Ce efecte are asupra ta renuntarea la fumat?

A te lasa de fumat nu este un eveniment. Este un proces care implica o serie de reactii pe o perioada mai mult sau mai putin indelungata de timp. O parte dintre aceste reactii sunt de natura psihologica sau emotionala, in timp ce altele presupun simptome fizice ale renuntarii la un drog extrem de puternic, respectiv nicotina.

Severitatea simptomelor fizice pe care le poate experimenta un fumator in perioada in care se lasa de fumat depinde de nivelul de dependenta pe care acesta il are fata de nicotina. Studiile arata ca unul dintre cei mai buni indicatori referitori la gradul de dependenta de nicotina este dat de momentul zilei in care un fumator isi "ia" prima tigara. Cei care isi aprind tigara inainte de a se da jos din pat se afla in gradul cel mai avansat de dependenta si, implicit, vor manifesta cele mai grave simptome in momentul renuntarii la acest viciu. Printre aceste efecte secundare se numara: iritabilitatea, anxietatea, dificultatea de concentrare, nelinistea si durerile de cap.

Multe dintre aceste efecte secundare tin de domeniul paradoxului. Prima doza de nicotina a a zilei stimuleaza creierul si sistemul nervos central, in timp ce dozele urmatoare pot avea efect sedativ. Acest lucru poate explica de ce persoanele care se lasa de fumat sufera, adesea, din cauza a doua tipuri de perturbari ale somnului. Ameteala sau somnolenta din timpul zilei este un lucru obisnuit de care se plang cei mai multi fumatori in incercarea de a renunta la acest viciu. Totusi, in timpul noptii, persoanele care au renuntat recent la fumat pot suferi de insomnie. Lipsa nicotinei isi face cel mai mult simtita prezenta in episoadele insomniace, iar fumatorii simt nevoia efectului tranchilizant al acesteia.

In mod similar, prima doza de nicotina a zilei stimuleaza sistemul intestinal, in timp ce urmatoarele tigari au efectul de a "lenevi" procesul de digestie. Dependenta de un drog cu un asemenea potential de control asupra comportamentului si cu un asemenea efect asupra digestiei poate explica de ce fumatorii care vor sa renunte la acest obicei simt o nevoie atat de acuta pentru dulciuri si mancaruri grase, experimentand, in acelasi timp, efecte de tipul: ameteala, greata, constipatie sau diaree.


Dorinta de tutun - cel mai frecvent si sever simptom al renuntarii la fumat - atinge punctul culminant in primele 24 de ore si se estompeaza in decurs de sapte zile. Apoi pofta de tigara revine in prim-plan si persista pana la opt saptamani, in cele mai multe cazuri. In fapt, se pare ca aceasta pofta de tutun revine periodic, in decurs de noua ani dupa renuntarea la acest viciu.

Desi recurenta, nevoia si pofta de tutun dureaza, de regula, in cea mai intensa forma a sa, de la trei pana la cinci minute. Este mai putin persistenta in primele ore ale diminetii si isi atinge punctul culminant seara. Potrivit unui studiu, aceasta pofta dispare mai repede la fumatorii care renunta brusc la fumat. Cei care renunta treptat, reducand numarul de tigari pe zi, sufera mai mult, deoarece isi "hranesc" suficient viciul incat sa le creasca apetitul pentru si mai mult.

Toate dependentele au, pe langa aspectele fizice, si unele emotionale, psihologice si sociale. Renuntarea la tigari nu numai ca intrerupe administrarea unui drog cerut de organism, dar, de asemenea, scoate din viata unui fumator un obicei adanc inradacinat in activitatile sale zilnice, cum ar fi timpul petrecut la masa, la munca, privind programele televizate etc. Fumatul este un obicei care are conexiuni cu toate aceste obiceiuri si ii creeaza fumatorului ceea ce el numeste "un anumit stil de viata".

Totusi milioane de persoane reusesc sa renunte la acest viciu persistent si care se insinueaza in toate aspectele vietii... Un studiu american a contorizat esecurile si succesele inregistrate de un grup de 183 de barbati si femei care s-au lasat de fumat, ajungand la unele dintre cele mai interesante concluzii. Astfel, cercetatorii au concluzionat ca cele mai periculoase amenintari ale abstinentei sunt: consumul de alcool, in special in compania persoanelor care fumeaza, relaxarea dupa masa, presiunea si frustrarea manifestate la locul de munca, perioadele de plictiseala sau de depresie.
Cercetatorii au pus la punct patru tipuri de strategii pentru a contracara aceste situatii de risc ridicat:

Evitarea. In primele saptamani dupa renuntarea la fumat, este preferabil si recomandabil sa eviti orice fel de petreceri sau situatii care implica fum de tigara sau intalniri cu fumatorii. Pentru a elimina tentatia de a fuma dupa masa, ridica-te imediat dupa ce ai terminat de mancat.

Evadarea. Ia o pauza in cadrul unei intalniri foarte stresante. Daca la vreo petrecere exista ghinionul sa stai langa fumatori, schimba locul si indeparteaza-te de acestia. Nu te risca si nu comanda bauturi alcoolice. Tutunul si bauturile alcoolice merg "mana in mana". In plus, de vreme ce pofta de tutun apare in "valuri", daca scapi de tentatie pentru cateva minute, poti preveni o cadere.

Distragerea atentiei. Cand pofta subita il "loveste" pe un fost fumator, acesta nu are nici o sansa de a scapa de ea - spre exemplu, cand conduce masina - decat daca isi concentreaza atentia asupra altui lucru in afara tentatiei de a fuma. Un fost fumator din studiul mai sus-mentionat a descoperit ca mormaitul sau fredonatul unei melodii il ajuta sa se concentreze asupra altui lucru decat nevoia de tigara, "anihiland" astfel tentatia. Alte persoane se gandesc la ceva placut, cum ar fi concediul sau o vacanta.

Intarzierea. Daca te apuca pofta, asteapta cinci minute si apoi gandeste-te daca e cazul sa fumezi sau nu o tigara. Este mai usor sa spui "Nu" pentru cateva momente decat pentru totdeauna...

Aceste strategii reprezinta prima linie de aparare in fata unei caderi in patima tutunului. Dar un fost fumator are nevoie, in plus, de un sistem de aparare in profunzime, care sa il ajute sa faca fata, in special, emotiilor negative, cum ar fi frustrarea, anxietatea, depresia. Aceste emotii au darul de a atrage "cheful" de tigara si de a marca (re)caderea in obiceiul fumatului. Iata cateva alte strategii suplimentare, de profunzime, care au fost aplicate pana acum cu succes de catre fostii fumatori:

Imaginarea. Unor fosti fumatori li se pare utila imaginarea unor plamani innegriti de tutun...
O astfel de imagine inspaimantatoare se pare ca da rezultate in cazul anumitor persoane, care devin astfel mult mai constiente de importanta de a duce un stil de viata sanatos.

In ceea ce ii priveste pe altii, acestia prefera sa isi imagineze ca, o data cu renuntarea la acest obicei, au devenit persoane mai sanatoase, mai active si care reusesc sa respire cu mai putina dificultate, ceea ce nu poate fi decat un gand multumitor si imbucurator.

Dialogul interior. Cand simti ca te-a "lovit" tentatia, incearca sa identifici sursele care iti provoaca stresul, intrebandu-te: "Ce se intampla in acest moment? Ce vreau cu adevarat de la situatia asta?". In loc sa gandeasca lucrurile in profunzime, identificand problemele, foarte multi fumatori prefera, atunci cand se confrunta cu situatii stresante, sa se refugieze imediat in siguranta pe care le-o ofera tigara.

Substituirea. Incearca tehnica respiratiei profunde sau a relaxarii musculare progresive - s-ar putea sa o gasesti utila. In timp ce pentru tine s-ar putea sa functioneze aceasta strategie de relaxare, pentru alte persoane sunt mult mai potrivite activitatile fizice accentuate: jogging-ul, fitness-ul, gasirea unei preocupari, gen gradinarit etc.

Astfel de persoane marturisesc ca se simt mult mai bine avand preocupari care sa le ajute sa uite de pofta de tutun si care le ajuta sa isi mentina un ritm al vietii cat mai activ si, implicit, cat mai sanatos. Si, pentru ca tot am amintit de un stil de viata sanatos, se pare ca "rontaitul" unor alimente cu un aport scazut de calorii te poate ajuta in demersul tau: cum ar fi telina, morcovii sau semintele de floarea soarelui.

Testele au indicat faptul ca nicotina "amortizoare", ingerata pe cale orala in doze mici si care echivaleaza cu fumul inhalat in timpul fumatului pasiv, ii poate ajuta pe fumatori sa renunte, treptat, la acest viciu. Doctoul iti poate prescrie o reteta pentru guma de mestecat continand astfel de doze de nicotina.
Costul este relativ accesibil si il poate ajuta pe un fumator care a ajuns la 20 de tigari fumate pe zi sa "reziste" timp de 10 zile.

Cum faci fata esecului

Din nefericire, foarte multi fumatori cedeaza ispitei la un anumit moment dat si, de foarte multe ori, o singura tigara fumata poate insemna infrangerea totala, reapucandu-se in mod constant de fumat. Diferenta dintre persoanele care reusesc, pana la urma, sa renunte definitiv la fumat si cei care nu reusesc acest lucru o reprezinta capacitatea lor de a face fata esecului. Tentatia exista la tot pasul si, daca faci o miscare eronata, nu te concentra asupra greselii facute, ci asupra numarului de tigari pe care nu le-ai fumat. Apoi adreseaza-ti aceasta simpla intrebare: "O sa las o singura greseala sa stearga acest record indelungat si obtinut cu atata truda?"...

Ceea ce trebuie sa stii este ca nu exista un singur motiv pentru care te apuci de fumat, cum nu exista o singura modalitate prin care te poti mobiliza sa renunti la acest viciu si obicei atat de bine inradacinat in stilul tau de viata. Este posibil ca unele dintre principiile de baza pe care ti le-am expus mai sus sa functioneze in cazul tau, asa cum iti poti gasi propriile modalitati de evitare a fumatului. Oricum ar fi, este cazul sa te pregatesti pentru implementarea unui nou obicei, mult mai sanatos - al renuntarii la fumat.
 

Comentariile 251-300 din 303

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mario17 pe 27 Mar 2009, 22:57
    pana la urma am reusit ... sper

    Am 31 de ani si pot spune ca de la varsta de 15 ani am reusit si eu sa deprind acest viciu periculos si anume tigara.In ultimii 10 ani pot spune ca am fumat cam 1 pachet de tigari pe zi, iar in ultimii 4 ani am ajuns de cele mai multe ori la 2 pachete si asta datorita faptului ca lucram ture de noapte in care nu avem voie sa dorm si va dati seama ca pe la 4 dimineata cand eram rupt de somn ce puteam sa fac decat sa ies afara si sa apring o tigara poate mai pleca de la mine si Mos Ene ca tare greu era.Nu credeam ca voi reusi sa ma las de fumat si eram din ce in ce mai disperat.Erau seri in care aruncam pachetul pe geam si spuneam ca de maine nu mai fumez,dar de unde a 2 zi dimineata eram la magazin, luam alt pachet si parca revenem la viata cand trageam primul fum din tigara.Dar uite ca pana la urma am reusit sa ma las.au trecut deja 2 luni de atunci si pot spune ca tot mai simt nevoia sa fumez cate o tigara dar mereu imi spun ca nu are rost dupa tot efortul pe care l-am facut ca sa ajung pana aici.Sper dinn tot sufletul sa nu ma mai apuc niciodata de acest viciu tare periculos.mult succes tuturor si bineinteles si mie.

    1
    0

  • clint pe 27 Mar 2009, 12:35
    cum e dupa...

    Am 30 de ani de cand fumez, m-am lasat 1 data pt 6 luni acu vreo 20 de ani, am fumat in jur de 1 pachet pe zi.In ultimii 3-4 ani am racit foarte des si cu mari complicatii la plamani (practic de 3 ani sarbatorile le-am petrecut in pat cu perfuzii de antibiotice, pentru pneumonie). Si eu aveam conceptul ca traiesc degeaba daca nu fumez...o prostie!! Iarna asta pe 22 dec. am tras iar o pneumonie si am zis ca e cam timpul sa ma las de fumat ( mai am si copii de crescut, nevasta de iubit,etc) Si am hotarat in mintea mea sa nu mai fumez de pe data de 1 ian, pe 31 la ora 23,55 am aprins ultima tigara, pe care nici nu am terrminat-o si de atunci iaca sunt 3 luni si nu mai fumez, culmea este ca nici nu simt nevoia chiar daca stau langa un fumator. Treaba mai aiurea sunt simptomele... am o stare de ameteala continua, anxietate crescuta, transpiratii reci aleatorii, somnul nu prea mai este, dureri de cap iar sistemul meu digestiv e varza, balonari, arsuri, scaune aiurea, dar cu toate astea sunt hotarat sa nu mai fumez niciodata si acum imi zic ca asta e pretul pe care-l platesc pentru 30 de ani de fumat ca prostul. Nu am ce sfaturi sa va dau, decat ca trebuie foarte multa VOINTA ca sa te lasi...Bafta tuturor!!!

    1
    0

  • vali andriesh pe 21 Mar 2009, 11:07
    stiu sentimentul

    si eu am incercat de sute de ori. dar sincer sa fiu nu am avut niciodata vointa indeajun s de mare. nu pastilele, nu stiu ce operatii sau tratamente te pot lasa de fumat... totul vine din interiorul tau, trebuie sa iti doresti asta indeajuns de mult. eu am renuntat subit si precum a mentionat autorul in acest articol, tentatia la mine e scazuta.mult succes.

    0
    0

  • Alin pe 3 Mar 2009, 23:56
    Nu Poottt!!!!!

    M-am gandit sa ma las de fumat...bun...am apelat la site-ul help...si mai bun...nu am fumato noapte...a doua zi primesc un mail felicitari ai 24 de ore de cand nu ai fumat...dar nu era adevarat...ptr ca eu fumasem deja vreo 10 tzigari:-s ... si akum tot primesc mail-uri si ma felicita ca inca pot sta fara ele...dar eu nu pot...numai cand ma gandesc sa ma las de fumat imi vine sa fumez...si seara inainte de culcare zic: "gata... dau bani sa mor mai repede...nu se mai poate'" si zic ca urmatoarea zi nu mai fumez dar nu reusesc...am o stare de bucurie cand ma gandesc la ele...de nerabdare sa imi aprind o tigara...DE DEPENDENTA:(( si stau si ma gandesc ca nu fumez decat de 1 an si 7 luni si nu pot ...nu imi sta in fire...is prea slab si las nijte tigari sa ma infranga....alti de 40 de ani renunta...eu nu pot:((ajutati-ma ce sa fac?astept sfaturile voastre va rog...kenvelo_style_4ya@yahoo.com

    0
    0

  • roxana pe 3 Mar 2009, 20:24
    Renunta la fumat!!!!!!!!

    Am fumat timp de 7 ani si in aceasta perioada am avut multe tentative de a ma lasa de fumat dar esuau deoarece dupa cateva zile ma reapucam de fumat(in prima zi fumam o tigara si tot asa pana ajungeam in 4 zile la un pachet de tigari), asta pana cand am vazut un bolnav de cancer la esofag, persoana respectiva fumase timp de 30 de ani,in aceasta perioada nu se prea alimentase si am inteles ca avea si ceva probleme cu stomacul.M-am lasat de fumat din acea zi si acum am 18 luni de cand nu mai fumez si nu cred ca am sa ma mai apuc de fumat.

    0
    0

  • armindu.girl pe 3 Mar 2009, 17:05
    solutie

    Buna! Si eu am renuntat la fumat cu jumatate de an in urma si am avut ocazia sa-mi dau seama cat este de importanta o sustinere morala/psihologica in acest demers. De aceea va recomand celor care doriti sa va lasati: http://www.noisipsihologia.ro/servicii.php?catid=12

    0
    0

  • Sara30 pe 28 Feb 2009, 10:22
    RENUNTA LA FUMAT!!!

    Buna ziua tuturor! Am fost o fumatoare inraita timp de 18 ani!!!!Nu puteam sa-mi imaginez cum mi-as putea bea cafeaua de dimineata fara sa fumez.....pentru mine era ceva de neconceput!!!! Din fericire sau nefericire intr-un fel am fost obligata sa renunt la fumat din cauza unui polip extirpat de pe coarda vocala!!! Mi-a interzis dr cu desavarsire!!! Asa ca,oameni buni,am opt zile de cand nu mai fumez!!! Am intr-adevar dureri de cap,stari de voma,insomnie...dar cu toate astea AM RENUNTAT LA FUMAT!!!! IUHUUUU!!!! VICTORIE!!!!! Cea mai mare realizare din viata mea in afara aducerii pe lume a unui superb baietel care acum are 9 ani,este faptul ca am renuntat la fumat!!!!! E nasol intr-adevar,vreau sa va spun ca eu nu am voie timp de 2 saptamani sa scot o soapta din cauza operatiei....asadar stau si-mi inec amarul singura......cant in gand,ma cert singura,dimineata cand plec la munca admir natura,ma bucur de orice fleac...etc!!!!! INVINGETI TIGARILE!!!!!!

    2
    0

  • Robert pe 23 Feb 2009, 12:40
    fumatul

    Cu totii intram p aceste site-uri cand vrem sa ne lasam de fumat . Am 17 ani , fumez de aproape 4 ani . Cu toate ca am inceput sa imi dau seama de efectele nocive pe care le are tutunul, nu pot sa renunt ..de cateva zile sunt hotarat ..si vreau sa ma las de fumat ..dar e foarte greu . Cel mai greu imi e dimineata cand ma trezesc ..atunci simt nevoia sa fumez si dupa ce mananc ..astazi inca nu am fumat ,si sper sa reusesc sa nu fumez nici la scoala . Mult succes

    0
    0

  • Noni pe 19 Feb 2009, 18:31
    incerc...

    Salut, am 18 ani si fumez de ceva vreme buna, sa fie vreo 5 ani . Nu fumez tare mult de obicei ...adica fumam cel mult un pachet pe zi in medie ...uneori chiar mai putin. Partea rea e ca am si astm bronsic si nu mi-e indicat chiar deloc . De o saptaman incoace am redus tigarile : am scazut de la 10 cate una in fiecare zi. Acum sunt aproape de a ma lasa ...sper sa pot . Noroc tutror si felicitari celor care au reusit !

    0
    0

  • Dania pe 17 Feb 2009, 10:37
    sunt independenta

    Buna, Dupa 20 de ani.....sunt independenta. Am o luna de cand am renuntat la fumat, in conditiile in care ajungeam si la 2-2 1/2 pachete pe zi. A fost mai usor decat ma asteptam. Nu ma deranjeaza daca cineva fumeaza langa mine si nici nu am simtit vreo nevoie acuta de a fuma. Cel mai greu a fost (inca este) faptul ca nu ma pot odihni bine noaptea, ziua am stari de somnolenta si greata. Dar vor trece. Mult succes tuturor celor care se lasa de fumat.

    1
    0

  • valentin pe 11 Feb 2009, 11:18
    despre fumat

    Salut, este a treia zi de cand nu mai fumez. am profitat putin si de o viroza respiratorie. am fost la medic si impreuna cu tratamentul prescris pentru viroza mi-a dat si un medicament care ajuta la "curatarea" aparatului respirator. ma simt excelent fara tigari si am observat ca nici nu mai suport fumul de tigare. cand ma intorceam de la medic la etajul nostru am simtit un miros puternic de tigari, in jurul nostru, vecinii sunt fumatori, apoi cand mama a fumat o tigare in alta camera decat cea in care eu stateam, la fel am simtit ca nu mai suport fumul de tigare. Pofta de tigare nu simt, insa sunt curios putin mai tarziu cum voi reactiona. Toata chestia este sa-mi distrag atentia de la fumat. Imi spun mereu daca am reusti o zi voi mai reusi o zi, si tot asa.... bafta tuturor

    0
    0

  • selena pe 8 Feb 2009, 01:04
    m-am lasat de fumat

    m-am lasat de fumat de cinci luni si jumatate.am profitat de faptul ca la momentul acela am suferit o operatie la rinichi.nu o sa ma mai apuc din nou am ceva experienta fiindca am mai recidivat o data dupa doi ani.acum stiu ca nu mai trebuie sa mai trag nici macar un fum daca vreau sa nu mi se mai redestepte pofta de fumat.m-am cam ingrasat dar am inceput sa merg la sala si o sa slabesc.incercati si voi ,o savedeti ca puteti !

    0
    0

  • cosmin pe 1 Feb 2009, 16:48
    incercsa renunt la fumat

    salutare , am 34 de ani si am unele probleme cu plamani . fumam 2 pachiete de tigari pe zi . la un control derizoriu la doctor m-am pomenit cu o sensibilitate la plamani . incerc sa nu mai fumez dar nu pot renunta complect la tigare , in prezent fumez in jur de 7-8 tigari pe zi . incerc sa nu mai fumez dar este foarte greu , am o stare nervoasa , ma rog . bafta tuturor care incearca sa se lase .

    0
    0

  • maria pe 1 Feb 2009, 09:08
    despre renuntarea la fumat

    Dupa cat timp nu se mai simt efectele renuntarii la fumat? Multumesc! Maria

    0
    0

  • maria pe 1 Feb 2009, 09:06
    renuntarea la fumat

    Si eu am fumat mult timp, am mai renuntat intre timp si iar m-am apucat si tot asa asta in decurs de vreo 20 ani. Dupa parerea mea renuntarea la acest viciu este o chestiune care tine de vointa si cum omul nu este obiect si are vointa totul se poate. Asa cum gasim motivatie sa fumam pentru nu stiu ce simtiri asa vom gasi motivatie sa si renuntam tot pentru nu stiu ce efecte negative asupra sanatatii sau a buzunarului nostru. Totul tine de modul de a "GANDI" Eu, spre exemplu a trebuit sa renunt la fumat pentru urmatorul motiv: Duhovnicul meu nu ma impartaseste! mi-a spus clar: pana nu te lasi de Fumat Eu, nu iti dau voie sa te impartasesti! Si uite asa cu ajutorul Bunului Dumnezeu Eu am reusit sa renunt la acest obicei sau viciu care nu face dacat sa ne arda banii, sa ne strice sanatatea si sa ne miroase hainele urat.... Dumnezeu sa-i aute pe toti oameni care doresc sa renunte la acest obicei! Maria

    1
    0

  • Chucky pe 25 Ian 2009, 10:10
    Uitasem ceva......

    Ceea ce e interesant e ca ambii am stabilit ca daca unul din noi aude ca celalalt a fumat, e nevoit sa ii aplice doua picioare sanatoase in fund, si asta de fiecare data cand o face. Eu am fost tentat de cateva ori si gandinduma ca ma arde nenorocitul nu am mai dat curs pacatului....

    1
    0

  • Chucky pe 25 Ian 2009, 10:06
    Ne-a, lasat brusc.......

    Eu si colegul meu de lucru ne-am lasat brusc acum 5 zile, vazand ca fumam cam 1 pachet jumatate pe noapte (soferi ambii)...si cu toate ca e cam greu cand "te fierbe" incercam sa facem tot ce se poate sa nu ne mai gandim la cat de buna ar fii "una"....... La volan e cel mai greu sa te controlezi iar noi parcurgem 1000 km/noapte amandoi asa ca vorbim mereu la statiile de pe masini si asa ne mai uitam de pofta de a arde una mica....Succes tuturor care vor sa nu o mai "arda aiurea", merita efortul.....inca o chestie...noaptea ne e foarte somn la ambii de cand ne-am lasat, fapt care pana acum nu se intampla, si eu am niste dureri in piept, relativ usoare din cand in cand....

    1
    0

  • Daniel Pintilie pe 17 Ian 2009, 07:15
    Tigara de la tigaraelectronica.com

    Eu mi-am luat o tigara electronica de la TigaraElectronica.com. Comentariu de pe site: Uita de diabet, disfunctii sexuale, epuizare si dureri de cap. Incepe o noua viata, regaseste aerul curat, alaturi de prieteni si cei dragi.

    0
    0

  • double pe 14 Ian 2009, 18:57
    m-am lasat...sper

    mi-am cumparat o tigara electronica de pe net shi de cand o am n-am mai fumat si nici n-am mai simtit nevoia de tigari clasice.in cateva saptamani sper sa nu mai am nevoie nici de ea

    0
    0

  • dodo pe 11 Ian 2009, 02:15
    fumatul

    am fumat 10 ani de zile si astazi am 8 zile de cand m-am lasat .e greu tare dar cu vointa de poate.nevoia vine in valuri dar cu un pic de efort poti sa te abtii de la fumat.sunt bani tocati aiurea,sanatate distrusa, deci o viata traita cu cativa ani buni mai putini.hai sa zicem NU la aceasta boala cat inca mai puterm

    0
    0

  • florin pe 4 Ian 2009, 14:16
    M-am lasat brusc

    am 8 zile de cand nu mai fumea(dupa 30 de ani de fumat cite 20-30 tigari la zi)m-am lasat brusc si singurul efect pe care il am este insomnia.Astept rezultate mai bune pe viitor.

    0
    0

  • nia pe 2 Ian 2009, 00:47
    fara regrete

    In curand ,,sarbatoresc,, 1 an, de cand nu mai fumez. Am fumat cam 12 ani, in ultima perioada am ajuns sa umez un pachet pe zi, daca mergeam la un chef, fumam 1 pachet pe seara. Mie nu mi/a fost greu sa renunt la tigari. Intr/adevar iti trebie bulta ambitie. Prietenele mele fumeaza, pe mine nu ma mai tenteaza Ma gandesc ca au un gust naspa, ca pe urma miros urat,ca miros eu toata a fum, nu mai spun de sanatate... .Mai bine sa miros a parfum decat a fum .Nu e greu deloc, trbuie vointa.

    0
    0

  • Mihai pe 21 Dec 2008, 11:29
    totul este posibil

    Salutare.AM 27 ani, m-am lasta de fumat cu aproximativ 3 saptamani, fumam de 10 ani, un pachet pe zi, am crezut ca nu se poate sau ca este foarte greu, nu a fost deloc greu trebuie sa-ti doresti cu adevarat acest lucru. Am inceput prin a schimba tigarile cu ceva mult mai slab apoi am inceput sa le raresc cat am putu de mult si am reusit dupa o noapte de tigari si alcool sa renunt de tot la ele. Nu mi-am dat seama cat de greu este sa te lasi dar merita, te simti mai curat mai activ si parca ai fata mau luminata. Va urez la toti mult succes in lupta cu tutunul.

    0
    0

  • ROBY pe 17 Dec 2008, 23:42
    ADIO FUMAT

    Salutare tuturor ! Am 36 ani, am inceput sa fumez de la 16 ani si m-am lasat de 1 an si 6 luni. Am fumut cam mult 1 pachet si jumate pe zi si eram foarte dependent de tigari. In prima luna am folosit un inlocuitor medicamentos al nicotinei CHANTIX primit de la cineva care a dat rezultate foarte bune dar ambitia conteaza cel mai mult. In prezent am momente chiar si dupa un an jumate cind as fuma, cu precadere dimineata dar am constat ca aceste momente sunt tot mai rare pe zi ce trece. Pot spune ca ma simt mult mai bine fizic de cind am renuntat la acest viciu. Doresc tuturo celor care au puterea de a renunta la fumat MULTA BAFTA!

    0
    0

  • vasile pe 7 Dec 2008, 20:00
    fumatul

    vreau si eu sa ma las ca ma cam dor plamanii. sa-mi fac probleme?ce stiti?

    0
    0

  • andrei pe 25 Nov 2008, 21:52
    anti fumat

    Live Well Srl anunta lansarea celei mai mici tigari electronice din lume, in lungime de 84 mm si diametru de 8.5 mm, Cigatronic ! Fumatul electronic anuleaza riscurile de cancer si este lipsita de gudroane, tar si alte substante de risc, si nu este periculoasa pentru cei din jur. Live Well Srl ofera acest produs la pretul pretul special ptr sarbatori de numai 280 RON TVA inclus , pentru un set care contine doua atomizoare . (In special un atomizor de rezerva gratuit , practic doua tigari pentru pretul uneia !) Cutia contine 1. Dispozitivul de atomizare 2 buc. 2. Bateria tigaretei 2 buc 3. Incarcator 1 buc 4. Cartuse atomizoare 5 buc (diferite arome si continut de nicotina) 5. Instructiuni in lb romana 1 buc Cautam distribuitori in toata tara. Pentru informatii : http://www.cigatronic.ro http://www.smart-living.ro Mobil: 0727 774 736

    0
    0

  • teodos pe 25 Oct 2008, 12:11
    fumatul ?

    nu mai fumez de 2 ani si cateva luni si resimt inca efectele fumatului.am fumat 20 de ani cu cea mai mare placere.daca vreti sa fumati, fumati , daca vretin sa va lasati lasati-va, dar incercati sa nu fumati in jurul persoanelor care nu fumeaza.si poate ve-ti reusi sa intelegeti ca nu vafoloseste la nimic fumul sau fumurile!

    0
    0

  • dana pe 23 Oct 2008, 19:39
    stop.

    nu mai fumez de 7 zile,efectele sunt stari de agitatie,somnolenta.Dar cred ca nu obiceiul fumatului ne conduce.Trebuie sa gandesti pozitiv.Urmaresc o emisiune despre detoxifiere,este foarte utila si te punde pe ganduri .Ce faci cu corpul tau?

    0
    0

  • laurentiu pe 18 Oct 2008, 02:11
    m am lasat

    m-am lasat de fumat din data de 5.aprilie 2008 si ma simt f bine.am fumat 8 ani jumate si nu as mai fuma:odata ca nu mai am pofta si ca imi doresc sa traiesc 100 de ani:D.bafta la toata lumea

    0
    0

  • chachacha pe 8 Oct 2008, 02:54
    spune stop tigarilor!

    Oameni buni...stateam si ma gandeam acum vreo saptamana,purtand un monolog eficace:"ce fraiera sunt...imi platesc cancerul..altii dau sute de mii de euro sa scape..si eu fumez"..buna treaba!Mai aveam jumatate de pachet de tigari..si cu o vointa incredibila le-am rupt si mi-am spus: "De azi nu mai fumez!".N-a fost usor ..nici acum nu este..deoarece ticul in sine "acela de a duce tigarea spre gura" este pacatos precum si dependenta de nicotina.Dar nimic nu e imposibil.Pai ne fac tigarile pe noi?Sa stiti k nu suntem deloc mai interesanti...din contra...emanam un miros ingrozitor...si usor usor ..asta e drumu catre o moarte sigura platita...stiti melodia aia "dulce autodistrugere".Nu mai lasati autosugestia sa-si faca jocul..si fiti stapani pe persoana dumneavoastra!

    0
    0

  • vio.64 pe 4 Oct 2008, 23:56
    lasatu de fumat

    va spun eu ca m-am lasat de 3 luni.nu-i greu e f.f.f.greu .ai de toate ....de la cosmaruri la nervi si...tendinta de a aprinde o tigara.dar iata-ma am trecut ...de criza si m-am ingrasat 3 kg .sper sa le dau jos, nu de alta dar trebuie sa-mi schimb garderoba

    0
    0

  • dic pe 20 Sep 2008, 22:37
    mda...

    Buna, toata lumea citeste si intra pe site`uri cand vrea sa se lase de fumat . am citit daca vrei sa te lasi de fumat nu mai bea cafea ,coca cola, alchool si multe altele . parerea mea este ca daca vrei sa te lasi de fumat ... nu trebuie sa dai nimic deoparte , eu nu fumez de jumatate de an si m`am lasat dintr`o data dar in schimb beau cefea si alchool si nu ma feresc de absolut nimic , nu am mai fumat si gata . Daca te lasi de fumat , te mai lasi si de baut la ce draq` mai traim :))) Succes :D

    0
    0

  • dianaolivia8 pe 19 Sep 2008, 18:50
    nu mai fumez de 11 luni

    vointa ,vointa si vointa,orice invat are si un dezvat ,numai sa vrei ,creierul trebuie "mintit"la mine asa a functionat ,cand colegii ma chemau la tigara ,eu imi impuneam ca nu stiu sa fumez ,ce-i aia tigara ?ca n-am fumat in viata mea .....etc. am fumat aproximativ 8 ani cate un pachet pe zi si am reusit sa le las ,brusc ,fara ajutorul nimanui ,am avut ambitia si am renuntat la tigari pentru totdeauna, va doresc bafta celor care chiar isi doresc .

    2
    0

  • eu pe 15 Sep 2008, 12:57
    lasat de fumat

    mai didi lasa si pastilele alea.daca lucrezi in sanatate stii ce efecte negative au.eu am fumat de la 15 ani cate doua pe zi.la 30 de ani am fost operata pe laringe de tumoare benigna pe coarda vocala dreapta. am stat internata la chirurgie oncologica.slava domnului ca e totul ok le-am lasat de 10 luni.cu plasturi si guma si cu multa vointa am luat edrept 17 kg dar acum m-am normalizat si sunt din nou la 59 kg cat aveam. mai mestec guma cu nicotina dar e chestie psihica.si nu mi-am indepartat prietenii fumatori.in ultimii ani fumam trei pe zi.bafta si vezi ca exista plasturi,nu pastile.

    1
    0

  • Nicu pe 12 Sep 2008, 23:53
    stop fumatului!

    am 29ani si am inceput sa fumez in anul 1 la facultate . Din prima zi am debutat cu 1 pachet pe zi , ajungand in trei luni la 2pachete fumate pe zi. Desi cred ca obisnuinta incepuse sa depaseasca nevoia de tigari pe care organismul o cerea am ajuns in anul 3 la 2 pachete jumate spre 3 pe care le fumam zilnic . Timp de 11 ani n-am reusit sa stau nefumat mai mult de 5-6 ore . Am realizat cat de acuta e dependenta mea fata de tigari si cat de neputincios eram in fata oricarei provocari personale in lupta cu renuntarea la fumat. Acum 3 luni am hotarat sa renunt brusc la tigari idiferent de repercursiuni si am reusit pana in momentul actual care sper sa ramana definitiv . Bafta tuturor!

    0
    0

  • corina pe 20 Aug 2008, 09:09
    se poate....

    m-am apucat de fumat in joaca pe la 15 ani, si pe la 25 fumam peste 1 pachet pe zi...pana m-am lasat, brusc, la un Revelion, am zis celorlalti ca dupa 12 noaptea nu mai fumez....si asa a fost, timp de vreo 3 ani....dupa care din prostie am inceput iar cu cate o tigara, iar acum fumez din nou, cam 5-10 tigari pe zi. De ieri insa am ramas fara tigari si nu mai vreau sa-mi cumpar....viciul asta a devenit chiar enervant, mai ales cand mergi undeva unde fumatul e interzis si devii disperat ca nu poti fuma... Succes tuturor celor care vor sa renunte! Eu stiu ca se poate, vointa personala este singura care face minuni, nu medicamentele.

    1
    0

  • dana pe 15 Aug 2008, 14:22
    ...pana nu e prea tarziu

    ...am 26 de ani,ultimii 10 ani i-am petrecut impreuna cu tigarile,de cca 6 ani fac pneumonie de 2 ori pe an , toate radiografiile facute la plamani aratau jalnic de fiecare data , in urma cu 2 zile am descoperit ca sunt suspecta de pleurezie pulmonara...tot ce am facut a fost sa intreb:"si acum ce trebuie sa fac?"-raspunsul a fost : "plamanii tai sunt imbaxiti de gudron si antibiotice....ce alegi...sa renunti la tigari acum cand inca te mai poti salva....sau preferi sa renunti la ele cand va fi prea tarziu?" Reamintesc faptul ca am 26 de ani , o varsta la care normal imunitatea e destul de puternica....pe mine tigarile m-au doborat...acum 2 zile am ales sa traiesc , am vandut viciul pt a-mi rascumpara viata. Multa bafta celor aflati in astfel de situatii.

    1
    0

  • amerikanu pe 15 Aug 2008, 01:55
    stiu ca e greu Didi

    didi iti recomand sa iti gasesti o ocupatie ca sa uiti de tigari, ceva sa te motiveze. sparge seminte, a exerciii de aerobic, iesi afar si plimba-te. Orice numai sa nu fii in preajma fumatorilor pentru ca vei putea cadea prada tentatiei. Sa iti zic eu cum sa te motivezi. Spune-ti mereu in gand : EU SUNT MAI PUTERNIC DECAT O AMARATA DE TIGARA. NU VOI CEDA PENTRU CA AM AMBITIE! Incearca asta si eu zic ca va da roade. Uite eu acum dupa 2 saptamani de cand m-am lasat mi-a aparut o rana la baza limbii si in faringe. Ma speriasem dar am citi pe net , este efect secondar cand te lasi de fumat, organismul cere nicotina care mereu era in faringe. Am tusit putina nicotina chiar, sper sa imi curat plamanii cat d curand, vreau sa incep sa alerg mult. Nicotina se elimina natural consumand multa apa si facand exercitii. Va doresc la toti SUCCES si astept commenturi cu reusitele voastre. SUNTETI MAI TARI DECAT O AMARATA DE TIGARA!

    0
    0

  • didi pe 14 Aug 2008, 22:00
    incerc sa ma las............dar mi-e foarte greu

    am 29ani si fumez de la virsta de 15ani,iar in ultimii 2 ani am ajuns sa fumez 2 pachete de tigari pe zi. Lucrez in sanatate si am vazut multe cazuri grave datorate fumatului si stiu cit de mult rau face ,dar mi se pare ca este ca un drog de care te poti lasa doar daca ai o ambitie puternica. In urma cu 4 zile am intrat in programul antifumat oferit de Ministerul Sanatatii,unde oricare fumator se poate lasa de fumat cu ajutorul unor tablete si am ajuns la 4 tigari pe zi.Sper sa scap de acest viciu si recomand tuturor fumatorilor sa se gindeasca la faptul ca a fuma inseamna a renunta la citiva ani din viata

    0
    0

  • amerikanu pe 14 Aug 2008, 12:57
    Se poate..

    Ma numesc Anghel, 27 de ani recent mutat in State. Am fost fumator de 13 ani, m-am apucat in liceu dintr-o prostie, ca sa dovedesc ca si eu pot. Acum 10 zile m-am lasat brusc de tigari. Eu astept aproparea aplicatiei de ofier corectional aici si de aceea stau acasa. Eram la calculator si pe la 2 dimineata mi se terminasera tigari si mi-a fost lene sa ma duc sa cumaar de la supermarket asa ca am stat toata noaptea treaz fara sa fumez. M-am culcat pe la 8 dimineta, m0am trezit am mancat si dupce ce am terminat de mancat a inceput pofta de tigari, dar am venit iar la calculator si m-am pus pe jucat ca sa uit de tigari. si asa am facut 10 zile, nu am iesit deloc din casa si uite rezultatul. cel putin e ciudata metoda, dar a dat roade. Succes celor care vor sa se lase

    2
    0

  • anonima pe 10 Aug 2008, 18:47
    eu nu fumez dar am rude kare o fak si din ce am vazut va pot da un sfat

    fumatul te distruge pe tn si corpul taw .dar daca ai vointa si pr rude fam alatruri de tn vei reusi fao pt tn si pt pers la kare ti

    0
    1

  • marius pe 7 Aug 2008, 16:03
    salutare

    Am 23 de ani si am fumat mai bine de 10 ani, in sfarsit mi-am dat seama ce daunatoare sunt tigarile , iti schimba toata viata si stilul de viata , e foarte greu sa te lasi de ele ,dar va zic ca inarmati cu vointa si ambitie puteti reusi!! eu nu mai fumez de cateva zile si deja ma simt mult mai bine , parca sunt un alt om , total schimbat : bafta si voua....

    0
    0

  • teleleul pe 12 Iul 2008, 01:40
    fumatul

    am citit Ce efecte are asupra ta renuntarea la fumat? pur si simplu pe mine m-a convins sa renunt la fumat....si in mod special as vrea sa le multumsc celor care au facut acest site ..si celui ce a scris acest articol :)

    0
    0

  • Salut pe 12 Iun 2008, 16:15
    Nu mai fumez

    Am citit cele scrise mai sus. Totul este OK. Si eu m-am lasat de fumat de o saptamana. Acum am insa dureri de cap, somnolenta ziua, insomnie noaptea. Cand ma culc seara dorm pana la ora 1 dupa care stau pana la 4 sau 5 dimineata. Am incercat guma cu nicotina /Nicorrette....dar nu are nici un efect (asta daca o avea ceva in ea si nu este o mare vrajeala). Acelasi lucru l-am patit si in urma cu 3 luni cand am incercat sa ma las prima data. Atunci am plecat si la munte in concendiu, dar dupa 2 saptamani am fumat din nou. Nu mai simteam dorinta de a fuma dar nu am mai rezistat la aceste efecte secundare. Are cineva idee ce pot face?

    0
    0

  • dan sava pe 3 Iun 2008, 19:08
    drogul numit TUTUN

    ..Fumez de 10 ani, din 1998, dar am zis hopa...!..nu se mai poate.Toata chestia, e sa constientizezi ca nu poti fi sclavul propriilor deprinderi..Da-ti seama ca nu ai control asupra propriei vointe, ca de fapt esti condus de altceva....Ca un robot..NU esti propriul tau stapan..Atunci cand incepi sa realizezi cat de slab esti, ca nu ai tarie deloc, vointa....e cel mai bine sa te lasi. Stiu ca nu e usor, eu fac 48 de ore de nefumat, azi la 12 noaptea, ...dar sunt extrem de hotarat sa o fac, sa ma las...Am 10 ani de fumat, am 31 de ani, corpul meu are nevoie de altceva.Fumatul este doar pentru cei slabi..Constientizeaza cat de slab poti fi, apoi..renunta..Nu-ti fac nici un bine..In plus...fii propriul tau stapan.NU te lasa doborat de un viciu.Gandul ca ai fumat candva, sa-ti dea tarie, si nu te lasa influentat..raspunde-le cu nonsalanta.."m-am lasat"..si compatimeste-i..Ai facut candva parte din tagma lor..Acum ai ales sa traiesti sanatos..Si invata sa=ti respecti alegerile. MUlt succes....!

    0
    0

  • Flori pe 23 Mai 2008, 11:35
    ....

    este greu sa te lasi de fumat ... eu cel putin sunt abia la inceput si din fericire n-am simtit nevoia de tigara asa de rau pana acum insa frecvent am stari de nervozitate fara niciun motiv, insa ma descarc alergand serile si facand mai mult sport ca pana acum .... pot spune k m-am lasat de fumat brusc knd am realizat kt rau mi-a facut propriei mele sanatati... nu knd auzeam din stanga si din dreapta "lasa.te de fumat ca nu e bne"... mai rau ma impingeau la fumat ... de mesajele de pe pachete nu mai spun .... asa k cel mai bine e sa lasam pe unii fumatori sa-si dea seama singuri de raul pe kre si'l fac cu propria mana...

    0
    0

  • nely pe 15 Mai 2008, 07:47
    fumatul

    AM FUMAT 20 DE ANI SI DE 9 ZILE AM RENUNTAT LA ACEST VICIU VA POT SPUNE CA AM RENUNTAT BRUSC SI CA NU AM NICI INSOMNII NOAPTEA NICI SOMNOLENTA PE TIMPUL ZILEI DAR UN LUCRU SIGUR ESTE CA ODATA CU FUMATUL SA RENUNTATI SI LA CAFEA.SOTUL MEU ESTE FUMATOR SI FUMEAZA LANGA MINE DAR NU MA DETERMINA SA FUMEZ. PENTRU A SCAPA DE ACEST VICIU TREBUIE SA AI VOINTA SI MULTA RABDARE.VA POT SPUNE CA AM MAI RENUNTAT DE 2 ORI PRIMA OARA AM STAT UN AN FARA SA FUMEZ SI A DOUA OARA 6 LUNI DAR DE DATA ACEASTA VREAU CEVA DEFINITIV.NICI ACELE DURERI DE CAP,VARSATURI,DIAREE,INSOMNIE SI SOMNOLENTA NU LE-AM AVUT.DORESC MULTA BAFTA CELOR CARE DORESC SA SCAPE DE ACEST VICIU"FUMATUL"VA DORESC O ZI BUNA TUTUROR

    0
    0

  • adrian pe 30 Apr 2008, 13:59
    totul tine de vointa

    am fumat 35 de ani cite 2 pachete de tigari pe zi. s-au rugat multi de mine sa ma las-si cu explicatiile de rigoare. am hotarit singur cind ma las. m-am lasat brusc, fara ameteli gradate... totul depinde numai si numai de ce vrei de fapt. nu mai fumez de 15 zile. se poate fuma in preajma mea-nu imi face pofta sa simt gustul de fum. ma dezobisnuiesc de pauzele de tigara si de asocierea unor activitati cu aprinsul unei tigari. in rest totul e ok.

    0
    0

  • coman pe 1 Apr 2008, 17:33
    eu

    nu mai fumati,stiu ca va este greu dar lasati-va de fumat....nu va faceti decat rau voua insiva....terminati cu prostia aceasta

    0
    0

  • alexandru pe 13 Mar 2008, 21:59
    tutunul

    am 18 ani a fost foarte greu dar am reusit.in primul rand trebuie sa-ti lasi prietenii kre fumeaza.sa nu mai fumezi toti spun``hai ma ia o tigara k nu mori''stiu e greu dar eu am reusit.akm vb k ei ies k ei prin oras dar nu ma mai inflenteaza.bafta dak aveti de gand :)

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod