Ce este sinuzita?

Cand stranuti, tusesti, iti curge nasul, iar medicamentele pe care le iei pentru a trata "raceala" nu functioneaza, este foarte posibil sa te confrunti cu o sinuzita. Explicata pe intelesul tuturor, sinuzita desemneaza infectia sau inflamatia sinusurilor.
Aceasta inflamatie sau infectie afecteaza nu numai sinusurile paranazale, ci toate sinusurile din cauza unei infectii bacteriene sau virale ori a unei reactii alergice.

Blocajul sinusurilor etmoidal, frontal, maxilar si sfenoidal exercita presiune asupra foselor nazale, provocand aparitia durerilor.


Care sunt simptomele sinuzitei?

Sinuzita apare cand unul sau mai multe sinusuri sunt inflamate

  1. de o bacterie;
  2. de un virus;
  3. ca reactie alergica, producand durere in aria nazala;
  4. de o ciuperca.
Simptomul principal al sinuzitei se manifesta prin senzatia de durere; localizarea acestei dureri depinde de pozitia sinusului afectat:

  • Sinuzita maxilara - afectarea sinusului maxilar produce durere la nivelul dintilor. Obrajii devin sensibili la orice fel de atingere.
  • Sinuzita frontala (deasupra ochilor) - cand fruntea este atinsa sau usor apasata si apare durerea, este foarte probabil ca sinusul frontal (deasupra orbitei) sa fie inflamat.
  • Sinuzita sfenoidala/sfenoidita (in spatele ochilor) - acest tip de sinuzite nu sunt foarte des intalnite; pot aparea dureri de urechi, de gat si, uneori, dureri puternice de cap.
  • Sinuzita etmoidului/etmoidita - aceasta sinuzita se manifesta prin umflarea pleoapelor si a tesuturilor inconjuratoare, insotita de inrosirea si durerea unghiului intern al ochiului.
    Alaturi de aceste simptome mai poate aparea o anosmie temporara (absenta simtului mirosului).


Tipuri de sinuzita

In functie de tipul de inflamatie, sinuzita poate fi acuta sau cronica.


Sinuzita acuta

Sinusul este afectat pe o perioada de maxim 2-3 saptamani. Acesta se produce, de obicei, dupa o infectie virala care determina umflarea mucoasei sinusului ce are drept urmare blocarea uneia sau mai multor cavitati ce se deschid in fosele nazale.

Ulterior, bacteriile care se instaleaza in cavitati incep sa se multiplice, dand nastere infectiei.

De obicei, simptomele initiale care se manifesta in urma infectiei sunt asemanatoare cu acelea ale unei simple raceli. Daca aceste simptome dureaza mai mult de o saptamana, atunci raceala a avansat la stadiul de infectie a sinusurilor.

Prezenta simultana a simptomelor de mai jos caracterizeaza sinuzitele acute:

  • durere faciala;
  • obstructie nazala;
  • scurgere nazala - rinoree - densa si colorata, de culoarea galben-verde;
  • diminuarea simtului mirosului;
  • tuse, dar nu provocata de astm (in cazul copiilor);
  • febra;
  • respiratie urat mirositoare;
  • stare de oboseala;
  • durere de dinti si/sau de ochi.


Sinuzita cronica

Daca simptomele sinuzitei cronice apar mai frecvent sau nu sunt vindecate complet, se poate dezvolta o sinuzita cronica.
Sinuzita cronica este des intalnita in cazul persoanelor alergice si al celor care sufera de astm. Inflamatia sinusurilor fetei dureaza mai mult de 8 saptamani.

Prezenta simultana a simptomelor de mai jos caracterizeaza sinuzitele cronice:

  • durere faciala;
  • congestie faciala;
  • obstructie nazala;
  • scurgere nazala densa si colorata/ scurgere nazala decolorata/transparenta;
  • puroi in cavitatea nazala;
  • ocazional, poate aparea febra (mai ales in cazul copiilor).


Conditiile care determina slabirea sistemului imunitar sau care produc inflamatia cronica a mucoasei nazale pot avea la origine o sinuzita cronica. Aproximativ 20% dintre pacientii cu sinuzite cronice dezvolta polipi nazali - proliferari, cu aspect de chist, la nivelul mucoaselor nazale. Acestia se manifesta prin rinoree, obstructie nazala si uneori prin aparitia anosmiei temporare.


Dictionar de termeni
(Informatii preluate din "Larousse Dictionar de Medicina": Bucuresti, Univers Enciclopedic 1998; www.universenciclopedic.ro)

  • Sinus - denumire data anumitor cavitati ale organismului.
  • Sinus al fetei - cavitate umpluta cu aer, scobita in oasele capului, ce se deschide in fosele nazale.
  • Sinusul etmoidal - este format din mai multe cavitati sau celule, comunicand intre ele.
    El este sapat in profunzime in spatele radacinii nasului si intre fetele interne ale orbitelor.
  • Sinusul frontal - este scobit in osul frontal, deasupra orbitei.
  • Sinusul maxilar - este scobit in osul maxilarului superior, sub orbita. Prin fata sa inferioara el se afla in legatura cu radacinile celui de-al doilea premolar si primilor doi molari.
  • Sinusul sfenoidal - este scobit in corpul osului sfenoid care inchide in spate fosa nazala.

Articol scris in colaborare cu Dr. Elena Oprea,  medic specialist medicina generala pediatrie

 

Comentariile 51-100 din 129

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sandra pe 9 Iul 2008, 15:53
    sinuzita

    oameni buni am avut sinuzita dar am fost la doctor si mi-a trecut:dr TOMESCU LIA SPITALUL COLTEA BUCURESTI CEA MAI BUNA IN DOMENIU

    3
    0

  • Reli pe 15 Iun 2008, 10:04
    D-na

    Si eu sufar de sinuzita cronica de multi ani. Pe mine ma ajutat foarte mult tratamentul dat de un medic homeopat, si va pot spune ca am incercat multe variante (medicina clasica, apiterapie, fitoterapie, medicina traditionala chineza). Din pacate eu nu locuiesc in Ro si nu am continuat acel tratament. Oricum ceea ce ma ajta acum este sinupretul, septilinul (care e un imunondulator de exceptie si care trebuie luat cel putin o luna pt a vedea rezultate) iar pt dureri foarte eficienta este varza pusa in comprese, cite-o frunza zdrobita si incalzita pe frunte sau pe sinusul dureros. Intr-adevar, sinuzita este o boala despre care pana in prezent nu se stie foarte multe, de aceea nu prea exista tratament eficient. Inca nu sunt intelese complet mecanismele care duc la aparitia si intretinera ei. Oricum tratamentele alopate si alternative nu fuctineaza la toata lumea la fel de aceea trebuie incercat individual tot ce se poate si a gasi ceea ce functioneaza. La uni oameni da rezultate foarte bune operatia, daca a facuta cum trebuie si e urmata de un tratament corespunzator. Imunitatea organismului e foarte importanta de aceea pe langa orice altceva trebuie marita imunitatea (septilin, echinaceea, gheara mitei sunt prepartate care ajuta imunitatea, plus sport si o dieta cit mai bogata in vegetale) si sa nu uitam ca atunci cind corpul e intr-o lupata permanenta cu o problema pierde multe vitamine si minerale de aceea ar trebui sa luam si suplimente alimentare care sa ne ajute in aceasta parte (vitamine- minerale sau spirulina, gel aloe vera, miere si laptisor de matca). Va doresc sanatea la toti si nu pierdeti speranta pt fiecare trebuie sa existe un tratament care sa functioneze cit de cit si care sa va imbunatateasca calitatea vietii.

    1
    0

  • Mariana pe 11 Iun 2008, 10:15
    sinuzita

    Stie cineva programul de lucru la cabinetul privat al dr. Marcel Cosgarea. Si cat costa o operatie de sinuzita cu endoscopul?

    0
    0

  • DD pe 25 Mai 2008, 22:19
    APA DIN SALINA

    Apa din salina se picura in fiecare nara de 3ori/zi timp de cateva luni. (Ustura foarte tare!)

    0
    0

  • anix78 pe 9 Mai 2008, 14:01
    Sinuzita

    Un doctor foarte bun in tratarea sinuzitei este prof. dr. vasile ciuchi de la medicoclinique bucuresti, str.visarion nr 9.consultatia e 120 lei noi. Succes! Mie mi s-a recomandat o antibiograma pt a depista exact antibioticul care merge sau daca nu operatie!

    0
    0

  • cristian guci pe 18 Apr 2008, 22:39
    Castraveti de mare

    Acum 2 zile am fost la Dr. Stanescu Eugen din Constanta, clinica ProVita. Mi-a administrat cate o picatura in fiecare nara dintr-o solutie preparata personal, din castraveti de mare si plante. Dupa doua ore a inceput sa imi curga nasul intr-un ritm pe care nu mi-l puteam inchipui. Toata ziua am stat cu servetele la nas, secretia fiind galben-verzuie. Durerile au inceput sa dispara de astazi. Din ce am auzit si de la alte persoane, castravetii de mare au un efect puternic si imediat asupra acestei boli, asa cum v-am descris mai sus. De vazut evolutia pe termen lung. Va recomand sa il cautati pe Dr. Stanescu in Constanta, mai ales ca este o alternativa la antibioticele pe care le-am luat atatia ani si acum se vad urmarile. Va doresc sanatate tuturor!

    7
    0

  • NELYCA pe 14 Apr 2008, 14:07
    SINUZITA FACIALA

    TRATAMENT NATURIST CU BITTER SUEDEZ, COMPRESA CU ALIFIE DE GALBENELE SI HREAN RAS PUS INTR-O BUCATA DE MATERIAL DE CULOARE ROSIE (NEAPARAT) SI APLICAT PE ZONA INFECTATA.

    0
    1

  • RODICAGHE pe 10 Apr 2008, 18:03
    SINUZITA

    TRATAMENT CU PROPOLIS

    5
    1

  • cristina pe 17 Mar 2008, 18:39
    Sunt disperata

    Au inceput dureri de piramida nazala acum 3-4 ani nu am dat importanta era vorba despre sinuzita, au inceput apoi infectiile la dinti apoi la o extractie de molar mi s-a scos si o bucata din gingie ma simt mutilata va rog as vrea tratament naturist, multumesc.

    2
    0

  • larisa1985 pe 17 Mar 2008, 10:55

    Ar trebuie sa va mergeti la medic... de tratat se trateaza, insa numai un spacialist iti poate spune de cale sa alegi (medicamente, interventie chirurgicala etc).

    0
    0

  • georgescu maria pe 17 Mar 2008, 10:27
    Se trateaza sinuzita sfenoidala ?

    Va rog sa ma informati unde sa ma duc pentru a ma trata de sinuzita sfenoidala multumesc din inima anticipat

    5
    0

  • elena ionescu pe 16 Mar 2008, 14:37
    Sinuzita

    Eu am mai incercat cu saculeti de panza in care am pus sare de muraturi (grunjoasa) trebuie sa fie destul de calda sarea cat sa suporte fruntea si pometii. Dupa 5-6 aplicari am inceput sa elimin pe gura si nas secretii cam de consistenta icrelor de culoara verzuie. Pana acum nu am auzit pe cineva sa fi scapat de aceasta boala nesuferita ! Tuturor multa sanatate !

    0
    0

  • cristian pe 7 Mar 2008, 23:32

    ... eu o sa incerc acum cu acest medicament (SINUclean) sprai nazal, stie cineva daca functioneaza?

    0
    0

  • Marius pe 11 Feb 2008, 11:21
    Sinuzita maxilara

    Pt sinuzita maxilara , incercati NASODREN sau http://www.aviva.ca/shop/products.asp?itemid=968&catid=327 sau si mai bine http://www.aviva.ca/shop/products.asp?itemid=2467&catid=192 , problema e ca la noi in tara inca nu se gasesc produsele acestea si daca vei vrea parerea unui doctor specialist o sa iti spuna sa faci punctii, ceea ce nu va sfatuiesc sa faceti pt ca oricum dupa 3-4 ani sinuzita revine :)) good luck

    1
    0

  • nani pe 30 Ian 2008, 18:55
    Intrebare

    Va rog sa-mi spuneti si mie, sinupret solutie se pune in nas sau se inghit picaturile? In prospect nu scrie ca s-ar pune in nas... dar am inca indoieli privind modul de administrate.

    0
    0

  • bunica47@yahoo.com pe 25 Ian 2008, 11:46
    Pentru sinuzita

    Am si eu o fetita a carei imunitate a scazut mult dupa ce in 2007 a avut varicela in luna februarie si de atunci a avut o multime de complicatii. In luna decembrie avea dureri mari de cap si sinusurile frontale si maxilare inflamate era perioada sarbatorile cand stiti cum e sa cauti un medic si sa fi in spital, si atunci am mers la framacia naturista unde spunindu-le simptomele mi-au recomandat cateva produse: picaturi nazomer, inhalatii cu ceaiuri de plante, argila comprese si renumitul produs noni sirop, care inca nu l-am cumparat, dar am folosit nurofenul sirop, pentru dureri si inflamatie de la medicul orl-ist, si de la naturisti exceptionalele lumanari tade care i-au facut foarte bine extragand infectia si tumefierea fetei, vi le recomand tuturor le primiti la magazinele naturiste si aveti si o brosura cu poze si explicatii. Sunt bune pentru multe tipuri de infectii si dureri. Va doresc multa sanatate tuturor si sa va fie de folos.

    1
    0

  • tuturina pe 22 Ian 2008, 14:51
    Cum se poate trata sinuzita

    Am facut in adolescenta un tratament cu castraveciori de mare. Au un gust foarte rau dar sunt foarte buni, nu am mai avut probleme cativa ani buni. Se storc picaturi din castraveti si se amesteca cu o parte vitamina A, pentru ca arde cavitatea bucala altfel. Insa nu am mai reusit sa gasesc acei castraveciori. Din pacate sinuzita mea a recidivat si am niste dureri mari de cap, imi preseaza pe ochi. Am facut tratament cu zinat si mi-a trecut pentru o luna, dar degeaba. Nu stiu de ce nu face nimeni acea solutie cu castraveciori ca e foarte buna, la plafar undeva trebuie sa mai gasesc remediul asta, ca mor de dureri de cap. Imi mai amelioreaza durerea crema saliform, e buna si ieftina.

    1
    0

  • alexandra pe 17 Ian 2008, 11:48
    Chist sfenoidian

    De 13 ani ma lupt cu o durere de cap pulsatila. Am pus-o pe seama rinichilor desi analizele sunt bune. Am fost diagnosticata cu acest chist sfenoidian... capul pulseaza undeva pe stanga, doare urechea stanga toate acestea de 13 ani. De curand durerile de cap sunt cumplite si cu umflaturi ale arcadelor, cearcane. Nnu vreau sa ma mai vad. Am facut RMN, tomograf, antibiotic cefort 21 de zile, sinupret, igiena nas cu sterimar si flixonase. Stie cineva un medic bun... o operatie poate pune capat acestui calvar??? Toti gasesc cate ceva dar nu fac nimic decat sa ceara bani... e jalnic!!!! .

    0
    0

  • marius pe 13 Ian 2008, 11:36
    Sinuzita

    Pe la 20 de ani am descoperit ca am probleme de miros. A fost primul lucru care m-a alarmat, am descoperit ca nu respir prea bine, ca am deviatie de sept, rinita, vegetatie si alte chestii ce implica caile aeriene superioare. Am ajuns la operatie pentru deviatie, tratament si cam ineficient. Dupa vreo 4 ani m-am operat derinita hipertrofica, cred ca este mai bine dar nu prea sunt multumit. Fara sa par pesimist cred ca este ceva de care nu prea mai scapi de cat doar in conditii de laborator. Parerea mea e ca ajuta sa faci sport, sa ai grija de imunitate, mers la mare si ceva medicamente dar fara abuz, nu faci de cat sa slabesti organismul. Sanatate multa.

    0
    0

  • vali pe 5 Ian 2008, 14:37
    Sinuzita

    Sufar de sinuzita, recomand tinerelor sa se ingrijeasca, sa poarte caciuli, deoarece este naspa.

    0
    0

  • mihaela pe 21 Dec 2007, 12:46
    Sinuzita frontala si maxilara

    Eu am luat saptamani la rand antibiotice (avalox) si cutii de sinupret si am descarcat zeci de doze de solutie nazala, am facut operatia inclusiv deviatia de sept....toate astea in iulie. Mi-a luat 2 luni sa-mi revin si acum (decembrie) a revenit, blestemata asta de sinuzita nu se vindeca acum trebuie sa ma operez din nou. Urati-mi sanatate de Craciun!

    0
    0

  • zaza viorica pe 28 Nov 2007, 22:25
    Sinuzita cronica

    Poate stie cineva o clinica buna, un medic bun din Bucuresti ptr. tratarea sau macar ameliorarea acestei afectiuni, imposibil sa nu existe ceva. Azi am cumparat doua cutii de sinupret, voi incerca. A facut cineva instilatii cu apa sarata ?

    0
    0

  • andra pe 10 Nov 2007, 11:43

    am sinuzita cronica de 5 ani,si am luat o groaza de antibiotice augmentin,zentel,paracetamol sinus nu mai stiu ce sa fac

    0
    0

  • raduelena pe 8 Nov 2007, 20:27
    sinuzita maxilara

    am fost la medic pt ca am urechile infundate rau si a zis ca am sinuzita maxilara mi-a dat un antibiotic fromilid dar le am mereu infundate va rog spuneti mi un remediu

    0
    0

  • citaru pe 31 Oct 2007, 14:20
    sinuzita

    de la sinuzita poate sa te doara ceafa ?

    0
    0

  • ali pe 25 Oct 2007, 17:41
    tuse productiva

    cred ca in urma operatiei de polipi la copilul meu de 3 ani ,acesta a facut sinuzita. e adevarat, se poate?

    0
    0

  • eugenia pe 17 Oct 2007, 09:11
    ps

    ce medicamente se prescriu pentru ca am luat de toate si nimic...

    0
    0

  • clau pe 15 Oct 2007, 21:54
    ps

    ps. de asemenea. fac mereu febra 37-38... doctorii zic ca-i sinuzita, dar lipsa durerilor si febra sunt simptome atipice sinuzitei...sau nu? multumesc

    1
    0

  • clau pe 15 Oct 2007, 21:45
    sinuzita sau nu?

    salut, din cate am auzit, sinuzita presupune dureri ingrozitoare de cap. la mine nu exista absolut nici un fel de durere, doar ca imi "curge" puroi in gat... este asta o sinuzita? se manifesta in mai multe feluri?... multumesc

    0
    0

  • bianca pe 7 Oct 2007, 14:58
    sinuzita maxilo faciala

    Eu am sinuzita maxilo faciala dar nu m-au durut pometii obrajilor de fapt nici nu am stiut ca o am.am facut-o din cauza unei carii dentare iar orl-istul a zis ca daca tratez cariile trece

    0
    0

  • Grosu Nicoleta pe 2 Oct 2007, 14:45
    Sinuzita maxilara cronica

    pot sa ma mandresc ca miau descoperit si mie aceasta ''frumoasa'' boala .....deabia ce am inceput tratamentul ..dar nu din ce mam informat..am auzit ca e apa de ploaie ,si nici pe cineva sa se fi vindecat n-am auzit...e posibila vindecarea?Multumesc frumos...si daca da....cum

    0
    0

  • andreea pe 1 Oct 2007, 13:49
    sinuzita

    va rog scrieti un tratament sigur pt sinuzita pt ca nu mai suport durerile de cap multam

    0
    0

  • seicul pe 8 Sep 2007, 18:05
    doctori

    doctori sunt multi pasivi si numai pe interes!!!

    1
    0

  • carmen pe 4 Sep 2007, 13:41
    despre sinuzita

    Am 27 de ani si am sinutita parca de cand ma stiu.Am facut radiografii...am luat antibiotice...am facut sedinte de aerosoli...nu am constatat nici o imbunatatire,din contra parca e din ce in ce mai rau: pe langa durerile groaznice de cap in ochi,obraji,urechi si ceafa..am respiratie urat mirositoare si senzatia ca imi ingheata nasul...De cateva luni ma simt foarte rau,sunt mai tot timpul obosita,slabita,si am un fel de febra,frisoane...o subfebrilitate mai bine zis ca simt ca ard doar pe dinauntru mai ales in zona capului.Dimineata trebuie sa imi fac o riguroasa toaleta a cailor respiratorii,ca altfel simt ca ma innec in secretiile alea foarte dense.Si parca toate astea nu ar fi deajuns...de la un timp am si un fel de acnee dureroasa care apare mai ales pe obrazul mai afectat sau in ceafa..Eu zic acnee,dar sunt mai cu seama niste"cosuri"care nu se coc,ci se retrag dupa un timp in care sunt dureroase.Am un sistem imunitar foarte scazut si mi-e frica sa nu fac meningita,sau infectia asta sau ce o fi sa nu ajunga cumva la creier...chestie care ar fi fatala.Daca stie cineva ceva despre vreun tratament...va rog din suflet...ca nu-i de joaca...Multumesc,si astept raspuns.Multa sanatate

    0
    0

  • banu oana pe 26 Aug 2007, 22:03
    sinuzita

    Eu am o sinuzita maxilo-faciala de doua luni descoperita dar cred ca o am mai demult.Am dureri groaznice de ceafa niciodata nu m-a durut sub ochi. Am facut tratament cu lekoclar si zinnat dar cred ca degeaba

    0
    0

  • lucian pe 5 Aug 2007, 22:43
    sinuzita maxilara

    am fost diagnosticat cu sinuzita maxilara, dar simtomele mele au fost de durere foarte puternica an gat,expectoratii galben-verzui,durerea si expectoratiile au disparut dupa 10 zile de tratament cu amoxicilina,sinupret metronidazolsi un aerosol olint dar mia disparut simtul gustului si nu am putut manca din cauza unor basici aparute pe limba.are cineva un caz asemanator?

    0
    1

  • Ardelean Delia pe 16 Iul 2007, 08:23
    sinuzita maxilara

    as dori sa stiu daca sprayul IRS19 este eficient in combaterea sinuzitei sau pentru prevenirea ei

    0
    0

  • stanciu_vlr pe 6 Iul 2007, 22:21
    vreau sa stiu cu ce se trateaza imunitatea

    am imunitatea foarte scazuta si racesc foarte repede.va multumesc.

    0
    0

  • luana pe 14 Iun 2007, 11:06
    sinuzita maxilara cronica

    de trei luni ma chinui cu dureri si antibiotice fara nici un rezultat.Imi curge puroi din nas,nu vreau sa ajung la operatie.Poate cunoaste cineva un remediu.

    2
    0

  • luminita pe 7 Iun 2007, 22:47
    sinuzita maxilara stanga cronica

    am un baietel de 7 anisori care sufera de aceasta boala.m-am saturat de puroi in nas.nu stiu unde sa ma mai duc si ce sa mai fac.singurul meu noroc este ca sant din constanta si merg la plaja cu el iar apa de mare ii face bine.recomand tuturor sa vina la techerghiolsa faca plaja pentru ca apa de aici este foarte buna pentru sinuzita.doresc tuturor sanatate.

    0
    0

  • viorica pe 21 Mai 2007, 10:39
    sinuzita maxilara supurata cr stg acutizata

    este foarte complicata si greu de vindecat dupa 8 punctii si internare inca mai am dureri decap si ameteli si iau in continuare medicamente nu mai vreau punctii vreau alte sfaturi

    2
    0

  • Andreea Santin pe 18 Mai 2007, 04:04
    tot sinuzita

    dintr-o sinuzita maxilara bilaterala, am de vreo doi ani dureri puternice de cap la ceafa, cu urechi si gat, nu dispar cu nimic, uneori varsatura in jet, dupa care se mai atenueaza si trebuie sa dorm neaparat. Ameteli, tremuraturi, am 51 ani si parca as avea 130. Cum ma puteti ajuta.

    0
    0

  • mia pe 19 Apr 2007, 07:05
    caut tratament pt. sfenoidita

    am fost diagnosticata in urma rmi cu sfenoidita (sinuzita in spatele ochiului).Am incercat cu antibiotic (amoxicilina), descongestionante, antiinflamatoare (Ketonal).....nu stiu ce sa mai fac.Pe langa dureri mai am si vertij pt. ca imi afecteaza si urehea.

    0
    0

  • hussainaurelia pe 9 Mar 2007, 15:48
    sinuzita

    acum 11 ani sotul meu a facut operatie de deviatie de sept,iarna fiind[decembrie]ptr ca acel doctor nu ia spus ce urmari o sa aiba...a facut sinuzita cronica.

    0
    0

  • Andreea pe 12 Feb 2007, 23:43
    chisturi pe sinusuri

    sorei mele i-au fost gasite la radiografie chisturi pe sinusuri....nici macar nu stiu ce sunt dak sunt periculoase..cum pot fi tratate.......un doctor bun in bucuresti :-( help

    0
    0

  • verapopa pe 9 Feb 2007, 19:31

    Si eu am avut o sinuzita urata acum cativa ani si pentru ca am neglijat-o am ajuns la punctii. Am depistat-o in urma unui control medical pentru ca ma durea capul mereu si fara un motiv aparent. Eu te sfatuiesc sa mergi la un medic ORL-ist dar cred ca si medicul de familie iti poate fi de folos. Daca vrei un sfat pentru acasa inhalatii cu ceai de musetel. Sanatate

    2
    0

  • dana pe 30 Ian 2007, 19:41
    sinuzita

    am uneori dureri puternice de cap, de ochi si urechi. credeti k e sinuzita? cum se poate trata?

    0
    0

  • lucia pe 20 Ian 2007, 01:45
    sinuzita acuta

    am sinuzita acuta de foarte multi ani am dureri de cap aproape zilnic a inceput sa-mi cada si parulasi dori sa ma ajute cineva cu sfaturi despre tratarea boli mele va rog .ajutor'.........

    0
    0

  • monica pe 24 Dec 2006, 21:59
    intrebare

    daca nu se trateaza corespunzator care ar fi urmarile?

    0
    0

  • raluca pe 21 Sep 2006, 22:30
    parerea mea

    si eu am fost diagnosticata cu sinuzita maxilara acutain urma cu 3ani, am urmat un tratament cu oxaciclina, si cu sinuspretsi cu picaturi olint, si am fost ok.pot sa spun ca a ajutat si faptul ca mi-am schimbat locul de munca si am scapat de aerul conditionat.acum de curand m-am angajat in aceeasi companie si din nou au inceput problemele.simt ca ma doare rau nasul si ocazional fruntea.am fost la doctor si mi-a recomandat zinnat ca antibioatic, aulin ca antimflaator si un antialergic.eu am refuzat sa antialergicul, pt.ca stiu ca e de la a.c.in schimb am luat sinuspret in continuare si urmez deja tratamentul de cateva zile si ma simt bine, dar trebuie din nou sa-mi schimb locul de munca.Sanatate!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod