Ce efecte are asupra ta renuntarea la fumat?

A te lasa de fumat nu este un eveniment. Este un proces care implica o serie de reactii pe o perioada mai mult sau mai putin indelungata de timp. O parte dintre aceste reactii sunt de natura psihologica sau emotionala, in timp ce altele presupun simptome fizice ale renuntarii la un drog extrem de puternic, respectiv nicotina.

Severitatea simptomelor fizice pe care le poate experimenta un fumator in perioada in care se lasa de fumat depinde de nivelul de dependenta pe care acesta il are fata de nicotina. Studiile arata ca unul dintre cei mai buni indicatori referitori la gradul de dependenta de nicotina este dat de momentul zilei in care un fumator isi "ia" prima tigara. Cei care isi aprind tigara inainte de a se da jos din pat se afla in gradul cel mai avansat de dependenta si, implicit, vor manifesta cele mai grave simptome in momentul renuntarii la acest viciu. Printre aceste efecte secundare se numara: iritabilitatea, anxietatea, dificultatea de concentrare, nelinistea si durerile de cap.

Multe dintre aceste efecte secundare tin de domeniul paradoxului. Prima doza de nicotina a a zilei stimuleaza creierul si sistemul nervos central, in timp ce dozele urmatoare pot avea efect sedativ. Acest lucru poate explica de ce persoanele care se lasa de fumat sufera, adesea, din cauza a doua tipuri de perturbari ale somnului. Ameteala sau somnolenta din timpul zilei este un lucru obisnuit de care se plang cei mai multi fumatori in incercarea de a renunta la acest viciu. Totusi, in timpul noptii, persoanele care au renuntat recent la fumat pot suferi de insomnie. Lipsa nicotinei isi face cel mai mult simtita prezenta in episoadele insomniace, iar fumatorii simt nevoia efectului tranchilizant al acesteia.

In mod similar, prima doza de nicotina a zilei stimuleaza sistemul intestinal, in timp ce urmatoarele tigari au efectul de a "lenevi" procesul de digestie. Dependenta de un drog cu un asemenea potential de control asupra comportamentului si cu un asemenea efect asupra digestiei poate explica de ce fumatorii care vor sa renunte la acest obicei simt o nevoie atat de acuta pentru dulciuri si mancaruri grase, experimentand, in acelasi timp, efecte de tipul: ameteala, greata, constipatie sau diaree.


Dorinta de tutun - cel mai frecvent si sever simptom al renuntarii la fumat - atinge punctul culminant in primele 24 de ore si se estompeaza in decurs de sapte zile. Apoi pofta de tigara revine in prim-plan si persista pana la opt saptamani, in cele mai multe cazuri. In fapt, se pare ca aceasta pofta de tutun revine periodic, in decurs de noua ani dupa renuntarea la acest viciu.

Desi recurenta, nevoia si pofta de tutun dureaza, de regula, in cea mai intensa forma a sa, de la trei pana la cinci minute. Este mai putin persistenta in primele ore ale diminetii si isi atinge punctul culminant seara. Potrivit unui studiu, aceasta pofta dispare mai repede la fumatorii care renunta brusc la fumat. Cei care renunta treptat, reducand numarul de tigari pe zi, sufera mai mult, deoarece isi "hranesc" suficient viciul incat sa le creasca apetitul pentru si mai mult.

Toate dependentele au, pe langa aspectele fizice, si unele emotionale, psihologice si sociale. Renuntarea la tigari nu numai ca intrerupe administrarea unui drog cerut de organism, dar, de asemenea, scoate din viata unui fumator un obicei adanc inradacinat in activitatile sale zilnice, cum ar fi timpul petrecut la masa, la munca, privind programele televizate etc. Fumatul este un obicei care are conexiuni cu toate aceste obiceiuri si ii creeaza fumatorului ceea ce el numeste "un anumit stil de viata".

Totusi milioane de persoane reusesc sa renunte la acest viciu persistent si care se insinueaza in toate aspectele vietii... Un studiu american a contorizat esecurile si succesele inregistrate de un grup de 183 de barbati si femei care s-au lasat de fumat, ajungand la unele dintre cele mai interesante concluzii. Astfel, cercetatorii au concluzionat ca cele mai periculoase amenintari ale abstinentei sunt: consumul de alcool, in special in compania persoanelor care fumeaza, relaxarea dupa masa, presiunea si frustrarea manifestate la locul de munca, perioadele de plictiseala sau de depresie.
Cercetatorii au pus la punct patru tipuri de strategii pentru a contracara aceste situatii de risc ridicat:

Evitarea. In primele saptamani dupa renuntarea la fumat, este preferabil si recomandabil sa eviti orice fel de petreceri sau situatii care implica fum de tigara sau intalniri cu fumatorii. Pentru a elimina tentatia de a fuma dupa masa, ridica-te imediat dupa ce ai terminat de mancat.

Evadarea. Ia o pauza in cadrul unei intalniri foarte stresante. Daca la vreo petrecere exista ghinionul sa stai langa fumatori, schimba locul si indeparteaza-te de acestia. Nu te risca si nu comanda bauturi alcoolice. Tutunul si bauturile alcoolice merg "mana in mana". In plus, de vreme ce pofta de tutun apare in "valuri", daca scapi de tentatie pentru cateva minute, poti preveni o cadere.

Distragerea atentiei. Cand pofta subita il "loveste" pe un fost fumator, acesta nu are nici o sansa de a scapa de ea - spre exemplu, cand conduce masina - decat daca isi concentreaza atentia asupra altui lucru in afara tentatiei de a fuma. Un fost fumator din studiul mai sus-mentionat a descoperit ca mormaitul sau fredonatul unei melodii il ajuta sa se concentreze asupra altui lucru decat nevoia de tigara, "anihiland" astfel tentatia. Alte persoane se gandesc la ceva placut, cum ar fi concediul sau o vacanta.

Intarzierea. Daca te apuca pofta, asteapta cinci minute si apoi gandeste-te daca e cazul sa fumezi sau nu o tigara. Este mai usor sa spui "Nu" pentru cateva momente decat pentru totdeauna...

Aceste strategii reprezinta prima linie de aparare in fata unei caderi in patima tutunului. Dar un fost fumator are nevoie, in plus, de un sistem de aparare in profunzime, care sa il ajute sa faca fata, in special, emotiilor negative, cum ar fi frustrarea, anxietatea, depresia. Aceste emotii au darul de a atrage "cheful" de tigara si de a marca (re)caderea in obiceiul fumatului. Iata cateva alte strategii suplimentare, de profunzime, care au fost aplicate pana acum cu succes de catre fostii fumatori:

Imaginarea. Unor fosti fumatori li se pare utila imaginarea unor plamani innegriti de tutun...
O astfel de imagine inspaimantatoare se pare ca da rezultate in cazul anumitor persoane, care devin astfel mult mai constiente de importanta de a duce un stil de viata sanatos.

In ceea ce ii priveste pe altii, acestia prefera sa isi imagineze ca, o data cu renuntarea la acest obicei, au devenit persoane mai sanatoase, mai active si care reusesc sa respire cu mai putina dificultate, ceea ce nu poate fi decat un gand multumitor si imbucurator.

Dialogul interior. Cand simti ca te-a "lovit" tentatia, incearca sa identifici sursele care iti provoaca stresul, intrebandu-te: "Ce se intampla in acest moment? Ce vreau cu adevarat de la situatia asta?". In loc sa gandeasca lucrurile in profunzime, identificand problemele, foarte multi fumatori prefera, atunci cand se confrunta cu situatii stresante, sa se refugieze imediat in siguranta pe care le-o ofera tigara.

Substituirea. Incearca tehnica respiratiei profunde sau a relaxarii musculare progresive - s-ar putea sa o gasesti utila. In timp ce pentru tine s-ar putea sa functioneze aceasta strategie de relaxare, pentru alte persoane sunt mult mai potrivite activitatile fizice accentuate: jogging-ul, fitness-ul, gasirea unei preocupari, gen gradinarit etc.

Astfel de persoane marturisesc ca se simt mult mai bine avand preocupari care sa le ajute sa uite de pofta de tutun si care le ajuta sa isi mentina un ritm al vietii cat mai activ si, implicit, cat mai sanatos. Si, pentru ca tot am amintit de un stil de viata sanatos, se pare ca "rontaitul" unor alimente cu un aport scazut de calorii te poate ajuta in demersul tau: cum ar fi telina, morcovii sau semintele de floarea soarelui.

Testele au indicat faptul ca nicotina "amortizoare", ingerata pe cale orala in doze mici si care echivaleaza cu fumul inhalat in timpul fumatului pasiv, ii poate ajuta pe fumatori sa renunte, treptat, la acest viciu. Doctoul iti poate prescrie o reteta pentru guma de mestecat continand astfel de doze de nicotina.
Costul este relativ accesibil si il poate ajuta pe un fumator care a ajuns la 20 de tigari fumate pe zi sa "reziste" timp de 10 zile.

Cum faci fata esecului

Din nefericire, foarte multi fumatori cedeaza ispitei la un anumit moment dat si, de foarte multe ori, o singura tigara fumata poate insemna infrangerea totala, reapucandu-se in mod constant de fumat. Diferenta dintre persoanele care reusesc, pana la urma, sa renunte definitiv la fumat si cei care nu reusesc acest lucru o reprezinta capacitatea lor de a face fata esecului. Tentatia exista la tot pasul si, daca faci o miscare eronata, nu te concentra asupra greselii facute, ci asupra numarului de tigari pe care nu le-ai fumat. Apoi adreseaza-ti aceasta simpla intrebare: "O sa las o singura greseala sa stearga acest record indelungat si obtinut cu atata truda?"...

Ceea ce trebuie sa stii este ca nu exista un singur motiv pentru care te apuci de fumat, cum nu exista o singura modalitate prin care te poti mobiliza sa renunti la acest viciu si obicei atat de bine inradacinat in stilul tau de viata. Este posibil ca unele dintre principiile de baza pe care ti le-am expus mai sus sa functioneze in cazul tau, asa cum iti poti gasi propriile modalitati de evitare a fumatului. Oricum ar fi, este cazul sa te pregatesti pentru implementarea unui nou obicei, mult mai sanatos - al renuntarii la fumat.
 

Comentariile 51-100 din 303

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 21 Iun 2012, 11:48
    la urgente...si in strainatate

    salut!am fumat de la 26 de ani pana la 32 de ani.la 26 de ani m-am apucat de acest marsav viciu din prostie,am fost provocata de un coleg ca nu am curaj.acum,la 32 de ani,am deja o luna si 2 zile de cand nu mai fumez(1 pachet pe zi).cum asa?locuiesc in alta tara si intr-o zi m-am trezit cu dureri de cap groaznice,cumplite si varsaturi,si o gura de apa varsam,am ajuns la urgente cu galeata dupa mine,mi-au facut aia 3 injectii si m-au trimis acasa.din acea zi nu am mai pus tigara in gura,ma rugam la Dumnezeu sa ma ajute sa n-o mai fac si m-a ajutat sunt convinsa de asta.la mine tot raul a fost spre bine.nu-mi spusese nimeni ca era din cauza tigarilor,pur si simplu asa am simtit eu si de atunci nu le-am mai putut suporta.sunt constipata rau de tot,somnoroasa,si nu ma pot concentra,dar asta e nimic pe langa cat de plina de energie ma simt prima jumatate de zi.nu m-am ingrasat de loc,am slabit,imi sunt hainele largi si ma simt eu mai slaba.sa va ajute Dumnezeu sa va lasati si voi!Doamne ajuta!

    2
    8

  • Sergiu pe 28 Mai 2012, 21:45
    SAlut

    eu am 22 de ani si am fumat de la 13 ani , am vreo 7 ani de cand umez pachetu pe zi .... si brusc pe 25 mai am zis gata .... nu ma intrebati dc... ci doar miam zis stop si am aproape 1 sapt si ma simt bine....

    3
    2

  • andrei pe 21 Mai 2012, 11:16
    prostii

    sa te lasi de fumat nu tine de evitare, de abstinenta de la lucrurile care mergeau "mana in mana" cu tigara , asa cum spun mai sus. pur si simplu trebuie sa ai vointa. Am fumat 6 ani cate 1 pachet minim pe zi din data de 5 mai m-am lasat cand am spus la o bere ca nu mai fumez deloc. De atunci nu am mai pus tigara in gura. Adevarat, am simtit nevoia si cateodata inca o mai simt dupa cateva beri bune, dar daca ai vointa trece usor. Motivul care m-a facut sa pun acest post este urmatorul: NU TREBUIE NEAPARAT SA VA FERITI DE PRIETENII CARE FUMEAZA. Nu are nici o legatura. Din puncul meu de vedere este mai bine( pentru mine a fost) pentru ca mi-am dat seama ca , desi cu bere, cafea si prieteni fumatori in jurul meu am foarte mari sanse sa ma las definitiv. Mult noroc!

    7
    0

  • florin pe 5 Mai 2012, 23:35
    m am lasat

    nu mai fumez de o luna si ceva am citit cartea despre care se tot vorbeste,am citit de 3 ori cred,nu cred ca te poti lasa cand citesti ceva ce stii si tu e vb de o boala care nu se trateaza cu o carte...eu am fost la medic,am luat Champix si dupa vreo2sapt dde medicamente am inceput sa ma las..am vreo5saptamini,eu nu am simtit chestiile cu transpiratia si visatul si de astea... nu maa dor gambele asa tare...incep sa maninc dimineata,probabila am puss vreo3kg,dar incerc sa maninc mai putin,sau macar mai usor inainte aveam tensiune 170 cu 100,acu am140 cu 80,inca nu simt niste schimbari f mari,ma simt putin mai bine daca vreti sa va lasati mergeti la medic,mai ales ca medicamentele sint gratuite...restul e vrajala,le am incercat pe toate..

    1
    3

  • Iulia pe 30 Apr 2012, 13:53
    Va rog sa-mi scuzati greselile de ortografie din postul de jos

    din postul de jos :-)

    1
    1

  • Iulia pe 30 Apr 2012, 13:50
    Fumatoare de 16 ani si de la 16 ani

    Am incercat sa ma las in mai multe ocazii si am recazut. Am incercat metoda vointei, cartea lui Alen Carr (de 2 - 3 ori), substitut de nicotina (plasturi, gume). Am mai mult de doi ani de cand m-am lasat. Ma-m lasat din motive religioase (in Vinerea Patimilor din Saptamana mare. Voiam sa fac si eu ceva pentru Hristos). Nu am suferit de anxietate, nerviosism sau aaltele. Nu am mai suferit nici o tentatie. Si pana in ziua de azi nu am avut nici o recadere. Va doresc o zi buna

    3
    6

  • Timea pe 25 Apr 2012, 16:58
    Totul este sa ai vointa!!!

    Dupa numeroase tentative de-a lungul anilor,pot spune ca in sfarsit am reusit de scap de acesta oribila dependeta.Mai exact,astazi se implinesc 9 luni de cand nu am mai pus tigara in gura si va spun cu mana pe inima ca e SUPER!!As vrea si eu sa va dau cateva sfaturi:faceti multa miscare,evitati o perioada alti fumatori,consumati multe lichide si binenteles, pastrati-va vointa!Aaa da,si cititi si cartea lui Allen Carr,pentru un plus de stimulare psihologica.Mult succes tuturor ;)

    6
    2

  • evalazar pe 19 Apr 2012, 13:39
    fara tigari este bine!

    am implinit pe 10 aprilie un an de cand nu mai fumez ! Pur si simplu am si uitat cum era sa fiu fumatoare .Cu toate retinerile de la mancare , fara nicotina , m-am ingrasat 18 kg in 11 luni. Abia in a 12-a luna , metabolismul s-a stabilizat si am dat jos 4 kg. Mananc salate ,lactate , carne slaba la gratar si miscare usoara mers 3-6 km pe zi. Abia dupa ce voi mai slabi 10 kg am voie la sala. Altfel , imi distrug gleznele , genunchii si coloana.

    6
    1

  • fumator10ani pe 23 Mar 2012, 17:27
    după Craciun

    după Craciun pe 27.12.2011 m-am lăsat pur si simplu de fumat. am fumat 10 ani. acum s-au facut 3 luni de cand m-am lăsat , sper din tot sufletul să reusesc sa ma las definitiv. Daca vrei cu adevarat sa te lasi de fumat POȚI nu este ceva imposibil. Succes!

    3
    0

  • carmen pe 8 Mar 2012, 22:07
    7 saptamini fara tigara

    se poate . 5-6 pahare de apa pe zi plus ceai verde : rezultatul = 7 saptamini de cind nu mai fumez si nici un kg in plus . bafta tuturor

    3
    0

  • Mihai pe 5 Mar 2012, 23:22
    ameteli

    am 10 ani si de cand fumez,am incercat sa ma las de fumat de nenumarate ori dar problema este ca am ameteli si nu stiu ce sa fac.de exemplu.ieri seara a fost o incercare sa ma las.terminasem tigarile si aveam bani ca sa imi cumpar un pachet dar nu mi-am cumparat.a fost bine decat ca am fost un pic nervos dar deci in rest ok.azi dimineata m-am trezit cu ameteli efectiv eram constient dar abia ma ridicam un pic si picam la loc.nu imi treceau deloc .daca are careva aceleasi simptome sau are un raspuns ce sa fac?exista antibiotic sau nu stiu.va multumesc.astept un raspuns cat mai repede posibil

    5
    0

  • Coriolan pe 24 Feb 2012, 08:42
    Fumatorul anonim

    Am fumat 15 ani. Daca mergeam la bere fumam acolo un pachet in vreo 4 ore... Intr-o duminica, cand eram mahmur m-am lasat. Ma tot mir si acum cum de am reusit. Am aproape 2 saptamani si sper sa continui. Momentan nu mi se pare greu, dar nu stiu ce urmeaza. In primele zile, cand simteam nevoia sa fumez ma duceam si beam un pahar cu apa sau ma jucam cu fiica-mea.Nu am renuntat la celelalte obieciuri.Beau cafea fara probleme.Mai greu a fost intr-o zi cand am desfacut o bere.Dar pe urma am mai baut si in alte zile o bere sau doua si nu a mai fost asa greu.In opinia mea trebuie sa confruntati niste situatii in care de obicei ati fi fumat.Prima data e mai greu, dar pe urma daca va obisnuiti si in ipostaza de nefumator devine tot mai usor si scapati de nevoia de a fuma.

    13
    0

  • jaquelin pe 23 Feb 2012, 11:40
    am reusit de aproape 4 luni

    fumam de 7 ani, m-am lasat de tigari in urma cu 4 luni si eu consider k am reusit,In primele zile innebuneam ,in prima saptamana eram mandra de mine ptr k obtinusem ceva greu de imagimat,o luna bine...,a 2-a binisor ,dar a treia imi venea sa manc tigarile si neaprinse,acum merg spre a 4-a luna si deja sunt o INVINGATOARE.

    9
    2

  • aurel candea pe 23 Feb 2012, 09:42
    R.I.P 20 02.2012 "Luky Strike

    Dupa titlu va dati seama ca tigarile mele preferate se vor odihni in pace din punctul meu de vedere.Nu am decat trei zile de cand nu am mai fumat,mai pufai din tigara electronica la cafea sau dupa masa dar tot mai rar si din ea.Credeti ca am reusit?Primele doua zile au fost un calvar,eram in fiecare clipa pe punctul de a aprinde o tigara dar in primul rand m-am rugat la Bunul Dumnezeu sa-mi dea putere si se pare caasta s-a intamplat.

    7
    3

  • monica pe 19 Feb 2012, 11:46
    ce efect are asupra ta renuntarea la fumt?

    m-am lasat de fumat chear de ziua sotului meu,el este plecat din tara si m-am gandit ca este cel mai frumos cadou pe care as putea sa i-l fac.au trecut 10 zile fara tigari si imi e bine nici nu vreau sa ma gandesc ca as putea sa-i iau cadoul inapoi ma simt foarte bine nu pot sa spun ca e foarte usor de maine o sa merg la sala SUNT FERICITA SI MANDRA DE MINE la anu de ziua sotului meu o sa sarbatoresc si eu sigur..........UN AN FARA TIGARI ......MINUNAT NU?

    11
    1

  • tudor sorin pe 19 Feb 2012, 03:29
    allen carr

    Nu am renuntat la nimic ci doar am scapat din capcana fumatului de patru luni; Am 43 ani si fumam de la 20 ajungand in final la 2-3 pachete pe zi de.Probabil daca nu citeam cartea lui allen carr nu as fi reusit niciodata .Recomand este uimitoare . Am castigat in primul rand sanatate,libertate de adictie si o mica avere pe care o dadeam in fiecare luna .Cartea o gasiti free pe net( In sfarsit nefumator) metoda usoara a lui Allen Carr. Chiar functioneaza .Bafta tuturor

    8
    3

  • Catalin M. pe 9 Feb 2012, 00:05
    Ori ele pe mine ori eu pe ele.

    Am fumat 20 de ani. am ajuns la peste 20 de tigari pe zi. Cu ceva timp in urma am cumparat tigare electronica. Fara sa fac reclama dar din momentul in care am inceput sa o folosesc nu m-am mai atins de tigarile obisnuite. Dar aceasta a durat doar 4 zile.Pentru ca intr-o seara am zis "STOP". Si la una si la cealalta. Brusc, fara motiv. Si acum am deja 4 zile de cind nu fumez din tigarea electronica si 10 zile de cind nu m-am atins de tigari normale. Totodata am renuntat la tot ce obisnuiam sa insotesc o tigare: cafea, bauturi racoritoare cofeinizate chiar si bauturi alcoolice. Apa si ceai. Sper din tot sufletul sa pot rezista cit mai mult si sa devina obisnuinta acest fapt. Succes tuturor celor ce doresc sa renunte la acest viciu si sanatate multa.

    13
    1

  • eugen pe 2 Feb 2012, 18:39
    bautura si tigari

    reteta succesului,ce aleen ce alte carti,beti votka intr o seara fumati 2 pachete de tigari.dupa aia zaceti 3 zile de nu va vine nici sa vedeti o tigara.bine treb sa si fiti hotarati sa vreti si dupa trei zile nu iti treb decat un pic de vointa,fara rauri fara dureri,fara abstinenta.stiam de mult ca intr o zi asa o sa renunt.acum am 5 zile si sper sa renunt la ele.cu toate ca as trage o tigara da e bine asa si mi ar parea rau acum dupa 5 zile de stat.daca ma apuc iar trebuie sa ma imbat haha .badeaeugen1984@yahoo.com.daca vreti sa stiti daca a dat reteta roade pana la capat

    6
    1

  • jon pe 28 Ian 2012, 13:16
    fumatul nu e chiar`` `cum ````crezi

    unii oameni cand ii aud ca "vai da ce bn ma simt de cand am renuntat la fumat vaii ce bine e e alta viata"problema ca creerul subconstientizeaza cele auzite gen "daca te lasi de fumat devii mai sanator "cum ai zice daca te lasi de fumat devii superman"prostii INTRADEVAR E MAI BN SA NU FUMEZI DAR TO TUSI NU EXAGERATI gen vaii sotia mea ma iubeste mai mult ca nu mai fumez !!!!prostii!!!!

    7
    14

  • macovei ion pe 22 Ian 2012, 20:40
    victoria cu mine insumi

    pot sa zic ca sunt cel mai fericit om din lume pentru ca am reusit sa inving cel mai dezgustator viciu din lume. am deja doua saptamani de cand nu mai fumez si sincer degust rezultatele. primul si cel mai important este sanatatea pentru ca ma simt extraordinar, al doilea rezultat simt ca sotia este mult mai atrasa de mine si pot sa zic ca sunt fericit iar ultimul lucru si cel mai vizibil, de cand nu mai fumez pun in fiecare dimineata 11 roni insemnand pretul unui pachet de tigari intro vaza si deja am aproximativ 160 roni, lucru care ma motiveaza si tot odata ma ambitioneaza, vazand cate lucruri poti pierde din cauza unui viciu. va rog pentru voi o faceti si credetima ca merita din plin. RENUNTATI LA FUMAT PANA NU ESTE PREA TARZIU

    14
    4

  • Ovi pe 15 Ian 2012, 15:03
    fara tranzit intestinal daca nu fumez

    Exact daca nu fumez, sa ziceam chiar o luna, incep sa ma constip treptat si foarte tare si asta datorita efectelor nicotine care au un efect benefic asupra intestinelor... cu miere si cieauri si prostii... ma ajuta dar intr-o anumita masura, cred ca trebuie sa ma apuc iar de fumat ca sa pot sa am un tranzit intestinal normal, macar o tigara pe saptamana. Daca stiti un remediu care v-a ajutat sa ziceti :D ciao si sanatate !

    7
    8

  • di pe 10 Ian 2012, 19:14
    multa vointa!!!

    am 2 saptamani de cand nu mai fumez(fumez acum tigari electronice...nu vreau sa fac nicio reclama)si vreau sa va spun ca eram un fumator convins , am fumat 22 ani si in ultimul timp 30 tigari pe zi.sper sa ma tina si cat de curand sa las si prostiile astea electronice.

    3
    4

  • lucyk pe 9 Ian 2012, 00:47
    fara tigari

    fumez de 8 ani jumate.... am tot incercat sa ma las fara rezultate....intr-o seara m-am imbatat si leam promis celor cu care eram ca de maine nu o sa mai fumez. . toata lumea radea de mine si eu radeam . am 5 zile de cand nu am fumat cu toate ca am stat langa fumatori mi-a fost greu dar sper sa fiu tare.... va urez sanatate si plamani curati!!!

    7
    1

  • Gabby pe 6 Ian 2012, 22:39
    Am reusit!!!

    Buna ,numele meu este Gabby si fumez ,scuze am fumat ,timp de 23 de ani.Si am fumat din placere ,din pasiune aproape cate un pachet la zi.Nu m-a interesat niciodata parerile celor din jur nefumatori ,gandeam eu ca ei nu pot sa se bucure de asa o placere.Prietenii mei imi tot spuneau cazuri si cazuri de boli si bolnavi datorita fumatuli ,inclusiv o matusa a mea a decedat de cancer pulmonar fumatoare fiind.Am zis niciodata nu las tigara!!Si ????Mi-a trebuit un sigur exemplu.eram in emergency room cu cineva ,vine salvarea aduce un barbat tanar cu stop cardiac ,mai face unul acolo in ochii mei ,vad toata operatiunea de salvare ,vad cu omul practic sarea pe acel pat la socurile de resuscitare ,vad cum incet incet revine la viata.La cateva zile vizitez persoana cu care eram la spital si ..dau de ,,prietenul,,meu cel cu infarctul.Il salut urandu-i viata lunga si el imi spune Fara tigari!!!Intr-o zi ele te vor ucide ca si pe mine.Si atat a fost .Am lasat tiigarile brusc .Pe 31 am zis gata este ultima si asta a fost.Mai simt eu ameteli ,dureri de cap ,dar or sa treaca.Important ca am facut public ,intre prieteni ,intentia mea ,s-au pus si pariuri ,Greu de crezu!!!!!Si iata ei ma incurajeaza mereu !!Simt ca am castigat o mare lupta !!!Lupta cu un dusman invizibil care te face safii dependent de el fir-ar sa fie!!!Noroc bun tuturor!!!

    9
    0

  • Mihai pe 2 Ian 2012, 16:08
    fara fum

    Am fumat 21 de ani cate 20-30 tigari pe zi, fara sa-mi fi propus vreodata sa renunt. La un consult medical, doctorul m-a intrebat daca fumez. Mi s-a parut ca avea o ingrijorare in voce. I-am zis ca am fumat si ca m-am lasat. M-a intrebat:De cand? / De azi, i-am raspuns. Am ras in hohote amandoi, iar din acea zi n-am mai fumat. Sunt mai mult de 3 luni si nu am simtit nevoia de a mai fuma. Mai mult, fumul imi face rau si sila.

    27
    0

  • bibicat pe 16 Dec 2011, 21:06
    lasa-te

    M-am lasat de aprox doi ani dupa aproape 8-9 ani de fumat. Acum nu mai suport mirosul, fumul, mi se pare super naspa sa mirosi a tutun - parca ai fi ingalat si nespalat..... sorry Si daca faci miscare este nemaipomenit! Parca iti oxigenezi plamanii! asa ca lasati-va! eu, m-am trezit intr-o dimineata si am zis gata - si se pare ca am reusit.

    10
    0

  • daniela pe 14 Dec 2011, 23:36
    renuntarea la fumat

    buna tuturor celor care incearca sa se lasede fumat,si celor care deja au reusit aceasta performanta.......................fumez de la varsta de 17 ani si jumatate,acum am implinit 31 de ani,si de o saptamana incerc sa renunt definitiv la fumat.ce este cu adevarat urat si insuportabil poate,starea nervoasa,sau mai bine zis crizele de nervi provocate de lipsa nicotinei in organism.............in fine e ceva normal,s-a mai intamplat cuiva asemeni?sper sa reusesc sa inving dependenta de fumat................

    7
    0

  • Anamaria pe 5 Dec 2011, 19:12
    IQS

    Am multe prieteni care am reusit sa renunte la fumat cu metoda IQS.Este o metoda foarte rapida,nedureroasa si sigura.Merita incercat.Succes tuturor care vor sa renunte!

    2
    0

  • Eu pe 5 Dec 2011, 12:49
    am renuntat la fumat!!

    Am fost un fumator foarte inrait,am fumat de la varsta de 16 ani cate 20-30 de tigari pe zi ,acum am 30.Cum m-am lasat de fumat???? Multa voita ,daca ai vointa te poti lasa .Lucrez in Irak in domeniul securitatii,am zis ca nu ma pot lasa aici ca lucrez non stop sub stres dar a venit o zi mare cand colegul meu sud african mi-a zis de o carte .Cartea se numeste Allen Carr In Sfarsit Nefumator...El a citit cartea si s-a lasat de fumat acum 1 an de zile.Asa ca am zis de ce nu si am inceput sa o citesc .La pagina 100 am renuntat la fumat am ramas total socat cat de adevarat este tot ce a scris acest Allen.M-a simt excelent,am laut in greutate,am alta vlaga ,nu ma mai trezesc cu nod de scuipat in gat,nu ma mai inec cand rad si multe altele...Sfat domnilor,doamnelor cititi carte ..o pute-ti downloada fara bani de pe site (google scrii Allen Carr In sfarsit nefumator ) sau imi da-ti un mail pe adresa byg_brow2009@yahoo.com si va trimit cartea . ..Va doresc mult succes!!!

    4
    1

  • florian pe 3 Dec 2011, 22:00
    adevarul calea si viata

    ma numesc Florin,am 40 de ani,va rog sa fiti putin atenti ..fumez de la 14 ani,deci am fumat26 ani, credeam ca daca ma voi lasa de fumat ,nimic nu va mai fii la fel , ps;sunt un tip foarte de viata si care imi place sa traiesc viata la maxim,tot felul de petreceri, discoteci ,plimbari si vicii pintre care si fumatul.Toate astea pana acum cand am ales CALEA ,ADEVARUL SI VIATA,care daca le cauti in detaliu pe fiecare in parte , gasesti raspunsul la toate,si asta am facut acum 7 zile, mam dus la biserica si ma-m rugat la bunul Dumnezeu sa ma ajute sa ma las de fumat.Si din acel moment nu am mai fumat pur si simplu.Ce cred eu; am avut atata vointa sa ma las de fumat,incat daca o faceam singur aveti cuvantul meu ca nu reuseam,nu stiu de ce dar nu reauseam,desi nu am incercat niciodata sa ma las de fumat pana acum cand am ajuns la biserica de cartier unde locuiesc eu.si brusc ceva s-a intamplat ce sa fie?va las pe voi sa intelegeti ideea. CINEVA sau ceva ma trimes pe CALEA unde se gasea ADEVARUL despre VIATA. .SFAT; Pe langa faptul ca vreti sa va lasa-ti de fumat,urmati si calea bisericii,isr prin rugamintile voastre sincere,gasiti ADEVARUL care sa va ajute sa izbiti in VIATA SUCCES TUTUROR FUMATORILOR ,SI NU TIGARILOR!!!.

    7
    1

  • lucian pe 26 Nov 2011, 13:56
    dureri de cap

    Buna,m-am lasat de fumat in urma cu 6 luni dar de vreo luna am durei de cap destul de dese plus ameteli,stie cineva dak aceste simptome apar de la lipsa de tigara,mai are cineva simptome ca mine?Tin sa mentionez k primele luni fara tigara au fost super dupa care a inceput calvarul.Astept un raspuns va multumesc

    1
    1

  • monica pe 9 Nov 2011, 14:23
    greu de crezut!

    ...insa am 2 saptamini, de cind nu am pus tigara in gura!...Greu de crezut pentru ca am fost ( sper sa nu mai fiu) o fumatoare inraita timp de 25 de ani. TOTUL, dar absolut totul tine de gindire...Cerebelul este cel care da toate comenzile. Dulciuri vrei doar daca gindesti ca vrei...Vrei tigara, doar daca gindesti ca ai fuma una. Pe linga faptul ca sper sa nu mai fumezi cit oi trai....am avut revelatia vietii! Cerebelul este totul! Cu stima pentru toti cei cu vointa...indiferent de motivatie!

    5
    2

  • Bogdan pe 17 Oct 2011, 13:43
    Fumatul...

    Eu am fumat 20 de ani intre 1-2 pachete pe zi si azi se implinesc 3 saptamani de cand nu am mai pus tigara in gura. Ma simt bine, am multa energie...Am avut ceva probleme cu somnul in primele zile, durerile obisnuite de stomac datorate sevrajului, greturi, etc. Am citit si eu cartea lui Allen Carr, m-am pregatit psihologic in ultimele luni si apoi dintr-o data am spus "GATA"!!! Inca ma gandesc la tigari, pt ca chiar imi placea sa fumez, sa savurez o tigara. Sotiei nu ii vine sa creada ca, dupa 9 ani de cand suntem impreuna, am renuntat la drogul asta nenorocit. La mine nu era problema banilor chit ca dadeam aprox 150 EUR/luna (5 EUR pac in Germania), dar m-am gandit ca cu 1800 EUR pe an imi pot face un super concediu de 2 sapt undeva la Mediterana...

    7
    0

  • Geo pe 8 Oct 2011, 07:48
    Am reusit

    Am aproape o luna de cand nu mai fumez... M-am lasat cu tigara electronica. Sincer nu-i fac nicio reclama... un prieten m-a indrumat si-i multumesc. Tigara electronica este inofensiva si iti satisface in proportie de 95 % apetitul de tutun si in special gestul de a-ti face de lucru tinand in mana o "altfel" de tigara. Am inceput de la o concentratie mai mare de nicotina, am trecut la mediu iar acum doar "aburesc" arome de ciocolata. Asta m-a ajutat foarte mult. Nu mai simt nevoia sa fumez. In curand o sa renunt si la tigara electronica, chiar daca costurile sunt mult mai mici decat la tigara obisnuita. Bafta si voua...

    4
    2

  • ade pe 5 Oct 2011, 20:30
    nu fumatului

    si eu incerc sa ma las de fumat da imi ieste frica ca o sa ma ingras asi vrea sa imi raspunda cineva daca se poate este posibil sa te ingrasi si daca da cum pot evita lucrul acesta???? fumatul este un viciu periculos din punctul meu de vedere asa ca un sfat pt toti cei care fumeaza lasatil cat mai puteti

    3
    3

  • iasar pe 4 Oct 2011, 09:44
    sa spunem fumatului nu

    ma-m lasat de fumat de 10luni si ma simt super bine uni zic ca cine se lasa de fumat se va ingrasa este o minciuna alti zic ca nu pot sa se lase de fumat iaras o minciuna scoatetii toate astea din cap ca sa vrei sa te lasi de fumat este super usor zi de astazi numai fumezi sau chia de acuma si aisa vezi nu este asa cum tiau spus altii .

    3
    0

  • Liana pe 29 Sep 2011, 22:23
    nu e chiar asa de greu!

    am fumat timp de 9 ani si eram super dependenta de tigari, acum am 3 luni de cand m'am lasat si parca nu am fumat niciodata! e drept, primele 6 saptamani au fost super grele, dar m'a ajutat foarte mult sportul. merita incercat! doar la inceput e greu! ca sa nu va mai spun cat de bine ma simt acum. bafta tuturor!

    5
    0

  • Dana pe 23 Sep 2011, 14:22
    Never take another puff!!!

    Astazi fac 15 zile de cand nu mai fumez, in decursul anilor am tot incercat sa ma las si cea mai lunga perioada a fost de 6 luni, acum sper din inima sa nu ma mai apuc peste cateva luni deoarece am un baietel de 1 an si nu vreau sa il cresc intr-un mediu in care se fumeaza, am citit si eu cartea lui Allan Carr si m-a ajutat sa ma las dar din pacate nu m-a ajutat sa nu ma mai apuc :(.Toate cele bune celor care se lasa si sa ne pupam singuri ca facem o treaba extraordinara pentru noi si pentru cei care ne iubesc si ne vor in viata :

    3
    1

  • madalina pe 12 Sep 2011, 09:05
    9 ani ????:O:O:O

    e o aberatie nu are cum sa revina pofta timp de 9 ani !!! 9 luni poate ! ca asa nu se mai lasa nimeni de fumat

    2
    4

  • dany pe 2 Sep 2011, 11:51
    Tigariile

    Hai sa va zic ceva ca sa renuntati la tigari trebuie sa va schimbati stariile cand stati cu prietenii anturaju vostru' asta inseamna ca tre sa renuntati la ce va face placere sa faceti cu ei adica in majoritatea cazuriilor sa fumati si sa va plangeti poate o sa realizati daca stati mai mult pe ganduri ca tigariile aduce mai multa drama !!! V-am pupat

    0
    1

  • ramona pe 18 Aug 2011, 13:16
    Tentatii !

    Am 28 de ani m am lasat de fumat acum 3 ani , brusc fara nici un fel de problema , pur si simplu intr-o dimineata m am trezit cu dorinta puternica de a renunta fumam de la 16 ani . Am reusit foarte usor, pur si simplu nu mi am mai dorit , imi era greata mirosind fum , am baut apa multa , dupa 1 an de cand am renuntat am ramas insarcinata, m am bucurat ca nu mai fumam si ca am sa pot purta o sarcina sanatoasa . acum baietelul meu are 2 ani , iar eu am inceput facultatea si m am apucat inapoi de fumat ....ocazional ..:(( . sunt o fumatoare sociala , urasc tigarile , cand ma gandesc la ele imi vine sa vars , dar cand ma intalnesc cu prietenii VREAU SA FUMEZ de azi ma lsa desi nu am mai fumat de 4 zile , pt ca nu m am intalnit cu nici o prietena :))

    2
    0

  • Nelu pe 12 Aug 2011, 15:59
    Totul e relativ....

    Posibil sa fie si un pic exagerat... nu inseamna ca toate simptomele de sevraj se manifesta cumulat, si la toti... Eu am fumat peste 20 de ani!!!!... Si pot sa zic, acuma, la a 'n'-a tentativa ca, apropiindu-ma de o luna fara tigari, am avut probleme de respiratie... parca nu puteam trage aer suficient in piept...plus o raguseala continua...Si aceste simptome nu le-am avut in tenttivele anterioare. Deci tul e relativ, de la caz la caz...

    6
    3

  • VLF pe 12 Aug 2011, 14:28
    eXAGERAT

    Este exagerat articolul...am fumat 3 ani,am 23 de ani....m-am lasat foarte usor(nu am mai fumat de 4 luni)...putina ambitie iti trebuie...in primele 2 zile a fost mai greu..dar nu exagerat cu insomnii si etc...fumam aproape un pachet pe zi...Am inceput sa fac mai mult sport asta m-a ajutat..ma plimbam cu bicicleta,tenis,alergat...cred ca un asemenea articol te sperie si mai rau in asa fel in cat te gandesti sa nu te mai lasi,sa nu te chinui:)))) NU mai exagerati...iti trebuie doar putina ambitie,nu mai descrieti situatie de parca te lasi de cine stie ce heroina:)

    4
    3

  • Nelu pe 1 Aug 2011, 14:59
    2 saptamani fara tutun

    Azi zic ca am trecut de 2 saptamani! Cu un derapaj acum o sapt. dar mi-am amintit zicala: GANDESTE-TE NU LA CAT AI FUMAT, CI LA CAT NU AI FUMAT!!! Si am continuat (doar un mic ocol...) fara tigari... parca azi a fost greutz, dar astept cele 3 sapt de care zice si Alan Carr in carte! Cred ca sunt pe drumul bun...si ca si la armata, va zic tuturor: HAI LIBI! Pa, si astept vesti si de la voi, ceilalti luptatori cu fumurile!

    0
    2

  • Nelu pe 29 Iul 2011, 20:44
    99% - e treaba mentala

    Am 12 zile fara tigari... si e super!!! Si nu ma mai vad deloc cu tigara in gura!!! Fumul parca ma deranjeaza deja... Doresc sa ma las... nu e prima oara, dar acuma parca ...s-a produs de-click-ul ....am si vointa, acum am si dorinta si nu mai visez deloc la acel devastator "doar un fum"! Nu mai vreau tigari! F. buna cartea lui ALLEN CARR, am citit--o a 3-a oara si am inceput sa inteleg....Totul sau aproape totul e mental! Trebuie sa-ti doresti cu adevarat, si sa nu te mai vezi fumator niciodata,,, si fara vaicareli -nu ai pierdut nimic, dimpotriva ai castigat totul! Se poate! Succes tuturor!

    3
    0

  • kty pe 22 Iul 2011, 16:25
    se poate renunta la fumat fara sevraj

    Eu am renuntat la fumat cu tigara electronica. Vreo cateva luni am tot citit despre renuntarea la fumat si pentru ca am mai incercat cu plasturi, tigari din plante, etc. stiam ca am nevoie de ceva miraculos. Am hotarat, intr-un final, sa-mi iau o tigara electronica( am dat 139 ron+ 38 e-lichidul). Mi-a placut asa de mult cum arata si ca pot renunta la fumat cu un asemenea dispozitiv incat, efectiv nu am mai conceput sa revin la tigara clasica. Nu mai fumez din februarie si e super. Informatii despre Tigara electronica gasiti la sectiunea blog de aici http://www.protigaraelectronica.ro/

    2
    3

  • kora pe 18 Iul 2011, 21:28
    si eu m-am lasat de fumat!! :-))

    azi am implinit o luna si o zi de cand nu mai fumez.. tusesc foate tare si ieri am terminat ultimul antibiotic de luat. sa nu mai zic de durerile de cap, ameteli, confuzie si sens de slabiciune. dar din cat m-am documentat sunt efectele "normale" de dupa.. :-)) am nimerit aici cautand pe net ce efecte are asupra organismului renuntarea la fumat. nu m-am chinuit deloc sa renunt la fumat, m-am trezit dimineata, ma simteam tare aiurea, fumasem mult cu o seara inainte la munca si am zis "de azi NU MAI VREAU sa fumez" si asa a fost. nu am mai fumat deloc. :-)) si imi place cand o spun! important este sa vrei credeti-ma!! va doresc sa reusiti si voi si multa sanatate!

    4
    4

  • tania pe 16 Iul 2011, 00:51
    vointa

    buna sunt tania am 22 de ani si fumez de la 12 ani am incercat de multe ori sa renunt dar pana seara tot fumam astazi am reusit sa atau fara sa fumez imi este frica de starea asta multumesc sper sa reusesc

    1
    1

  • tania pe 16 Iul 2011, 00:44
    fumatul..

    este prima zi cand nu fumez ieri 1-2 toata ziua iar azi deloc as vrea sa stiu cat timp dureaza starea asta de comfuzie

    7
    0

  • eva lazar pe 15 Iul 2011, 10:12
    abandonul fumatului

    am fumat 29 de ani , din anul 2 de studentie pana acum 4 luni. Cu toate ca doream sa renunt , nimic nu ma ajuta , la fiecare deces in familie ( mama , tata , sora ) ajungeam iar la doua pachete pe zi .....pana cand am gasit pe net cartea ,,In sfarsit nefumator-metoda usoara " de Allen Carr - tradusa. Am citit-o si a doua zi am fumat ultima tigara. Sunt peste patru luni de atunci , si ma simt extraordinar, ca si cum nu as fi fumat niciodata!

    4
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod