei reactii alergice.

Blocajul sinusurilor etmoidal, frontal, maxilar si sfenoidal exercita presiune asupra foselor nazale, provocand aparitia durerilor.


Care sunt simptomele sinuzitei?

Sinuzita apare cand unul sau mai multe sinusuri sunt inflamate

  1. de o bacterie;
  2. de un virus;
  3. ca reactie alergica, producand durere in aria nazala;
  4. de o ciuperca.
Simptomul principal al sinuzitei se manifesta prin senzatia de durere; localizarea acestei dureri depinde de pozitia sinusului afectat:

  • Sinuzita maxilara - afectarea sinusului maxilar produce durere la nivelul dintilor. Obrajii devin sensibili la orice fel de atingere.
  • Sinuzita frontala (deasupra ochilor) - cand fruntea este atinsa sau usor apasata si apare durerea, este foarte probabil ca sinusul frontal (deasupra orbitei) sa fie inflamat.
  • Sinuzita sfenoidala/sfenoidita (in spatele ochilor) - acest tip de sinuzite nu sunt foarte des intalnite; pot aparea dureri de urechi, de gat si, uneori, dureri puternice de cap.
  • Sinuzita etmoidului/etmoidita - aceasta sinuzita se manifesta prin umflarea pleoapelor si a tesuturilor inconjuratoare, insotita de inrosirea si durerea unghiului intern al ochiului.
    Alaturi de aceste simptome mai poate aparea o anosmie temporara (absenta simtului mirosului).


Tipuri de sinuzita

In functie de tipul de inflamatie, sinuzita poate fi acuta sau cronica.


Sinuzita acuta

Sinusul este afectat pe o perioada de maxim 2-3 saptamani. Acesta se produce, de obicei, dupa o infectie virala care determina umflarea mucoasei sinusului ce are drept urmare blocarea uneia sau mai multor cavitati ce se deschid in fosele nazale.

Ulterior, bacteriile care se instaleaza in cavitati incep sa se multiplice, dand nastere infectiei.

De obicei, simptomele initiale care se manifesta in urma infectiei sunt asemanatoare cu acelea ale unei simple raceli. Daca aceste simptome dureaza mai mult de o saptamana, atunci raceala a avansat la stadiul de infectie a sinusurilor.

Prezenta simultana a simptomelor de mai jos caracterizeaza sinuzitele acute:

  • durere faciala;
  • obstructie nazala;
  • scurgere nazala - rinoree - densa si colorata, de culoarea galben-verde;
  • diminuarea simtului mirosului;
  • tuse, dar nu provocata de astm (in cazul copiilor);
  • febra;
  • respiratie urat mirositoare;
  • stare de oboseala;
  • durere de dinti si/sau de ochi.


Sinuzita cronica

Daca simptomele sinuzitei cronice apar mai frecvent sau nu sunt vindecate complet, se poate dezvolta o sinuzita cronica.
Sinuzita cronica este des intalnita in cazul persoanelor alergice si al celor care sufera de astm. Inflamatia sinusurilor fetei dureaza mai mult de 8 saptamani.

Prezenta simultana a simptomelor de mai jos caracterizeaza sinuzitele cronice:

  • durere faciala;
  • congestie faciala;
  • obstructie nazala;
  • scurgere nazala densa si colorata/ scurgere nazala decolorata/transparenta;
  • puroi in cavitatea nazala;
  • ocazional, poate aparea febra (mai ales in cazul copiilor).


Conditiile care determina slabirea sistemului imunitar sau care produc inflamatia cronica a mucoasei nazale pot avea la origine o sinuzita cronica. Aproximativ 20% dintre pacientii cu sinuzite cronice dezvolta polipi nazali - proliferari, cu aspect de chist, la nivelul mucoaselor nazale. Acestia se manifesta prin rinoree, obstructie nazala si uneori prin aparitia anosmiei temporare.


Dictionar de termeni
(Informatii preluate din "Larousse Dictionar de Medicina": Bucuresti, Univers Enciclopedic 1998; www.universenciclopedic.ro)

  • Sinus - denumire data anumitor cavitati ale organismului.
  • Sinus al fetei - cavitate umpluta cu aer, scobita in oasele capului, ce se deschide in fosele nazale.
  • Sinusul etmoidal - este format din mai multe cavitati sau celule, comunicand intre ele.
    El este sapat in profunzime in spatele radacinii nasului si intre fetele interne ale orbitelor.
  • Sinusul frontal - este scobit in osul frontal, deasupra orbitei.
  • Sinusul maxilar - este scobit in osul maxilarului superior, sub orbita. Prin fata sa inferioara el se afla in legatura cu radacinile celui de-al doilea premolar si primilor doi molari.
  • Sinusul sfenoidal - este scobit in corpul osului sfenoid care inchide in spate fosa nazala.

Articol scris in colaborare cu Dr. Elena Oprea,  medic specialist medicina generala pediatrie

 

Comentariile 1-50 din 129

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Petre pe 25 Mai 2014, 16:04
    m-am vindecat de sinuzita cu LpC

    pentru detalii intra pe google.com cu ghSmednatpl

    0
    0

  • macovschi emanuel pe 23 Mar 2013, 18:57
    operatie sinuzita sfenoidala

    aveti idee cam cati bani se dau pentru o operatie de sinuzita sfenoidala?...doctor ,anestezist

    0
    0

  • Laura pe 20 Dec 2011, 21:34
    Sinuzita

    Buna. As dori si eu sa stiu cum il pot contacta pe domnul doctor Stanescu, intrucat as dori si eu sa urmez un tratament cu castraveti de mare. Multumesc

    3
    4

  • buburuza pe 2 Sep 2011, 21:15
    tratament castravete de mare

    Si eu fac tratament cu castravete de mare de catre dr Stanescu, pot spune ca mi s-a desfundat nasul f mult..deja nu mai am infectie asa multa, mai mult dimineata ma trezesc cu puroi galben...pe timpul zilei nu mai este galben. singura pb la mine este ca ma sufoc...nu pot sa respir pe gura....tusesc si expectorez, oare asa patesti de la sinuzita? ma gandesc ca s-a dus infectia pe laringe...si pana nu elimin puroiul din bronjii......o sa am stareaasra

    0
    2

  • Liviu pe 15 Mar 2011, 14:28
    Tratament sinuzita cu castraveciori de mare

    eu am inceput tratamentul in urma cu 2 luni la Dr. Stanescu, am ajuns deja la 7 sedinte. Dupa a 5-a sedinta am eliminat cateva cheaguri de puroi de forma unui sambure de maslina si am inceput sa respir mai bine. Dr Stanescu mi-a propus sa facem pauza 1 saptamana dupa care am revenit cu tratamentul. Dupa sedinta 7 am avut o hemoragie puternica pe nara cu probleme, iar astazi ma simt foarte rau. Dr Stanescu nu mi-a comunicat niciodata posibile efecte secundare ale acestui tratament. Nu stiu cum sa mai procedez. Este cineva care a finalizat cu succes tratamentul? Multumesc!

    0
    0

  • Mirela pe 5 Mar 2011, 15:49
    sinuzita maxilara

    In urma cu 3 saptamani am fost operata de sinuzita maxilara dreapta, fiind depistat un coltisor dintr-o mai veche operatie la dinti care mi-a facut probleme destul de grave.Dupa operatie durerea de cap si ametelile continua .Ce sa mai fac, sunt disperata alte probleme in urma analizelor nu s-au depistat ,toate analizele sunt bune in parametri dar cand ma ridic din pat dupa cateva minute ametesc ,ma doare capul.Va multumesc anticipat , si va doresc sanatate maxima.

    1
    0

  • liviu pe 17 Dec 2010, 20:17
    despre sinuzita

    salut.Numele meu este liviu am 15 ani si sufar de sinuzita,o durere intre ochii am urmat un tratament akum lam terminat si tot nu mia trecut ce sa fak vreau un sfat inafara de operatii plz

    0
    0

  • adina pe 19 Oct 2009, 17:30
    sinuzita supurata acuta

    eu ma confrunt cu aceasta sinuzita de 2 luni poate s mai bine am fost sa imi fac punctie dar am lesinat inainte sa imi introduca serul in sinusuri s doctorul nu a mai continuat am facut s aerosoli dar durerile de cap nu imi dau pace am nevoie de un sfat poate cineva sa ma sfatuie in legatura cu aceasta problema?

    0
    0

  • Hello pe 17 Oct 2009, 23:33
    Ce sa fac oare???

    am sinuzita tot reapare cum o tratez va rooog un sfat?

    0
    0

  • Hyez pe 17 Oct 2009, 23:28
    Mda

    la mine totul a inceput de la un abces dentar o masea...si am fost la medic pt ca a inceput sa ma doara partea stanga a fetei am luat tot felul de medicamente picaturi am sinuzita clar asta era in luna mai...acum a inceput sa-mi curga nasul abundenttt mai ales din nara de pe partea stanga. Sinuzita nu are un tratement asa sa treaca complet???pls sa-mi raspundeti

    0
    0

  • ana pe 13 Oct 2009, 19:42
    pansinuzita

    Doamnelor,domnilor, Am citit tot, dupa care am ajuns tot la convingerea ca eu sint un caz rar.Dupa o viata de astm ce nu permite sa fie netratat,am neglijat sinusurile si am ajuns la diagnosticul de Pansinuzita polipoasa,etmoidita cloazonata.S-ar taduce cum ca tot ce este SINUS este afectat.Nu mai merge decit cu o operatie ce se "vede" cit de riscanta este.Doresc din suflet sa ma ajutati cu orice informatie legata de efectuarea acestei operatii in strainatate.Aici ,n-as contesta altceva decit lipsa de aparatura performata.Va multumesc mult, foarte mult

    0
    0

  • codruta pe 7 Oct 2009, 01:04
    sinuzita

    sunt operata de 2x nas in Germania,prima de sinuzita coronar,cornete si a 2 deviatie de sept,sinusuri si de o luna am din nou dureri de cap si ochi pe partea stg unde a fost deviatia,cred ca sinuzita asi face aparitia.Ce fac ca nu mai pot m-am saturat de atatea dureri........

    0
    0

  • mike pe 4 Oct 2009, 18:53
    sinusita frontala

    Am sinusita frontala dela virsta de 12 ani (si o deviatie de sept).M-am chinuit toata viata cu dureri de cap in special fruntea si in spatele ochiului sting.In tara am incercat de tote:ulei de gomenol,inhalatii cu diferitte plante medicinale,o punctie cu antibiotic,aerosoli cu antibiotice etc. fara resultate.mai tirziu am aflat de alergii la anumite mirosuri sau chimicale care provoaca durerile.Aici in USA am incercat un "nasal spray "cu cortison, care a avut efect pina cind am observat singe din nas! A trebuit sa opresc tratamentul o perioada,pina cind sa vindecat .N-am scapat de dureri de cap si de frunte care apar mai des peste noapte.Trebuie sa ma pazesc de curent,cind fac baie iau medicamente de dureri.Am observat ca alimenntele picante" desfunda" sinusurile;inca nu m-am covins de binefacerile razelor de soare.Apa sarata (de o anumita concentratie)mi-a facut mai rau,penru a respira mai bine peste noapte am intrebuintat o perioada un plastic care se lipeste pe nas si deschide narile.Am auzit de operatiiale sinusurilor dar se pare ca sint foarte delicate si cu urmari neplacute.Va urez sanatate tuturor.

    0
    0

  • elena ionescu pe 28 Sep 2009, 10:46
    tratament sinuzita cu castraveciori de mare

    va rog as-mi spuneti de unde se pot procura daca exista picaturi din aceasta planta . doresc detalii nr.de telefon adresa completa , va multumesc

    0
    0

  • AUREL pe 14 Sep 2009, 16:02
    Tratament cu Castraveciori de mare (Planta)

    Pot spune ca am o sinuzita de 20 de ani si in urma cu 5 ani am descoperit un tratament cu'Castravete de mare. ATENTIE!!! PLANTA (nu animalul marin), acestia se gasesc in zona dintre Constanta si Mamaia si sunt buni pentru tratament la sfarsitul lunii August cand sunt copti. Au lungime 3Cm. si grosi de 1Cm. sunt de culoare verde inchis. Se rupe codita si se picura O SINGURA PICATURA (in ficare nara)de substanta ce iese din castravete. ACEST TRATAMENT SE FACE O SINGURA DATA PE AN. Dupa aproximativ 3-4 ore v-a incepe sa curga secretii nazale si in functie de stadiul bolii aceste secretii pot dura 2-3 zile. Sunt la al 3-lea tratament si nu mai folosesc antibiotice si nici alte medicamente ATAT IARNA CAT SI VARA.

    3
    2

  • Nicola Larisa pe 28 Aug 2009, 18:33
    sinuzita cronica

    Am si eu o intrebare la o sinuzita cronica pot aparea ameteli si vedere dubla aceste simtome le am eu si acum urmez un tratament. va multumesc.

    1
    5

  • maria pe 25 Aug 2009, 00:02
    stimati cititori

    am si eu o problema.totul a inceput de cateva zile,cand am stat pe afara noaptea si astfel m-a prins frigul, am febra si din nas imi curge ceva galbui dar nu in exces,din contra mai mult mi-e infundata o nara si simt mirosul acela urat. ciudat e ca nu am dureri de cap, am doar stari de oboseala uneori.am crezut k e doar o raceala,dar dupa ce am citit articolele incep sa am indoieli. va rog sa ma ajutati daca puteti.sa fac un tratament cu bitter suedez? si cum sa procedez?va multumesc

    0
    0

  • dorina pe 8 Aug 2009, 08:34
    ing

    caut detalii despre sinuzita si infectii cu streptococ

    3
    0

  • mihaela pe 2 Aug 2009, 09:55
    SINUZITA?

    Hmmm...daca nu ati fost sigur diagnosticati cu ...sinuzita, mai bine cautati si un ...streptococ hemolitic de tip A sau B, eu asa am patit< e o chestie asemanatoare dar responsabila de fapt de cu totul altceva...intretine niste infectii de nu iti vine sa crezi. Sfat- cautati prin analize aceasta lighioana, e chiar interesant si mi-am facut investigatii de vreo 7 ani...interesanti sunt medicii din ziua de azi....sanatate

    0
    0

  • viostely pe 17 Iun 2009, 21:11
    sinuzita cronica

    am sinuzita cronica frontala dreapta deviatie de sept as dori sa stiu de ce majoritatea refuza operatia lamuritima si pe mine va rog caci mie mi sa spus ca e obligatorie va multumesc

    3
    0

  • tia pe 29 Mai 2009, 15:52
    sinusita maxilare

    am fost la doctor si mia zis ca am sinusita in partea dreapta ma trimis la maxofaciala si acolo mia zis ca am un dinte in interior si trebuie extras dar ma astup nu am aer ce trebuie sa fac

    4
    0

  • anonim pe 18 Mai 2009, 20:04
    un sfat

    Buna.. ma doare capu foarte rau de ceva zile , mai ales prin lateralul fruntii.. am avut si o gripa de curand.. oare am sinuzita ???

    0
    0

  • costy pe 15 Mai 2009, 04:01
    inceracati acupunctura

    ma chinuia o sinuzita acuta de ceva timp,cateva luni pot spune,acum sunt in Asia si merg la acupunctura.Am 3 sedinte pana acum dar pot spune ca simt o ameliorare majora,nasul nu mi se mai infunda si ametelile au devenit tot mai rare. Eu v-as recomanda acupunctura. SANATATE MAXIMA!

    0
    0

  • Sergiu pe 9 Mai 2009, 23:49
    SINUZITA

    am si eu o problema am o durere exact intre ochi cand stau mai atent la ceva sau ma uit fix am sinuzita

    0
    0

  • Claudia din Bistrita pe 1 Mai 2009, 21:32
    Sfat pt sinuzita maxilara

    Buna eu sunt Claudia de aproape doua luni am facut o sinuzita maxilara de toata frumusetea. Insa am fost la medic axat pe chirurgie maxilara. Am facut doua operati pana acuma pe partea dreapta mi-am revenit, nare nu imi mai este infundata ,nu ma mai deranjeaza. Se necesita o a treia operatie pt partea stanga cat de curand dar incepe sa de-a rezultate . Sfatul meu ar fi nu incercati tot fel de tratamente nu dau rezultate doar amelioreaza pana la urma tot prin operatie reusiti sa scapati . Tuturora le doresc sanatate.

    0
    0

  • feli pe 26 Apr 2009, 19:58
    ce trebuie sa fac sasi dea drumu infectia

    CE TREBUIE SA FAC SASI DEA DRUMU INFECTIA IAU TRATAMENT DE 3 SAPTAMINI AM LUAT AUGMENTI DE 1 GRAM AM FACUT FIZIOTERAPII ACUM URMEZ UN TRATAMENT CU AXICEF DAR DEGEABA NUSI DA DRUMU DATIMI UN SFAT FAC INHALATII SEARA DE SEARA CU MUSETEL SI NIMIC

    1
    0

  • Cristina pe 6 Apr 2009, 16:12
    eficienta maxima

    Lumanari Tade din magazinele naturiste va ajuta extrem de mult sa va elibereze de puroi si un alt tratament cu Picaturi suedeze de la Bano(bitter suedez original) se pune pe o compresa si se aplica local inclusiv pe timpul noptii. Rezultate excelente fara punctii si antibiotice.

    1
    0

  • dutu angela pe 25 Mar 2009, 15:27
    sinuzita

    unde pot gasi tinctura de propolis?

    4
    0

  • teliciac delia pe 15 Mar 2009, 18:57
    sinuzita frontala si la maxilar

    doresc sa gasesc un tratament pt fetita mea in varsta de 6ani care sufera foarte tare din cauza acestei boli

    0
    1

  • CRISTINA pe 3 Mar 2009, 14:35
    SINUZITA

    am facut 15 punctii dar nu ma ajutat luni ma operez la dR. IENCIU Timisoara

    0
    0

  • molnar daniela pe 14 Feb 2009, 22:10
    buna

    buna...simt ca nu mai pot de durere...de 4 saptamani imi curge nasul...ma doare capul ingrozitor...de dinti nu mai zic...ce sa fac?...mi-e groaza sa merg la doctor...mai bine zis mi-e frica de ei

    0
    0

  • marilena pe 10 Feb 2009, 18:23
    sinuzita frontala si dentara

    buna...acum o luna de zile am descoperit ca am sinuzita...ma durea capul ingrozitor,stari de ameteala,nas infundat schimbarea vocii,astea erau simtomele...am fost la medic si mi-am facut radiografie si atunci am aflat ca am sinuzita...o prietena de-a mea a avut si ea si mi-a sp sa i-au augmentin si sinupret,am luat si nimik parca mai rau mi-a facut,m-am ales cu o candida,in fine asta alt tratament......acum 2 sap am fost la un medic orl-ist si mi-a dat tratament,mi-a dat avelox,pinosol picaturi,aulin(pt durere)si biorinil picaturi...m-am simtit ok o sapt dupa tratament dar acum a revenit iar si cred ca va revenii mereu...va doresc sanatate!

    0
    0

  • ioana pe 19 Ian 2009, 20:04
    Sinuzita sau nu ?

    De ceva mai mult timp am dureri destul de mari de cap, frunte si ceva mai mici de dinti. Am facut si radiografie si nu sa vazut mare lucru... o fi sinuzita sau nu ???

    0
    0

  • rubyoiulian pe 19 Ian 2009, 19:19
    de unde

    de unde se ia tinctura de propolis?

    0
    0

  • rubyoiulian pe 19 Ian 2009, 19:17
    ce sa fac

    sal nu stiu ce sa ma mai fac am si eu o problema "o durere in gat si cand inghit ma dor urechile de parca lesi smulge si mai e o chetie dimineata ma scol cu nasul infundat OARE DE CE?". Am fost la un specialist orl otita medie acuta OK am mers la altu otita medie cronica OK am mers la altul nu ai nimic ce ai u e pe sistem nervos OK e pe sistem nervos dar dar eu nu ma simt bine deloc? ce sa fac imi zice si mie cva un trat naturist pt asa cva va rog mult in romania analize bune "operatie reusita pacirntul mort"

    0
    0

  • alina pe 10 Ian 2009, 19:52
    sinuzita

    Sa va ajute Dumnezeu sa scapati de sinuzita!

    1
    0

  • MIRELA pe 9 Ian 2009, 20:47
    SINUZITA

    Eu sufar de sinuzita de trei ani de zile. Am incercat un tratament cu picatura de tinctura de propolis de 2-3 ori pe zi in fiecare nara. Tratamentul a dat rezultat. Se face o cura de 3 saptamani si una pauza. Acum ma simt foarte bine. Nu mai imi curge nasul si sinusurile nu mai sunt infundate. Incercati acest tratament cei care suferiti de sinuzita frontala maxilara. Va doresc insanatosire grabnica!

    0
    0

  • Ofelia pe 8 Ian 2009, 15:52
    Medici ORL buni

    Stimati colegi de suferinta, sinuzita si rinita mea alergica au fost tratate cu relativ succes de DR Mocanu Ctin. Spun relativ succes deoarece aceasta boala nu prea se vindeca, doar se amelioreaza pe anumite perioade. Trebuie sa aveti grija de dvs, sa va protejati impotriva factorilor care cauzeaza sau intretin sinuzitele dvs si sa mentineti o igiena foarte buna a orificiilor nazale. In plus, mers la medic in mod constant si tinut tratamentele foarte corect.

    0
    0

  • Lucian pe 29 Dec 2008, 22:48
    SFAT

    Si totusi, dintre toti cei care scriu a incercat cineva sa se comporte normal, ca si cand nu ar avea boala? A incercat cineva sa nu se mai gandeasca la aceasta sa ii zicem boala si sa mearga mai departe ca si cand totul ar fi normal??? Incercati si asta si veti descoperi ca al nostru creier poate face miracole. nu ati observat ca atunci cand va simtiti rau si va ganditi la aceasta stare, totul parca se inrautateste?? Si eu am sinuzita dar de ceva timp am incercat sa nu ma mai gandesc si de cateva zile merg fara fes si fular si sunt cam -10 grade pe afara. Ganditi-va bine.

    0
    0

  • lidia pe 17 Dec 2008, 00:35
    E foarte bun

    Acest articol m-a ajutat sa imi dai seama ca am sinuzita, deoarece prezint toate simptomele unei sinuzite acute.

    0
    2

  • Valissia Dima pe 4 Dec 2008, 20:39
    Ce sa fac cu sinuzita maxilara

    Sufar de mult timp, orice tratament am facut durerile apar, acum mai rau ca niciodata, urechea si maxilarul ma doare ingrozitor, ma linistesc inhalatiile si biterul suedez, ce tratament poate omori acesti microbi, am luat zinat, dar cred ca trebuie sa prelungesc, vreau parearea d-voastra . Nu ma gandesc sa fiu complet vindecata dar macar sa nu ma mai doara maxilarul ptr ca imi creeaza dezechilibru. Este groaznic.... Asta e.

    0
    0

  • stefan pe 7 Nov 2008, 00:38
    Sinuzita

    Dupa ani grei am trecut prin toate fazele cu sinuzita dar am fost operat cu deviatie de sept pt ca mi sa zis ca influenteaza sinusurile! La un an dupa operatie tot la o etapa a sinuzitei am eliminat din nas un tifon uitat de domnu doc. Daca stie cineva un remediu naturist pt tratarea sinuzitei doarece augmetinul nu mai are efect asupra sin. din corpul meu.

    0
    2

  • paula andrei pe 27 Oct 2008, 23:13
    Sinuzita

    Slanic Prahova bai vara, se introduce capul in apa sarata a lacului si daca poti sa tragi si pe nas; iarna poarta caciula de blana pana la sprancene.

    0
    0

  • alexandru pe 7 Oct 2008, 19:47
    Scap de sinuzita?

    Se poate scapa definitiv de sinuzita, fara operatie?

    3
    0

  • alexbasa pe 7 Oct 2008, 19:37
    Salut

    Deci, am aflat ca am si eu sinuzita in urma cu 3 saptamani, dar nu stiu ce fel de sinuzita, nu mi-a spus nimeni. Eu am avut un acces dentar in urma cu 2 saptamani inainte de a aparea sinuzita cred ca de la acel acces. Spuneti o parere despre cum sa scap de aceasta sinuzita. Am luat antibiotic 2 saptamani am stat internat in spital 5 zile, dar degeaba. Ma doare capul si nu ma pot concentra cat timp ma doare capul, nu imi curge nasul deloc. Ce sa fac? Ca nu mai suport:(

    3
    0

  • simona pe 28 Sep 2008, 17:58
    Castraveti de mare

    Poate cineva sa-mi dea mai multe informatii privind castravetii de mare in tratarea sinuzitei cronice?

    0
    0

  • lucian stoica pe 26 Sep 2008, 12:28
    Sinuzita

    Am 40 de ani sufer de sinuzita de la varsta 18 ani sa depistat boala la tomograf. In toti acesti ani am facut antibiotice atat in tara cat si in Italia, si nu au dat niciun randament. Am facut si trat homeopatic tot in zadar. Dupa un timp am facut o ciuperca candida, care persista si in momentul de fata, plus scurgerile nazale nu vor mai curge pe nari. Vor ajunge direct in gat. Laringele va fi infectat tot timpul, si se instaleaza un streptococ hemolitic tip b, sinuzita iti da stari de rau, incat nu mai stii ce boala ai de fapt. NU ne ramane decat sa ne operam intr-o clinica specializata.

    1
    0

  • john pe 16 Sep 2008, 10:37
    Sinuzita

    Medic orl f. bun dr. Sarafoleanu de la Clinica Sf. Maria Bucuresti. Face operatii cu endoscopul.

    0
    0

  • john pe 16 Sep 2008, 10:33
    Tratarea sinuzitei

    Am luat bioparox spray si sinupret. In paralel am picurat in fiecare nara solutie salina si am facut bai calde cu sare grunjoasa.

    0
    0

  • anda pe 10 Iul 2008, 10:11
    sinuzita maxilara

    eu am fost diagnosticata in urma investigatiei cu imagistica cu o sinuzita maxilara,insa singurul simptom pe care al am este durerea de cap si lipsa de concentrare ,sincer nu stiu ce sa mai fac ,sunt disperata,aceeasta sinuzita maxilara mi-a schimbat viata in rau

    2
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod