Alergiile in pasi de primavara

Alergiile sezonale afecteaza foarte multi oameni in fiecare an. Este cunoscut faptul ca rinitele - inflamatia mucoasei nazale sau febra de fan apar in momentele in care sistemul imunitar reactioneaza fata de anumite substante iritante (polen, praf etc.) aflate in mediul inconjurator.
De obicei simptomele alergiilor apar inca din copilarie si in grupa de varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani.

Reactiile alergice depind de o varietate de factori ce includ tipul si intensitatea expunerii organismului in fata alergenelor sau a factorilor genetici. Exista multe persoane care nu considera alergiile ca fiind o conditie medicala serioasa; drept urmare ele nu se prezinta la medic pentru a afla metodele de tratare si de usurare a simtomelor cu care se confrunta. Un mare numar de cazuri este reprezentat de oamenii care confunda alergiile cu banale guturaiuri.

Reactiile alergice au un anumit grad de severitate - de la formele blande (manifestate sub forma unor stranuturi) pana la formele serioase ce reprezinta un pericol pentru sistemul imunitar - astmul de exemplu.
Cele mai intalnite forme de manifestare ale unei alergii includ rinoree, ochi iritati, stranuturi, dureri de gat, congestii nazale si tuse. Pe langa acestea mai pot aparea iritatii ale pielii sau se pot dezvolta dificultati respiratorii.

Cu toate ca majoritatea acestor simptome sunt destul de blande, de-a lungul timpului pot genera stari de oboseala, insomnii, probleme de concentrare si dificultati privind performantele de la locul de munca.


Alergenele din medii inchise

Ultimul lucru pe care ti-l doresti in momentul in care te asezi confortabil intr-un pat este prezenta vreunui alergen.
Din pacate, anumiti alergeni exista in multe arii ale propriilor noastre locuinte. Iata o lista cu alergene specifici spatiilor inchise:

  • Firele de praf - particulele de praf sunt organisme foarte mici care se pot regasi pe mobila, pat si in carpete.
  • Firele de blana - cu toate ca animalele de casa sunt extrem de dragute, saliva si firele lor de par reprezinta surse generatoare de alergii.
  • Panzele de paianjen - particulele continute de aceste panze constituie de asemenea posibile substante care antreneaza reactii alergice la anumite persoane.
  • Sporii - acesti alergeni se dezvolta in colturile calduroase si umede ale caminului tau.


Alergenele din spatiile deschise

In functie de zona gegrafica in care locuiesti, alergiile sezonale au un grad diferit de severitate.

  • Polenul - pulbere, de obicei galbena, formata din grauncioare microscopice produs de anterele plantelor cu seminte.
    Fiecare planta poate face sute de mii de granule cu polen. Aceste particule sunt purtate de vant, motiv pentru care poti dezvolta alergii la diferite plante chiar daca acestea nu se regasesc in zona geografica in care locuiesti.
  • Spori - organ microscopic al organismelor vegetale, care serveste la inmultire, la raspandire si, adesea, pentru supravietuirea in conditii nefavorabile. Similari polenului, sporii declanseaza reactii alergice. Daca esti sensibil la acest alergen, poti prezenta simptome de la inceputul primaverii pana la sfarsitul toamnei. Cu toate acestea, dupa primele temperaturi scazute ale iernii, sporii pot continua sa se dezvolte si in conditii meteorologice nefavorabile in mod normal.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona pe 14 Apr 2008, 22:15
    Alergiile

    sunt alergica la frig, aer conditionat, praf si cred ca le-a mostenit si fiica mea, am incercat tot felul de tratamente dar mi s-a spus ca petru mine care am devenit alergica la 30 ani nu exista tratament ca sa-mi dispara complet decat sa se amelioreze dar sper ca pt fiica mea sa gasesc un tratament. Medicamentul pe care l-am incercat ultimul a fost xyzal dar tot degeaba.

    0
    0

  • felicia pe 20 Mar 2007, 09:09
    alergia

    Pentru desensibilizarea organismului la persoanele care sunt alergice le sfatuiesc sa faca vaccinul IBC10 (imunostimulator bacterian cu candidina)care se face subcutanat pe antebrat o fiola la 3 zile.Dintr-o fiola se fac 4 intepaturi in forma de cruce.Acest vaccin se repeta din 6 in 6 luni timp de 2 ani.Si eu fac acest vaccin de un an (fiind alergica la praf, polen si pene)si ma simt mult mai bine.Vaccinul este facut la Institutul Cantacuzino si se gaseste la mai toate farmaciile si costa destul de putin (9.3 ron).Sanatate

    0
    0

  • Doina Mihaila pe 25 Apr 2006, 14:35
    Alergie la fan

    Sunt alergica la iarba care infloreste, si iau in fiecare primavara Seretide un medicament sub forma de puf care ma ajuta sa depasesc perioada aceasta. As dori sa stiu daca se poate face un tratament de desensibilizare pentru ca tratanmentul este destul de costisitor.

    0
    0

  • ela pe 19 Mar 2006, 20:52
    alergiile

    alergiile sunt majore in ultimul timp la mai toate varstele. si frigul de dimineata este tot o forma de alergie. ca tratament puteti lua ceai de trei frati patati

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod